Reklama

Reklama

Curriculum vitae

Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1986, 9 min

Obsahy(1)

Co se všechno musí člověk naučit od základní školy přes střední až po vysokou. Historická data, matematické a fyzikální vzorce, značky, poučky, ukázky gramatiky cizích jazyků či vybraná kapitola přírodopisu jsou divákovi nabídnuty ve velice zrychleném tempu. (zdeny99)

Recenze (12)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O tom, co vše musíme nasoukat do našich bezedných hlav od základní školy a vyjmenovaných slov až po školu vysokou a nespočetné množství faktů, pouček i dat. Spousta zajímavých nápadů ( i x y; einsteinovská proti newtonovské fyzice) a dost "rychlá" animace. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Autobiografická groteska-Curriculum vitae-neboli profesní životopis. Už ten úvod i konec v podobě vyplněného dotazníku je zajímavý a originální. Jinak tento filmeček funguje jako skvělá školní-gymnasiální a pozdější i vysokošklaská pomůcka když nevíme, nebo když jsem zapomněli některé z důležitých čísel a historických faktů. Tak schválně: 929...?, 1492...?, H2SO4...?, Ludolfovo číslo..?, Obsah kruhu..?, Vyjmenovaná slova po B..? aj. Samozřejmě je toho zde víc, a to rozdělení základní škola-gymnasium-vysoká škola je tu dobře pojato, nejlépe je t vidět na konec při zatěžkávací zkoušce..Pavel Koutský se podílel na téměř celém filmečku-scénář-námět-animace i výtvarná stránka byla od něj. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pavel Koutský je nejspíš vyznavačem přísloví, že co si sám neuděláš, zkrátka NEMÁŠ, a tak se pustil do autorského snímku na téma, se kterým každý přišel do styku, každý má na něj názor a každý si myslí, že mu rozumí - škola a vzdělání. Vzhledem k výše uvedenému si sám napsal scénář, sám kreslil, animoval a režíroval. Vznikl dynamický a nápaditý snímek, který byl základem pro dnešní postavení Kouského na poli české animace. Koutský kouzlí s písmenky, číslicemi, chemickými vzorci a artefakty z ostatních předmětů a zábavným způsobem sděluje, že tohle všechno se vám jednou může hodit, až usednete za stůl a začnete tvořit vlastní životopis. Celkový dojem : 90 %. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Spomienky na roky študentské v podaní absolventa UMPRUM-u (velmistra "totální" kreslené animace, ako som počul volať Pavla Koutského) zabalené do krátkého animáku. Velice podarené. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pavel Koutský nechal explodovat fantazii a vzpomínky na školní docházku a zasypal nás kraťasem plným pro něj typického humoru a neuvěřitelných nápadů. Spolu s Vladimírem Jiránkem náš nejlepší výtvarník / animátor / režisér. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Autor s vtipem a nadsázkou zachytil memorování, biflování a učení. Scéna nevraživého boje I x Y, která končí nerozhodně, je geniální. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a nápadité vyprávěníčko o průběhu našeho vzdělávání. Nejvíc samozřejmě oceňuji četné odkazy na svět umění.. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Koutský ještě v době, kdy nekoukal za každým rohem a nepouštěli ho v každém díle Mistrů animovaného filmu. Nápaditý, vtipný, nezprotivený. ()

abi9 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracované. Jako vždy má pan Koutský znamenitou animaci a skvělý napád. Výčet znalostí, které se nám od narození snaží systém nacpat do hlav. Na konci nám film ukazuje, jak funguje animace a staví ji na vrchol umění. ()

Reklama

Reklama