Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V průběhu druhé světové války roku 1942 se skupina amerických armádních sester rozhodla zůstat na Filipínách a starat se o zraněné vojáky přes rozkaz generála MacArthura k ústupu. Když ostrov obsadí Japonci, padnou ženy do rukou nepřítele a jsou na téměř tři roky uvězněny v zajateckém táboře v Bataanu, kde v krutých podmínkách bez lékařského vybavení a s minimálním přídělem potravin bojují o přežití. (Skuby47)

(více)

Recenze (2)

Aky 

všechny recenze uživatele

Japonská krutost, americký patriotismus, nemělo by to vytvářet nic než antagonismus. Autoři, aniž, zastírali, že válka znamená výhřez brutality, našli přesně onu teninkou linii, na níž se nepřátelé setkají a porozumí si, přestože si nic neodpustí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Válečný příběh vyprávěný pro Výkonný výbor amerických žen pracujících v armádě plukovníkem Margaret Ann Jessupovou díky přesvědčivým hereckým výkonům a velmi dobré výpravě působí tak autenticky, až člověka mrazí. Krutosti války, nelítostné zacházení se zajatci i raněnými, pochod smrti do ženského zajateckého tábora, mstivost japonských dozorců a na druhé straně statečnost vojenských sester, jejich kamarádství a vzájemná pomoc těm slabším z nich v boji o přežití, je natolik uvěřitelný, že mě přinutil položit si otázku, kam až sahá moje statečnost. ()

Reklama

Reklama