Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý kovář Balian potká svého otce, kterého ani nezná, a ten mu nabídne, aby s ním jel do Jeruzaléma. Balian sice nejdřív nechce, ale pak zabije kněze, který odmítá dopřát klid duši jeho ženy, která spáchala sebevraždu. Rozhodne se tedy následovat svého otce do Jeruzaléma, aby smyl hříchy své i své ženy... Balianův otec umírá, ještě předtím ale pasuje svého syna na rytíře a žádá po něm, aby byl čestný. Balian má brzy příležitost vyzkoušet svou čest. Stávající král Jeruzaléma umírá a chce, aby mu dál vládl rozumný člověk. A takového vidí právě v Balianovi a nabízí mu ruku své sestry, ve které našel zalíbení. Jenže za cenu smrti jejího manžela, což nemůže čestný muž dopustit. Netrvá dlouho a neutuchající rozepře mezi muslimy a křesťany vyústí ve válku o Jeruzalém... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 192)

infernet 

všechny recenze uživatele

"QUOD SUMUS, HOC ERITIS!" Historický velkofilm jak má být! Nemůžu jinak, musím dát plný počet. Na filmu jako takovém by se jistě daly najít mouchy, ale kdo by je hledal? :-) Jak již zde několikrát zaznělo, režisérská verze je opravdu mnohem výživnější. Fanouškům historie a především "temného" středověku, jako jsem já, prostě nelze než toto dílo doporučit,samozřejmě v oné prodloužené verzi. P.s.: Taky zrovna nemusim manekýna Legolase, ale v tomto filmu mi nijak pokoukání nenarušil, bohudík. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Kralovství nebeské je hodně nedoceněný film. Je totiž filmem velice náročným, což se na první pohled nemusí docela zdát, zvlášť kvůli obsazení hlavní role Orlandem Bloomem. Dějová rozvláčnost a občasný pocit, "že se tam nic neděje" však totálně rozbourává Ridley Scott sám. Dokázal by průměrný režisér vykřesat právě z Blooma tahouna historické podívané? Jeho režie je naprosto jistá a jde v ruku v ruce s výbornou kamerou (záběry na obrovské armády jsou skutečně epické), hereckými výkony (Neeson a hlavně Eva Green, té přeju konečně velkou roli) nebo úžasnou hudbou Harry Gregson Williamse. Chybky by se našly právě ve scénáři, občas události letí v rychlém sledu, že vám unikají souvislosti, aby následovala hluchá místa. Závěr je také poměrně slabý a docela vyšumí do ztracena. Ale stále je to film Ridleyho Scotta, režiséra, který ví jak natočit historický velkofilm, jen to protentokrát není pro každého. ()

Didisek 

všechny recenze uživatele

Historicky věrné, herci výborní, děj se mi líbil.... ,,Řekni mi až si všichni lidé na světě budou rovni a nastane království nebeské" ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Co čekat od historického filmu? Já čekal R. Scotta alá Gladiátor. Ve své podstatě jsem zklamán nebyl. Po shlédnutí 3 hodinové režisérké verze (sestříhanou verzí jsem netknutý) musím konstatovat, že tento snímek byl vysloveně bombózní. Poměrně rychle mě vtáhnul a ve výsledku mi to nepřišlo ani jako 3 hodiny. Ve svém slova smyslu je děj skoro až striktně přímočarý, ovšem Scottovo prostředí je takřka dokonalé a krásně dotváří celkovou atmosféru snímku. Poměrně příjemně překvapil O. Bloom, další fajn postavu ztvárnil Brendan Gleeson, charaktery postav jsou také jasně dány - víme kdo je kdo a nečekají žádná závratná překvapení. Co se do akčních scén týče je tento film spíš kecací, ale akční scény opravdu stojí za to a jsou vypiplané do detailů. Vřele doporučuji všem co založili své hodnocení na stříhnuté verzi, se kterou R. Scott nechce mít nic společného, koukněte na režisérskou ;-) ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o beznadějné špalkovitosti a dřevákovitosti Orlanda Blooma a rychle postupující senilitě Ridleyho Scotta. ()

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

Celkově dobře pojato, se zajímavou kamerou. Celý film jsem váhal mezi 3-3,5/5, ale takřka nekonečná poslední pasáž mě přesvědčila, že 3/5 jsou akorát. P.S.: Viděl jsem directors cut. 3/5 ()

nikkittka 

všechny recenze uživatele

Kinoverzi bych udělila tak silnější tři hvězdičky.Ale DC... Ve vvíce jak tříhodinové verzi je Království nebeské suverénně nejúžasnější historický epos dekády.Motivace postav osvětleny a prohloubeny,příběh se větví do více stran a interpretačních rovin,herecké výkony vyniknou v celé své kráse (Eva Green už není jen pasivní postavou,exceluje i Bloom což mě fascinuje...),zkrátka celý film dostává úplně jiné grády a je jedním z nejúžasnějších důkazů,že Ridley Scott je stále jedním z nejlepších režisérů současnosti.Ve výsledku prakticky bezchybná cesta do minulosti,kdyy ideály ještě něco znamenaly.Mnohem komplexnější a zajímavější film než Gladiátor. ()

Formanovec 

všechny recenze uživatele

"What is Jerusalem worth? Nothing... and everything." Překrásný velkofilm s nádhernou hudbou H. Gregsona-Williamse. Zde naprosto podceňovaný, protože těch 85% by si určtitě zasloužil. To je také zdůvodnění mých 5*. ()

Altheus 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný námět křížových výprav, řekl bych. Křižáci i templáři konečně dostali obrázek, jaký si zasloužili, oni totiž opravdu nebyli žádná neviňátka. Nepopírám, občas mě Bloom opravdu nebavil. Poněkud plytké dialogy taktéž. Jinak jde ovšem o prvotřídní film z dílny Mistra a proto mu dávám stejné hodnocení jako Gladiátorovi. Je v něm dokonce o něco méně historických chyb než ve výše zmíněném. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Překrásný historický film, který splnuje všechny požadavky.Sem tam se objevily chyby, které byly trochu "blbé a trapné". Jinak po technické stránce.. bitvy? ty byly opravdu realistické a dokonale udělané. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Pre mňa bolo Kráľovstvo nebeské pravým dobrodružstvom. Ocenila som herecké obsadenie, samé zvučné mená a okrem toho aj herecké výkony. Takmer každá vedľajšia postava dostala dostatočný priestor sa prejaviť a to je niečo, čo vo filmoch veľmi oceňujem, pretože získavam ucelený obraz a môžem potom pridať vlastnú fantáziu pri neskoršom premýšľaní o filme. Úžasná výprava robí tento film vizuálne atraktívny a dotiahnutý na vysokú úroveň. Celú pompéznosť podčiarkuje podmaniná hudba, miestami "husokožia". Vo filme cítiť nedosiahnuteľné klišé - kedy do čerta bude už konečne dosiahnutý celosvetový mier? Doporučujem neskrátenú REŽISÉRSKU VERZIU. ()

godd 

všechny recenze uživatele

Království nebeské jsem viděl nejspíš tak třikrát a až napotřetí ho doceňuji. Film si sice po vzoru Hollywoodu (určitě znáte tu "reklamu" v knihovnách: "Přečtěto to dříve než Hollywood" a u toho obrázek nějaký super šťávy, která okolo sebe má nabouchaný černochy a má to být kniha "Anna Karenina") trochu upravuje děj, aby teda byl Baliana jakože kovář a tak, ale jinak je historická linka celkem přesvědčivě podle kronik, což oceňuju. Navíc film docela realisticky vykreslil rozdílný vztah nově příchozích křižáků (Renaud de Chatillon nebo Guy de Luisignanu) oproti šlechtickým rodům, které žily ve Svaté zemi již delší dobu (Balduin IV. - malomocný král nebo Ibelini - jojo, nebyl to kovář). Možná Orlando Bloom není žádný krvežíznivý křižák, ale v téhle době už to taky nebyli ti původní dvoumetrový hovaďáci z Normandie, takže proč ne. 4 hvězdy ()

7suede7 

všechny recenze uživatele

Uprimne, nemohla som to dopozerat,mne sa ten film absolutne nepacil a Ridleyho Scotta mam rada. Dost chaoticke a slabe vo viacerych smeroch...a o Orlandovi uz nebudem hovorit. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott - to je jméno jednoho z největší es Hollywoodu. Dokáže během třinácti let vytvořit 6 velkofilmů (3 historické, 1 válečný, 1 gangsterský a jeden Sci-fi) A to nepočítám velmi dobrý špionážní thriller nebo jednu romantiku (na kterou mám v plánu se brzy podívat) . Tak a teď k mému hodnocení. Kde vlastně začít. Takže: Režie Ridleyho Scotta je v každém filmu až neskutečně epická. Jeho rukopis je poznat během pár scén a musím uznat, že takhle natáčet bojové scény umí málokdo. S Ridleym bych nemohl být nespokojen. Ten je na jasných 5/5. Bohužel, v některých jeho filmech mi nevyhovuje scénář a to je kámen úrazu i zde. Scénář není špatný, ale diváka prostě nezaujme. Neposadí ho do kolen jako u Gladiátora a nedá prostor emocím. Což o to, koukat se na to dá, ale právě jen díky skvělé výpravě a režii. Orlando mi do role taky neseděl, protože za celý film téměř nepohne brvou. Myslím, že se dal vybrat jiný herec, který by do role seděl víc. Ale to je jen můj názor. Kdyby Ridley dostával do rukou tak dobré a atraktivní scénáře jako u Gladiátora, Černýho jestřába a nebo Americkýho Gangstera, tak se můžeme, my fanoušci tohoto tvůrce těšit na nezapomenutelný zážitek. Hudba skvělá. 3/5. ()

NightScene 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější historický film! Příběh je podle skutečných událostí a Ridley Scott se toho velmi dobře držel. Obsazení Orlanda Blooma bylo nevyhnutelné, neboť si nedokážu představit kdo by to zahrál lépe. Bojové scény luxusní, scénář hodně dobrý a Saladin byl velice příjemná postava :O To se mi také dost líbilo. Také král "Jeruzalém" byl velice slušný a moudrý a takové postavy mám velice rád. A navíc vůdčí schopnosti rytíře Baliana jsou nepřekonatelné. Obranu Jeruzalém připravil tak dobře, že ani velký a mocný Saladin nic nezmohl. :) Ridley v tomto filmu předvedl svou skvělou stránku. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí, na mě film celkem slušně zapůsobil. Po několika dalších projekcích musím s hodnocením dolů. Scott nám opět nádherně nastínil historii, ovšem to je z pozitivních věcí asi tak vše (tedy krom Ironse a Neesona). Bloom v hlavní roli slabej jak jen to jde (jak by řekla má přítelkyně: "furt se tváří, jako by měl něco strčený v prd*li"). I děj je nudný a bojový scény nezajímavý. ()

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Posily pro Assassin’s Creed

Posily pro Assassin’s Creed

05.10.2015

Filmový příspěvek do herní série Assassin's Creed, na který dohlédne režisér Justin Kurzel (Macbeth), vypadá čím dál tím lépe. Michael Fassbender si v něm zahraje nového hrdinu Calluma Lynche, který… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama