Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý kovář Balian potká svého otce, kterého ani nezná, a ten mu nabídne, aby s ním jel do Jeruzaléma. Balian sice nejdřív nechce, ale pak zabije kněze, který odmítá dopřát klid duši jeho ženy, která spáchala sebevraždu. Rozhodne se tedy následovat svého otce do Jeruzaléma, aby smyl hříchy své i své ženy... Balianův otec umírá, ještě předtím ale pasuje svého syna na rytíře a žádá po něm, aby byl čestný. Balian má brzy příležitost vyzkoušet svou čest. Stávající král Jeruzaléma umírá a chce, aby mu dál vládl rozumný člověk. A takového vidí právě v Balianovi a nabízí mu ruku své sestry, ve které našel zalíbení. Jenže za cenu smrti jejího manžela, což nemůže čestný muž dopustit. Netrvá dlouho a neutuchající rozepře mezi muslimy a křesťany vyústí ve válku o Jeruzalém... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 191)

jawjaw 

všechny recenze uživatele

Aj áno, aj nie ! Troška viac ako priemer, a trochu krátke na vynikajúce. Výprava je pekná a takmer bezchybná. Orlando to spískal to je fakt, svoju rolu iba odohral alebo skor odrecitoval a stím to haslo, ani neviem či sa niekedy dokázal v niektrom filme tváriť tak jednotvárne. Nemasní neslaný....Čo na hercovi film stratil to dobehol na zvuku. Susedia ešte doteraz nadávajú za ,,massive bass knock-knock na bránu Jeruzalemu katapultom" Boli by iba 3* ale zvuk to vykorigoval! 4* ()

PouPou 5 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto uchvátil. Ridley Scott natočil, přesně to co jsem hledal. Je to můj nejoblíbenější film. Škoda, že nepočítám kolikrát jsem ho už shlédnul. Asi by mě to číslo velice zaskočilo. Pro mě osobně naprosto bravurní film, hudba, kamera a příběh. I když příběh je hodně dokreslený filmovými tvůrci, jména a hlavní "údálosti" jsou podle skutečnosti. Kdyby to šlo má u mě víc jak 5 hvězdiček. :) ()

killerko13 

všechny recenze uživatele

Nech si kto chce hovorí čo chce, tento film považujem za skvelý, najmä po zhliadnutí predĺženej režisérskej verzie. Výborný historický príbeh so skvelými hercami a ich výkonmi, efektami a hudbou ()

WitchKing 

všechny recenze uživatele

Aj keď obľubujem historické eposy a Ridley Scott je neuveriteľný, to podľa mňa nestačí. Pozor možno sa mi podarí SPOILER-ovať!!! Kinoverzia je strašne dementná, čo trochu napráva Directors cut, kde sú postavy a ich motívy aj lepšie vykrelsené, no stále mi nejde do hlavy prečo všetci tak na slovo počúvajú kováča, ktorý tam je pár mesiacov aj s cestou a hlavne čo chcel dosiahnuť tým svojím slávnym rozhodnutím po kráľovej smrti. Ostatné postavy (od patriarchu, cez templárov, Tiberia atď..) až priveľmi jednofarebné bez akéhokoľvek náznaku vnútornej neistoty. Hlavne hlášky patriarchu mi spôsobili silné bolenie hlavy. Väčšina dialógov samá vata a typické klišé. Párkrát som mal pocit, že scenár by sa skôr hodil do animáku pre deti na hodiny náboženstva, kde sa majú učiť morálnym hodnotám, ale nie do hollywoodskeho veľkofilmu...škoda ()

Akatsuki 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta rozšířena verze a ani omylem toho nelituji. Jak už je tu opravdu mnohokrát řečeno, Orlando tam prostě nesedí. Ale dokážete-li se přes tuto nepříliš povedenou volbu protagonisty přenést, čeká vás celkem zajímavá výprava do Jeruzaléma. Plusové body u mě film nahání hlavně výpravou, občas vážně povedenými scénami - linie obou Balduinů (prezentace Balduina IV. výborná! Pro Nortona trochu nevýhoda, co se mimiky týče, avšak i hlasem lze vskutku hrát!!), jak už tu bylo zmíněno hořící keř - dosti nečekané! Hlavní myšlenka pro mě jako zastánce mírových řešení samozřejmě přispívá hodnocení. Zkrátka a dobře - povedený (ikdyž občas poměrně dost idealizovaný) historický film, který snad nevyšumí z hlavy tak snadno, jako některé další "historické velkofilmy". ()

Ware 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička dole za Blooma, ktorému som ani na chvíľu toho rytiera neuveril, druhá za slabšie bojové scény, od ktorých som po skvelej úvodnej čakal viac a ktoré sa paradoxne čím ďalej zhoršovali... Vyzdvihnúť chcem najmä vedľajšie postavy ( Neeson, Gleeson, Irons nesklamali, ale najzaujímavejšia my prišla postava kráľa s maskou v podaní Edwarda Nortona, na ktorého odhalenie a som sa celý čas tešil a ktoré ma napokon veľmi sklamalo, čakal som, že sa maskéri predvedú, no opak bol pravdou). Od Scotta som čakal predsa len viac, škoda. 65%=*** ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

No, tak som tomuto filmu dal paradoxne 5 hviezd. Aby som osvetlil svoje hodnotenie, začnem tak trochu od konca. Myslím si, že film je prequelom pred neskorším Body of Lies (Labyrint Klamstiev). KOH sa vlastne snaží vysvetliť tú momentálnu moslimskú náladu (moslimovia vs. zbytok sveta). Ono je to ale podstatne zložitejšie. Islám sa roztrieštil na dve hlavné frakcie - Sunitov a Šítov, ktoré bojujú medzi sebou rovnako zarputile, ako zo zbytkom sveta. Keby nie, tak nám už dávno nakopú prdele. Faktom je, že za ich momentálnu náladu (nasranosť) môžeme aj mi sami svojím správaním (ignorovaním). Ale tou hlavnou myšlienkou toho filmu paradoxne nie je odkaz na minulosť, ale na udalosti z rokov 2001 a 2003. Vždy keď niečo ako-tak funguje, niečo (čokoľvek), čo dlho vznikalo a dlho sa budovalo, príde niekto, kto to behom chvíľky všetko zničí, lebo ničenie je jednoduchšie, ako tvorenie. Práve pre túto (možno trochu aj čierno-bielu, ale nie nereálnu) hlavnú myšlienku, dávam tomuto filmu 5 hviezd a to aj napriek tomu, že som videl iba skrátenú (osekanú) kino verziu. ()

bizal 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru, režisérský sestřih tohoto filmu je jeden z nejlepších historických eposů posledních let (Ten klasický sestřih má trochu díry v příběhu). Pravda, příběh je přímočarý a Orlandu tomu taky zrovna nepřidává, ale od něj jsme zvyklí na daleko horší výkony. Tento film se spíše zaměřuje na lidskost, kulisy, velkolepost scén a odvěký boj dvou nesmiřitelných náboženství a kultur. Jako správný fanda historie dávám 5 hvězd. ()

DAOX 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott natočil film s názvem Království nebeské, a ukázal prach a špínu středověku. Vykreslil Araby, jako vznešené bojovníky za islám a Evropany jako barbarské válečníky bez skrupulí, kdy pouze hrstka z nich je schopná být na stejné úrovni jako Arabové. Zde je podle mě Ridley trochu mimo mísu a pokud se má jednat o historický velkofilm, měl by být více dán důraz na historii - ti lidé věřil a jejich víra byla jejich silou. Jinak to celé spíše připadá jako takové fantasy zasazené do středověké kulisy s pěkným Orlando Bloomem, který přehrává či spíše nedohrává. ()

Shelma 

všechny recenze uživatele

I když zrovna nejásám, když vidím v hlavní roli Orlando Blooma, tady jsem musela slevit ze svých nároků z jediného důvodu. A tím byl Ridley Scott. V jeho režii se i ten neslaný nemastný Bloom vyšvihl z pubertálních rolí do hereckého křesla. Historická díla nám mají stále co vyprávět. Škoda jen, že na minulost tak lehce zapomínáme. Určitě by naší civilizaci prospělo víc podobných filmů z rukou režisérských umělců. Začátek filmu byl trochu vlažný, takže slušné čtyři hvězdy. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Neskutečně velmi rád mám historické filmy, ve kterých se střetávají různé kultury. Toto dílo to splňuje se vším všudy. Nemám, co bych vytknul. Pouze mohu doporučit další shlédnutí. ()

Straspytlik 

všechny recenze uživatele

Historie Jeruzaléma je tak nacpaná příběhy že by se daly přehazovat vidlemi. Stačilo jen strčit do té hromady ruku a jeden z nich vytáhnout. U téhle fantazie načichlé skutečností musím jen konstatovat, že film byl nudná přehlídka patosu a nadbytečného hrdinství. (Hromadné pasování s facanem bylo neskutečně trapné). Škoda, že nebylo dáno více prostoru muslimům. Pak by to mohla být i skvělá podívaná. Ghasan Massoud měl narozdíl od Blooma koule. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Vizualne vyborne, skvele obsadenie, a hoc Orlanda prilis nemusim, aj jemu rola sadla, uvedomil som si ze tam hraje aj terajsia hviezda z GoT, pribeh fakt zaujimavy a nuti cloveka popremyslat, nvm velka spokojnost ani nejake historicke nepresnosti som si nevsmilol .... 100% ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Mne Ridley Scott rozhodně nezklamal. S citem natočený vypravný film o magickém městě Jeruzalém. Plusové body za výpravu, dobře ztvárněné bitvy,hudbu a v neposlední řadě Evu Green. ()

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Posily pro Assassin’s Creed

Posily pro Assassin’s Creed

05.10.2015

Filmový příspěvek do herní série Assassin's Creed, na který dohlédne režisér Justin Kurzel (Macbeth), vypadá čím dál tím lépe. Michael Fassbender si v něm zahraje nového hrdinu Calluma Lynche, který… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama