Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý kovář Balian potká svého otce, kterého ani nezná, a ten mu nabídne, aby s ním jel do Jeruzaléma. Balian sice nejdřív nechce, ale pak zabije kněze, který odmítá dopřát klid duši jeho ženy, která spáchala sebevraždu. Rozhodne se tedy následovat svého otce do Jeruzaléma, aby smyl hříchy své i své ženy... Balianův otec umírá, ještě předtím ale pasuje svého syna na rytíře a žádá po něm, aby byl čestný. Balian má brzy příležitost vyzkoušet svou čest. Stávající král Jeruzaléma umírá a chce, aby mu dál vládl rozumný člověk. A takového vidí právě v Balianovi a nabízí mu ruku své sestry, ve které našel zalíbení. Jenže za cenu smrti jejího manžela, což nemůže čestný muž dopustit. Netrvá dlouho a neutuchající rozepře mezi muslimy a křesťany vyústí ve válku o Jeruzalém... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 191)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nejde do hlavy těch 72%. Království nebeské je podle mě stejně dobré jako třeba Gladiátor a určitě si zaslouží být v žebříčku. Je to jediný film, který pořádně ukazuje šílenost křížových výprav a vyvražďování lidí navzájem díky zasraným náboženstvím, která jsou vlastně velmi podobná. Bitevní scény bych dokonce přirovnal ke genialitám z Pána Prstenů. 100% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Po pozreti rozsirenej 190 minutovej verzie davam uplne nove hodnotenie a pisem komentar nanovo. Kralovstvo nebeske je skvelym historickym vypravnym velkofilmom nabitym vybornymi myslienkami, striedmimi a zbytocne neprehravajucimi hercami a prekrasnou hudbou H.G.Williamsa. Tam kde bolo v kinoverzii hmla, tam je v rozsirenej verzie krasne vysvetlenie motivacie postav a tak neostava jedna jedina vec, ktoru by som Kralovstvu nebeskemu vytkol. Skutocne klobuk dole! ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Ono na jednu stranu pekny filmek napodivany, zajimave zabery a strihy, pro oko divakovo nezvykle z historickych velkofilmu ale zacinalo mne to nekdy nudit. Proste v prumeru jsou to jen 3 hvezdy. Myslenky byly ve filmu dobre ale nezapadaly do primocareho deje. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Já tento styl filmů opravdu můžu. Když ve filmu nějaký fanatik zařve "Vůle Boží", aby odůvodnil nějaké hrozivě nesmylné rozhodnutí a dav lidí mu na to skočí, běhá mi mráz po zádech, protože to je nadčasovější, než bychom si asi přáli. Co film v mých očích sráží je bohužel Orlando Bloom. Nejsem jeho zarytým odpůrcem, ale jeho proslov k obyvatelům Jeruzalému před závěrečnou bitvou je slabý. Příliš slabý. Když ho porovnám s podobně promlouvajícími Russellem Crowem v Gladiátorovi nebo Bernardem Hillem v LOTRovi, je až ubohý. Přesto 4* a poděkování režisérovi a hlavně ostatním hercům. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

za tu vypravu musej ctyry hvezdy padnout, i kdyby na chleba nebylo. Ale stejne tak je nutny priznat, ze tentokrat hrube zvitezila forma nad obsahem. A Bloom je docela bluma, a to i v directorskym cutu, kterej je jinak minimalne o hvezdu lepsi nez sestrihana verze ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Trpké sklamanie. Nečakal som síce nič prevratné, ale 2 a pol hodiny intenzívnej nudy je na mňa priveľa. Scottova réžia bola v pohode, ale hodila by sa skôr do nejakej psychologickej drámy, nie do filmu, kde človek očakáva nejakú tú akciu. Počas bitiek sa síce film trošku rozbehne, ale scény bitiek mi často pripadali príliš chaotické a neprehľadné a kým som zistil, čo sa vlastne deje, tak bolo po bitke a ja som sa znova len nudil. Netvrdím, že je zlé natočiť historický film, kde sa namiesto bojovania premýšľa, ale 145 minút by to trvať nemalo (tých 190 minút režisérskeho zostrihu si fakt neviem ani predstaviť). Kingdom of Heaven nie je zlým filmom, ale na jeho pozretie si pripravte riadne veľkú dávku trpezlivosti. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tenhle film poskytl takovou obyčejnou podívanou, ani jsem od něho naštěstí nic více nečekal. Filmy se středověkou tématikou mám rád a rád si vychutnám masové bitvy, kdy ještě souboj neznamenal stisknutí tlačítka někde ve štábu :o) Království Nebeské mě však nijak extra nezaujalo, Orlando je spíše pozér než chrabrý bojovník, to mi potvrdil i v Pirátech z Karibiku :o) . A samotný příběh mi taky příjde takový hodně naivní, jakoby napsaný pro ženskou část publika, kdy prostý kovář s tvářičkou z reklamy na dětské plenky zachrání celou říši. Jak jsem již napsal, obyčejná podívaná... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Obléhaní pevností a hradů to je moje. Ani sem nečekal, že mě to tak zaujme. Zavděk tomu musím dát asi kvůli bojovým scénám a Orlandovi, který je jeden z nej herců. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Zabít nevěřícího není vražda, je to jen cesta do nebe.“ ----- O městě měst, jehož posvátná místa odedávna spojují i rozdělují národy. O těch nejzákladnějších, prapůvodních lidských vlastnostech, které jsou příčinou všech válek - a Boha si berou jako zástavu ... A o čistém srdci, které hledá rozhřešení. ----- "Jak můžeš být v pekle, když jsi v mém srdci ?" ----- P.S.: Jakmile Orlando Bloom získá roli kováře, můžete se těšit na exkluzivní zážitek … ;-) ... Director's cut nabízí trochu jiný úhel pohledu: Je naléhavější a ucelenější, každý nový záběr, každá další scéna mu dodává hlubší smysl a doplňuje a obohacuje prastarý příběh - i když rozdíl proti kratší variantě není ani zdaleka tak propastný jako u příliš razantně sestříhaného "Krvavého pobřeží" Johna Woo. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nejdřív musím vyjádřit svůj vztah k Ridley Scottovi: pro mě je jednoznačně jeho nejlepším filmem Dobrý ročník, protože je poznat, že ho točil srdcem a jestli chtěl ohromit, tak jenom krásou Provence. I když u všech jeho filmů, které jsem viděla, jsem musela uznat, že je má dobře "zmáknutý" a "atraktivní". Na Království nebeské jsem se ráda podívala, protože mě zajímá to téma. Film jsem viděla v TV (ale přes projektor na plátně) v neděli, kdy zrovna odpoledne dávali Vraždy v Midsomeru s Orlando Bloomem jako uchálem ve vedlejší roli místního grázlíka. Nikoho určitě tehdy nenapadlo, že z něho jednou bude superhvězda (což jsem nikdy nechápala). O cca dvě hodiny později mě v Království příjemně překvapil, připadal mi vcelku civilní. Celý film mě ani nenadchnul ani neurazil. Ale myslím, že to byl přesně film pro nedělní večer v telce. Velkolepý, hezky natočený, s poselstvím, rozhodně se nedá považovat za ztrátu času. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Vynikající historický film, nejvíc mě ale překvapil Orlando Bloom (který doposud byl pro mě jen "manekýn", co herecky příliš nevyniká), jinak celkově skvělé herecké výkony Evy Green, Liama Neesona, Jeremyho Ironse, Davida Thewlise... A rozhodně bych zkrátila film alespoň o 25 minut, některé pasáže jsou přííííliš dlouhé.. PS: pro ty, kteří hledali Edwarda Nortona (jako já) a nedočkali se: Nehledejte, Edwarda prostě neuvidíte :-D ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Epos Ridleyho Scotta, ktorý je skutočne veľkolepý a historicky celkom slušný, je najsilnejším v sprostredkovaní divočiny vyvolanej fanatizmom. 8/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Director's Cut! Konečne sa mi dostal do rúk aj táto verzia a musím priznať, že sa jedná o úplne iný film. Vôbec to nie je klasický DC s pár minútami,ale kompletne prekopaný film! Kinoverzia ma znechutila chýbajúcou logikou a náväznosťou mnohých scén. Scény, ktoré predtým nedávali zmysel sú krásne vysvetlené a atmosféra je prepracovaná azda na úrovni Blade Runnera. Pre mňa je tento DC najlepším filmom Ridleyho Scotta! Prečo len táto verzia nemohla byť uvedená v kinách... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nebýt donekonečna opakovaných mouder a pokusu smířit náboženství celého světa rytířským patosem a velkodyšným Saladinem a oduševnělými pohledy Sybilly, byl by to obstojný akční historický velkofilm. Takto bohužel ničí výpravnou podívanou patetické řeči svíjející se hercům v jejich pouští vyprahlých ústech...:P Režisérský sestřih to ovšem o jednu úroveň zlepšil! Ten hodnotím na pět hvězd. 2024: Kéž by studia měly více Ridley Scottů a filmy za zlomek této výpravnosti. Nádhera a už i srdcovka po letech. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

3* za kinoverzi, ale 190 minutová režisérská verze je úplně něco jiného 5*. Akorát Bloom je strašné dřevo. Sice tu podává asi nejlepší výkon své kariéry, přesto ho přehrává většina hereckého ansámblu v čele Edwardem Nortonem, jako králem Baldwinem, který hraje celou dobu se železnou maskou (v jeho případě originální zvuk nutností). A to už je co říct. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl s příšerným slovenským dubingem a ani jsem to nedokoukal. Ale nedalo mi to tak jsem to zkusil znova v originále a bylo to ono. Je opravdu odvážné filmu dát nálepku historický. Maximálně tak pohádka postavená na historických milnících. ... Každopádně, po dvou zhlédnutích a nějakém čase musím říct, je to nejlepší "dobrodružný" film za hodně dlouhou dobu. Film má příjemný spád, pořád se tam něco děje, sešla se tady opravdu hrstka výborných herců v čele Neesonem, který se sice pouze mihne, ale i tak to stojí za to. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že pravý zážitek z Království nebeského si užijete, když si pustíte verzi Director's cut. Ta totiž dotahuje mnohé nedostatky na které si tu většina hodnotících stěžuje. Protože v této verzi, je to skvěle promyšlený epos pojednávající o náboženském konfliktu, jehož trumfy jsou úchvatná výprava, monumentální bitvy a výrazná hudba. Orlando Bloom sice podle mého není hoden mít hlavní roli v takovém velkofilmu, ale jako trn v oku úplně nepůsobil. Celkově jde tedy o povedený historický kousek, 4 hvězdy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vrámci žánru celkom pôsobivé. Vrámci filmu všeobecne už menej. Nedávno som videl Arna - templárskeho rytiera, takže som dost porovnával. Tu mi menej vadila dlhá stopáž. Škoda, že si Neeson nezahral viac, naopak Irons mohol hrať menej - velmi sa nehodil na (kladnú) rolu. Som sa obával klišovitosti, ale bolo jej pomenej, takže v poho. Samozrejme najviac uchátili efekty a megalomantsvo, ale aj niektoré dialógy. Hodnotenie: 75% ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

(Prodloužená verze) Království nebeské je úžasný historický epos Ridleyho Scotta. Děj v prodloužené verzi (zkrácenou jsem neviděl) je hodně dobře promyšlený a i když je film tak dlouhý, tak mě díky ději ani na chvíli nenudil. Začátek filmu je takový dramatický, ale postupně se přidává i trocha akce a film nabere dobrodružný nádech. Po příchodu do Jeruzaléma je film čistě historický. Malé i velké bitvy jsou natočeny perfektně. Celý film se odehrává v nádherném prostředí, na které je často radost pohledět. Herecké výkony tu jsou prostě skvělé jak hlavní, tak vedlejší. Možná bych i řekl, že Orlando Bloom tu hraje svojí nejlepší roli, ale nejsem si tím tak jistý. Hudba se i s krajinou, kde se film odehrává mění a pokaždé je nádherná. Gladiátor a Království nebeské mě přesvědčují, že historické filmy Ridleyho Scotta jsou snad lepší, než jeho legendární sci-fi a i ty se mi líbí. ()

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Posily pro Assassin’s Creed

Posily pro Assassin’s Creed

05.10.2015

Filmový příspěvek do herní série Assassin's Creed, na který dohlédne režisér Justin Kurzel (Macbeth), vypadá čím dál tím lépe. Michael Fassbender si v něm zahraje nového hrdinu Calluma Lynche, který… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama