Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Ženy pro měny režisérky Eriky Hníkové je tragikomický příběh o ženách, které citlivě vnímají současný ideál ženské krásy a chtějí se mu co nejvíce přiblížit. A je to také film o spoustě peněz, které se díky síle tohoto ideálu denně utrácejí. Paní Eva vloží své tělo do rukou plastického chirurga a nechá si zvětšit prsa tak, jak po tom celý život toužila. Paní Magda zkouší všechny možné i nemožné prostředky na hubnutí. Slečna Karolína používá tu nejnovější kosmetiku a kupuje si oblečení podle poslední módy. Dívka Zuzana přichází na soutěž Topmodelka nového tisíciletí a chce uspět. Všechny hrdinky touží po těle modelek z titulních stran dámských časopisů. Doslova bojují o dokonalé tělo a jejich příběhy mnohdy působí až absurdně a komicky. Jejich život je ve filmu sledován v průběhu jednoho roku.

Vedle těchto žen vystupují ve filmu i další lidé - zástupkyně redakce ženského časopisu, který se podílí na vytváření současného ženského ideálu, Dara Rolins jako mediální ikona s umělým poprsím, plastický chirurg, který operuje paní Evu, Linda Kazdová, jež zvítězila v americké reality show s názvem Joe Millionaire, a členky Feministické skupiny 8. března. Všichni dohromady popisují a vytvářejí pestrý obraz současného světa, kde fenomén dokonalého ženského těla hraje hlavní roli. Situacím, které zažila snad každá dnešní žena, se můžeme buď smát, anebo si nad nimi postesknout. Celovečerní dokument Ženy pro měny je film o ženách, které naplno prožívají současné trendy a žijí pod taktovkou všudypřítomného ideálu dokonalého ženského těla. Úsměvný i smutný příběh zároveň je však určen nejen jim, ale také všem mužům, kteří nežijí sami. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Iba povrchný dokument, ktorý neprináša nič nového. Dokument, v ktorom by ste odstrelili všetkým protagonistom hlavu za to, že sú tak naivní. A zase sa stretávame s českým dokumentom, kde absentuje akakolvek kvalita zvuku; aj pri velkej hlasitosti velakrát počut iba nezrozumitelné mrmlanie. Obálka dokumentu je ale pekná :). Moje hodnotenie: 40%

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

MF Dnes: Polovina Britek ve věku 16 až 21 let zvažuje plastickou operaci. Britská organizace hájící zájmy dívek a mladých žen Girlguiding UK považuje tento průzkum za výsledek práce vydavatelů časopisů, které otišťují retušované a jinak vylepšené fotografie modelek a ovlivňují tak sebedůvěru dívek. Girlguiding UK se chce proto s peticí obrátit na premiéra Davida Camerona. Požaduje, aby přikrášlené fotografie modelek v módních časopisech a v reklamách byly zvláštními značkami jednoznačně odlišeny od těch snímků, které ženy zachycují věrně. Podle aktivistek by to posílilo sebevědomí mladých lidí i pozitivnější vnímání jejich těl.

mrksik

mrksik (hodnocení, recenze)

V titulkoch bolo uvedené, že vo filme vystúpili Karel Vachek a Helena Třeštíková, neviete náhodou kde presne ??

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Doporučila bych povinně shlédnout všem,kdo chtějí jít na plastiku a mladým holkám,co chtějí být "modelkou"....

Krystofore

Krystofore (hodnocení, recenze)

Myslím,že záměr filmu se povedl jasně!Určitě nebyl jediný člověk,který by po shlédnutí filmu nad ním ještě aspoň půl hodinky nepřemýšlel :o) Naštěstí! nepatřím ani k jedné skupině žen,které byly ve filmu představeny,takže mám patřičný nadhled a zažila jsem u filmu dost různých pocitů od trapnosti a lítosti (viz.studentka nějaké vysoké??? školy v koupelně) až po šok (paní s plastikou prsou).

Související novinky

Reklama

Reklama