Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policie zadrží Finna při koupi kokainu, který je určen pro jeho matku, jsou jeho prázdniny ty tam. Měl strávit léto se svým otcem, který je antropolog a studuje v Jižní Americe jeden primitivní kmen. Místo toho ho však čeká léto v jiném "kmenu". Stěhuje se s matkou k jejímu milenci do jedné z nejbohatších čtvrtí Ameriky. Finn brzy začne propadat životu v luxusu a to se vším všudy - auta, sex a drogy. Věci se však začnou vymykat kontrole a on zjistí, že za všechno se musí platit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co je horší, primitivní kmen uvědomující si své zvyky nebo vyšší společnost plná nablýskaného lesku zakrývající pravou tvář světa plného peněz? Dříve herec, dnes raději režisér Griggin Dunne sestavil velmi příjemný film o nepříjemné stinné stránce dnešního světa. Dunne skvěle propojil vyprávění syna antropologa a jeho "prázdniny" v luxusním sídle bohatého známého jeho matky. Kdo by na začátku řekl, že masérka na drogách se svým synem budou ve výsledku ty nejnevinnější postavy filmu... Právě především neskutečně dobrý a civilní Anton Yelchin film posouvá o kus dál. Jeho bolest i zvědavost prochází filmem, takže Diane Lane i Donald Sutherland jen v pozadí sledují, jak se rodí budoucí hvězda. Film, který nedá zapomenout na problematiku moci, peněz a skutečnost, že civilizace neušla dostatečný kus cesty od svých primitivních kmenových zárodků z nedávné historie, přestože si všichni myslí opak. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ó ten nápadný neváb buržoasie... ;-) Zajímavě zpracované neobvyklé drama o jedné epizodě ze života dospívajícího citlivého kluka, který řízením osudu ocitne se na chvíli ve světě, kam svojí podstatou ani sociálním postavením nepatří. "Ex malo bonum" - ano, nakonec však ze špatného vzejde dobré, Finn (v roli herecky velmi dobrý a vskutku milý Anton Yelchin) včas procitne a pochopí, že >zamíchá-li se mezi brambory, sežerou ho prasata< ... - - - P.S. Ovšem zase ty žvásty distributora (SPI) - Finnova matka (D.L.) není a nikdy nebyla (!) milenkou (toho zvláštního a vlastně svým způsobem dobrého člověka - realisty - milionáře) Osborna (D.S) a stejně tak Finn nepropadne žádnému luxusu, autům ani drogám - spíš právě naopak... Fakt nechápu debila, který píše upoutávku na film, který neviděl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kritika vyšší společnosti a konflikt mezi plebejcem a aristokracií patří k dost častým filmovým námětům a upřímně řečeno, snímek Griffine Dunneho nepatří k těm, které by vnášely něco zásadně nového a ani k těm, které by patřily k tématické špičce. Nejzajímavější je na něm právě námět, jenže první půlka je rozvláčná a chybí jí, někdy přímo zoufale, nějaká tažná dramatická linie. Je to spíš sled scének o tom, jak se zbohatlíci nudí, baví a jak využívají těch tam dole jako své hračky. Druhá půle sice přináší potřebný konflikt a dokáže místy emočně přitáhnout, ale i tady klouzá scénář spíš po povrchu, nepředstavuje nějakou systémovou kritiku viděného. Zlo pochází od psychopatického jedince, ne z principu majektových a společenských rozdílů. Je to na jednu stranu v závěru přepísklé - padouch musí být vykreslený jako nepřijatelná kreatura, na druhou stranu to zaobluje hrany společenského konfliktu a konformním závěrem je to spíš společensky naivní. Prvních pár minut přitom vzbuzovalo naději na černou satiru, která tne do živého... Celkový dojem: 55 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jako celek nikterak oslnivý biják se spoustou hluchých míst. Když by se ale divák chtěl něčím pohltit, tak to budou bezesporu herecké výkony. Ve snaze o psychologickou drobnokresbu se nejlépe zorientoval mladičký talent Anton Yelchin, vedle kterého zraje bezchybná Diane Lane i legendární Donald Sutherland. Samotný příběh, odehrávající se v roce 1980, se bohužel rozpadá na sled více či méně zajímavých epizod. Mladý Finn tu po vzoru nakoukaných dokumentů svého otce, milovníka jihoamerických domorodců, sleduje svůj „vlastní“ kmen v honosném sídle na venkově, kam se svou matkou odjíždí na prázdniny. Z pozorovatele se ale záhy nedobrovolně stává hlavním aktérem stinné stránky dnešního světa.. Prostě jsme zas tak velký krok neudělali.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka plná hviezd na ktorú si po týždni ani nespomeniete. (Diane Lane, Anton Yelchin, Donald Sutherland, Chris Evans, Kristen Stewart). Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Herci skvelí, rovnako tak ich podané herecké výkony. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale žiadna sláva. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené, ale nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. Proste je to ten typ snímky, ktorú radšej ani nesťahujte, ale pozrite si ju, ak pôjde v televízií. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Anton Yelchin je muj velky oblibenec a musim rict, ze i tady je skvely. A navic ma tak sexy hlas, ze me az hypnotizuje. Bez nej by me ten film asi prilis nezaujal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

malý nezávislý filmek,který mě velice potěšil na duši.tenhle typ filmů mi přesně sedí,černohumorné drama,u kterého se nad něčím zamyslíte a které vám něco dá.upřímný pohled do duší nechutně bohatých lidí,smíchaný s těmi nechutně obyčejnými,kteří dělají chyby,ale mají srdce na spravném místě.anton yelchin je vskutku výborný herec a tuhle roli mu od srdce závidim,mít v pelechu kristen stewart,tak se od ní nehnu ani na vteřinu!:-)i když vám v půli filmu ihned dojde,kdo antonovi vzal jeho nureši:-),nesráži to z jeho kvalit ani píď.DOPORUČUJI! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Antropologické srovnání amazonských indiánů a zazobané rodiny nesedí naprosto v ničem. Je to jen vyspekulované a násilné přirovnání. V bohaté rodině, kde se mladík se svou fetující matkou zčista jasna ocitne, nejsou vysvětlené příbuzenské vztahy, divák neustále vpadává do nějakých - asi dříve - navázaných kontaktů, aniž by věděl proč a jak. Dialogy připomínají rádoby moudré hlášky, které se obvykle čítávají v čekárnách u doktora nebo na facebooku. Uzemnilo mě: "Jsi dobrá matka." "Ne, ještě ne," říká matka zhruba šestnáctiletého syna. Je fakt, že až mu bude čtyřicet, možná se z ní fakt skvělá matka stane. ____ Nemluvě o detektivní zápletce, kterou se tam ale vůbec nikdo nezabývá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné drama o tom, kterak chudý chlapec pod ochranná křídla milionáře přišel a posléze na to díky žárlivým příbuzným svého mecenáše tak trošku doplatil. Líbilo by se mi to víc, kdyby tam nebyl adolescent Anton Yelchin, z něhož jsem byl přinejmenším rozpačitý a zejména scény, které měly mít jakýsi sexuální náboj, mě v jeho podání rozesmívaly. Stejně tak mi občas vadil indiánský motiv, který se táhl celým filmem. Ne že bych ho úplně oželel - hrál tam v celku významnou roli, ale přece jen ho bylo víc, než je zdrávo. Naopak jako klad hodnotím výkon Kristen Stewart a vlastně i ostatních herců v čele se Sutherlandem. 65% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ste chudý alebo bohatý? Ste dobrý alebo zlý? Je to jedno. Nie je dôležité aký ste, ale koho počas svojho života stretnete. To Vám hovorí tento film. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt nebavilo... asi jsme měl velká očekávání... :-/. Styl vyprávění mi nesedl vůbec a první hodinu se vlastně vůbec nic neděje. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ovlivníte kmen a kmen ovlivní vás......jaká pravda. Zajímavý film o životních rozdílech, o tom, že ani množství peněz nerozhoduje o tom, jaky se z vás stane člověk. I za cenu velmi bolestného poznání. Slušné obsazení mi krom jiného nutí dát čtyři hvězdy . ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Tuze dlouho jsem přemýšlel nad tím, jak pojmout komentář ke snímku s tak povrchním psychologickým prokreslením charakterů, po příběhové stránce tzv. „dějem – nedějem“ a zvláštní, leč pouze ve vzácných chvílích zajímavou atmosférou. Možná jsem nad snímkem přemítal více, než si zaslouží. Analogie dvou na první pohled diametrálně rozličných „kmenů“ představuje bezpochyby silné téma, avšak způsob, jakým s ním snímek nakládá, je zkrátka a dobře nešťastný. Jen marně se rozpomínám, kdy naposledy jsem tak často nevěřícně kroutil hlavou nad absurditou a nelogičností jednotlivých scén a chováním postav. Musím ovšem ocenit přesně obsazeného Chrise Evanse, který - k mému velkému překvapení - podává výborný herecký výkon. Zato Anthony Yelchin mě, na rozdíl od většiny místních uživatelů, po herecké stránce nijak nepřesvědčil. Triviálně řečeno, dost divný film. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Peníze vládou světu anebo není všechno zlato, co se třpytí. Film, který mě v jistých ohledech i děsil. Uzavřená společnost dokáže divy, chová se jako primitivní kmen, ale své zvyky a naprosto amorální činy schovává za peníze, pozlátko štěstí a luxusního života v blahobytu... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Příběh který se skládá z hodně dílčích zápletek a pomyslných částí. Nejedná se o žádně veledílo, ale ani ne o propadák. Má to myšlenku, herci jsou dobří a celkový dojem také není špatný. Jen mi trochu vadila ta náhlá změna v druhé polovině snímku, které nebyla tak úplně dotažená a podle mě by si zápletka zasloužila více prostoru- stejně jako některé vedlejší postavy. Nicméně, další natažení stopáže by už bylo neúnosné....(alespoň tedy pro mě). Celkově: vidět se to dalo a snímek se mi i celkem líbil. Znovu ho ale vidět nemusím. Hodně slabé a odřené tři hvězdičky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl spracovania podľa mňa úplne skvelý, len dejovo to občas pokrivkávalo. Vynikajúco poňatá paralela podivných zvykov domorodého kmeňu a "závistlivých žralokov" z vyššej spoločnosti. Človek by povedal, že črty v správaní budú kolosálne odlišné, no keď sa tak človek nad tým zamyslí, tí všetci boháči čo si myslia, že môžu všetko sú v podstate primitívnejší ako tie "zlé" necivilizované kmene. Trochu mi Anton Yelchin nepasoval do tejto role, ale zas nebol najhorší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Anton Yelchina mam v prdeli, teda abych nedaval niekomu plane nadeje v ignore liste, Diane Lane bola vyborna, ale sama to holt nema sancu utiahnut. Priserny film tak na 1 projekciu, potom uz nech na to sada prach v najzapadnutejsom kute archivu . 25 % ()

Reklama

Reklama