Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý kovář Balian potká svého otce, kterého ani nezná, a ten mu nabídne, aby s ním jel do Jeruzaléma. Balian sice nejdřív nechce, ale pak zabije kněze, který odmítá dopřát klid duši jeho ženy, která spáchala sebevraždu. Rozhodne se tedy následovat svého otce do Jeruzaléma, aby smyl hříchy své i své ženy... Balianův otec umírá, ještě předtím ale pasuje svého syna na rytíře a žádá po něm, aby byl čestný. Balian má brzy příležitost vyzkoušet svou čest. Stávající král Jeruzaléma umírá a chce, aby mu dál vládl rozumný člověk. A takového vidí právě v Balianovi a nabízí mu ruku své sestry, ve které našel zalíbení. Jenže za cenu smrti jejího manžela, což nemůže čestný muž dopustit. Netrvá dlouho a neutuchající rozepře mezi muslimy a křesťany vyústí ve válku o Jeruzalém... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 191)

phamphi 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to při stahování biblických příběhů, ale zavrhl to. Potom druhý den jsem hledal nový film o Philipu Marlowovi (s Liamem Neesonem) podle knihy Black-Eyed Blonde, kde scénáristou byl W. Monahan (Departed, body of Lies... a Kingdom of Heaven). Takže rozhodnutí beru zpět a musím vidět. Bohužel slabé, prvoplánové a povrchní, jakkoli epická bitva při obléhání Jeruzaléma je natočena působivě. Řečeno se známým Mazanýho Filipa v Hollywoodu, výprava velká, příběh žádnej. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekala alespoň průměrný historický film, který bude dramaticky gradovat, až vyústí v napínavý vojenský střet, ale tohle plácání mě teda moc nebavilo. A navíc jsem se musela tři hodiny koukat na ksicht Orlanda Blooma, z čehož mi ještě teď není úplně dobře. :-) ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně film, který jsem si jeden čas mohla pouštět pořád dokola. A nejenom kvůli strhujícímu příběhu a bezvadným hercům. Má pár moc hezkých myšlenek, které jsou především skvěle podané a dobře řečené. Seskládání scén je rovněž téměř dokonalé, i konec byl skvělý. Ano, tenhle film je velkolepý a skvělý snad ve všech směrech. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn historický/válečný film, který nese silnou myšlenku, jež je stále aktuální a ještě hodně dlouho určitě bude. Protože válka mezi náboženstvími je zde od jakživa a to hlavně v Jeruzalémě, kde to vře pořád. Jinak když to shrnu, tak pěkná výprava s vcelku solidním příběhem a sympatickým vyprávěním, tak samo jako sympatickými postavami a to zejména Orlando Bloom, který svou roli zvládl perfektně a myslím si, že je tahounem celého filmu. Co se mi taky dost líbilo je, že to i poměrně dobře skončí a není to už takový klasický masakr města jako například ve filmu Troja. Potom ještě nesmím zapomenout na bitvy a souboje, které jsou zde taky velmi pěkně zpracované a je se na co dívat. 8.5/10 ()

Eles 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Moc jsem necekal, ale az takhle ?! Orlando naprosto nezvlada svou roli tahouna filmu. Jeho dvojvyrazovy herecky rejstrik (sympaticky neutralni kukuc (90procent casu) a vzdorovity vyraz (10procent) mi na konci uz vyvolaval usmev na rtech. Scenar ma takove diry, ze vlastne zustaly jen milimetrove okraje jeho stranek. Start. Umrti ditete ve stredoveku vede mladou zenu ke spachani sebevrazdy. Ve stredoveku !!!! kdy se dozilo 5ti let tak kazde druhe dite...a na tom se v podstate vystavi cely pribeh... Dale, kovar uplne zbytecne zavrazdi kneze, aby byl od te chvile idealem rytirstvi. Nauci se behem jednoho vycviku v lese ovladat mec jak nikdo jiny a znalostmi ze vsech oboru zastini vsechny ostatni i ve svate zemi... Mimochodem od tedka budu jezdit do zahranici jen tak, ze se necham vhodit do rozboureneho more a pak se probudim s uzlickem s mecem na plazi. Neni to pohodlne cestovani ? I ty bitvy byly smesne a nemam silu vyjmenovavat nesmysly, ktere se v nich objevily. Za 2 a pul hodiny se dozvime, ze valceni je zbytecne, a ze existuji hodni a zli lide. Dekuji, nashledanou. Ad srovnani s G. - Rusell Crowe je narozdil od Blooma herec a i kdyz tam nemel moc co predvest, rozdil je obrovsky. Navic jeho postava zacala jako general severnich armad, tak jsem nemel problem mu cokoli uverit. Gladiator neni dokonaly, ve srovnani s Kralovstvim ale slavi triumf. ()

Hogo Fogo 

všechny recenze uživatele

Toľko nerealistických nezmyslov pokope, skoro horšie ako Rambo III. Nechápem prečo niekto natočí fantasy a potom to vydáva za historický film. Ale to by nebolo ani zdaleka najhorsie, nerozumiem ako nasli toho nedouka co napisal scenár. Bola to hroza, slabucky predvidatelny pribeh, motivacia postav pochadzajuca priamo z argentinskej telenovely, desivo trapne agitacne dialogy. Orlando je dost slaby, bez hlbky, ale co sa uz da ocakavat od kladneho hrdinu. Jediným pozitivom bolo zopar vedlajsich postav ( Tiberias, Salahadin... ), preto davam tu jednu hviezdu... inak nula. ()

Lindushka 

všechny recenze uživatele

Málo akčné, veľa zbytočných a nudných kecov, rozťahaná a slabá dejová línia, a ešte dlho mi pred očami bude bežať nechutná scéna bozkávania malomocnej ruky. Vizuálne pekný film, ale pozerať sa 2 a pol hodiny na rytierov v Jeruzaleme je samo o sebe naozaj o ničom. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za bitevní scény, ty jsou opravdu zručně natočeny a rukopis mistra Scotta je tu dobře patrný. Ale jakmile se neřežou, nastupuje nuda z nezvládnutých dialogů... Myslím že scénárista mohl zapracovat lépe... Jo, a Orlando Bloom se se svým "charismatem" hodí tak maximálně do reklamy na prací prášek... ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom tohto filmu je výborná výprava a práca s kamerou, oči sa neuveriteľne napásli. Ďalej sú to zamyslenia nad vierou a náboženským fanatizmom, ktoré sú filmom neustále predkladané, neide len o historický film, ale aj režisérsku výpoveď k situácii na Blízkom východe, čo si uvedomíte asi až na konci filmu pri záverečnom historickom dovetku. Oceňujem výber hercov; spomeniem azda troch, ktorí vdýchli svojím postavám najviac charizmy: J.Irons, E.Norton (výborný aj pod maskou) a G.Massoud ako Saladin - scény s ním boli tým najlepším, čo film ponúkal. Dostávam sa však aj k mínusom, ktoré ubrali jednu hviezdičku, a to O.Bloom (skutočne tu hrá zle), potom sú to dialógy, ktoré majú neuveriteľne kolísavú tendenciu (raz sú vyložene stupídne a inokedy výborné) a nakoniec to, čo filmom málokedy odpustím, je prekrútenie historických faktov, tu sa toho sprznilo možno menej ako v Gladiátorovi, ale predsa. Dojem z celku je ale vysoko nadpriemerný a len čo si spomeniem na množstvo nádherných záberov a niekoľko myšlienok, ktoré sa mi vryli do hlavy, musím dať silných 8/10. P.S.: Jeden z filmov, kedy je Director´s cut nutné vidieť. ()

René 

všechny recenze uživatele

Typický Ridley Scott, s kvalitními akčními a válečnými scénami, a důležitým i když možná idealistickým poselstvím. Škoda pro mě nelogického scénáře, který byl tak trochu ve stylu pohádky "Jak šel Honza do světa". ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Kdyz sem ten film videl poprve tak sem ho tady ohodnotil 3 hnezdickami.Ale jak sem si ho pustil v prodlouzene verzi tak se moje hodnoceni zveda na 4.Ma to sice nejake hluche mistecka ale jaky film ne. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení u filmu, který ačkoliv nemá nejlepší bitvy, nejúžasnější kulisy či dechberoucí atmosféru, za to ale skvěle kombinuje milostný vztah, krvavé souboje, intriky mezi králem a vojenskými veliteli a také historickou skutečnost. Dlouho jsem neviděl film, který by se zaobíral tématem, které je stovky let staré a přesto přesahuje až do současnosti. Pro toho, kdo se zajímá o historii vývoje náboženství islámu a křesťanství (a vzájemné nevraživosti, která trvá dodnes, ačkoliv v jiné podobě) bude film určitě větším přínosem, než pro "řadového" diváka, který nemusí ani pochopit o co vlastně ve filmu jde. Postavy ve filmu mají jasně rozdělené role - dobrý a zlý, mají jasné cíle a ideály, což pomáhá soustředit se na dějovou linku a zbytečně nepřemýšlet nad možnými zvraty. Žádné totiž nejsou. Orlando Bloom mě mile překvapil a dokázal, že umí hrát i důležité a velké postavy. Vizuálně je to taktéž povedené, obléhání Jeruzaléma je hodně realistické a nijak přehnané. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Já dal 5 hvězdiček hlavně poté co jsme viděl directors cut nebo jak se to jmenuje myslím tím tu rozšířenou verzi :o) ALE TEĎ PŘICHAZI TO ALE :o))))) Asi se shodnu s mnohými že Bloom a hlavní role byla o ničem, naopak to že Liam Neeson hrál jenom chvilku byla totální ale moc velká škoda podobně jako jeremy irons pač kdyby tyhle dvě postavy měli větší prostor bylo by to ještě lepší a myslím že by to ve finishi filmu hodně prospělo ,taky nesmím zapomenout na Edwarda Nortona jako krále ten jeho hlas je prostě nezapomenutelný tedy pokud to vidíte v originále nikoli dabing. Film mám rád, sice jsou tam historické nepřesnosti ale to bych pominul, protože u těchto filmů nikdy nepůjde o to aby byly co nejvíce věrohodné ale aby byly koukatelné a velkolepé . Oblíbená věta ted to nenapíšu asi přesně ale jak se Balian ptá co pro vás znamená Jeruzalém a Saladin odpoví nic :o) a pak Všechno :) bylo to prostě krásně řečený a hlavně pravdivé :o) A k tomu Glumovi :) či jak se to ten Orlando menuje :) jeho problém je že je to herec co umí zahrát jen jeden typ postav a je to všechno na jedno brdo v troji v pirátech ta postava je prostě pokaždé stejná nijak moc nezaujme podle mě z něho PAN herec s velkým P :) nikdy nebude .... A co se týče hudby tak tam zazněla skladba z Vikingu 13.Warior s banderasem takže převzato a pak ještě tam použili z opery či co to bylo z Hannibala co jsem tam slyšel možno slyšet při pohřbu jeruzelémského krále ()

Rami 

všechny recenze uživatele

To E=mc2: Zcela souhlasím. Tento film se opravdu povedl a středověk (jak z Blízkého východu, tak i z Evropy) je jím cítit na sto honů jak z málokterých historických filmů, které jsou často jen opěvováním nějakého národního hrdiny. Akce je tu tak akorát. Herecké výkony jsou více než dobré,... Ale i přesto nemůžu dát plných 5 hvězdiček. Myslím, že filmu schází ještě trochu té dobovosti. Čímž myslím, že by bylo fajn, kdyby scénář trochu déle zaobíral spravováním léna a vztahem mezi hlavním hrdinou a obyvateli. Chce to trošku hlubší myšlenku. A některé myšlenky hlavního hrdiny by to chtělo hlouběji rozvést. Místy mi totiž přijdou na tu dobu příliš moderní. Ale možná se mi to jen zdá. :-) ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Obrazově neskutečné! Skvělé bitvy, zajímavé herecké výkony. Neskutečný Edward Norton v roli malomocného krále. Rozhodně doporučuji sehnat si na dvd plnou verzi filmu, ta zkrácená co šla do kin je o mnohé momenty ochuzena a bohužel také zcela mění vyznění konce filmu. Reakce mladého Baliena na královu nabídku je odmítavá až nesmyslně, ovšem v plné verzi je zcela pochopitelná- nabídku nepřijme, protože král má následovníka v mladém synovci, jehož postava byla bohužel v kinoverzi vystřihnuta atd atd. Kinoverzi bych dal o hvězdičku méně. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

"Tak to si ji zapamatuješ!" Jasný případ nedoceněného filmu... Skvělí Liam Neeson s Jeremy Ironsem a kupodivu i Orlando Bloom byl v roli rytíře Baliana velmi dobrý. Vše podtrhuje krásná Eva Green, která je prostě úžasná. Velkolepé bitvy, výborná hudba a skutečně smysluplné dialogy, které měly něco do sebe. Já se prostě a jednoduše nenudil, naopak jsem se královsky bavil. Doporučuji rozšířenou verzi... 90% ()

Mafián 

všechny recenze uživatele

Co se týče herců, tak Orlando Bloom a Eva Greenová jsou nejhorší, což je poměrně velkej problém, neboť mají ve filmu hlavní role. Ovšem Liam Neeson, Jeremy Irons, dokonce i Edward Norton, jehož tvář ve filmu prakticky neuvidíme a hlavně Ghassan Massoud, představitel Saladina, ten nedostatek ze strany Blooma a Greenové plně vynahrazují. Mě osobně Bloom nepřipadal jako vyloženě špatnej herec, ale některé jeho texty byly naprosté sračky, netuším kterej kokot je napsal. Sesříhaná dvouhodinová kino verze je hodně slabá. Ale ta rozšířená, která má přes tři hodiny opravdu stojí za shlédnutí. Ta překrásná hudba, ta nemá chybu. Velkolepé mistrovské dílo... ()

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Posily pro Assassin’s Creed

Posily pro Assassin’s Creed

05.10.2015

Filmový příspěvek do herní série Assassin's Creed, na který dohlédne režisér Justin Kurzel (Macbeth), vypadá čím dál tím lépe. Michael Fassbender si v něm zahraje nového hrdinu Calluma Lynche, který… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama