Reklama

Reklama

A žili spolu šťastně až na věky

  • Francie Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francouzské komediální drama vypráví o trojici čtyřicátníků, kteří se zamýšlejí nad svým životem. Vincent žije s Gabrielle, Georges s Nathalií. Každý pár má pětileté dítě a oba cítí, že upadli do rutinního životního kolotoče. Oba ženáči žárlí na třetího kamaráda Freda, který zůstal starým mládencem a užívá si bez závazů. A Fred naopak závidí Vincentovi a Georgeovi jejich manželství i děti, které dávají životu smysl. Když si Vincent najde milenku, zjistí to jedině Gabrielle a hledá cestu, jak se s touto situací vyrovnat. Miluje svého manžela, trpělivě na něho čeká, ale přesto se neubrání myšlenkám na úplně jiný život... V režii Yvana Attala, který ztělesnil i jednu z hlavních mužských postav, hrají Charlotte Gainsbourgová, Emmanuelle Seignerová, Alain Chabat a Alain Cohen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V profilu filmu, kde není žádný obsah a žádný komentář by podle nepsaného pravidla CSFD měl první "komentátor" napsat i stručnější obsah. Opravdu mě netěší, že tu smrdím sám a musím vás týrat i svým popisem děje a slibuji, že až přijde nějaký skutečný filmový vzdělanec tak první čast komentu smažu. OBSAH : Tři chlapáci mají různé vztahy se ženskými. Jeden z nich má ženu ze spolku kecajících feministek, druhý z nich má krásnou ženskou, ale protože je kretén má i krásnou milenku a třeti z nich je na tom bídně jako většina místních uživatelů, až na mě. No a teď se v tom cca 90 minut sereme. KOMENTÁŘ: Místy zamotaný příběh rozhodně nepostrádá humor a zajímavé momenty, ale občas jsem se v tom ztratil. No však ty chlapy se taky ve filmu místy ztráceli, aby ne když šlo o ženský.To jsme totiž pánové všichni úplně ztracení až na věky, ale žijeme v domění, že štastně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Škoda, strašná škoda, myslím si, že z takového materiálu mohli vykřesat trochu živější a ucelenější film a bylo by to skvělý. Takhle jsem se potácela mezi čtyřicátníky v krizi a mezi jejich manželkami a milenkami tak nějak necíleně a zmateně. Neházím ho rozhodně do koše, protože tam byly momenty, které se jim povedly, například pánské sezení v restauaci a jejich filosofování o ženách, nebo opravdu malý momentík, kde se mihnul Johnny Depp, ale celkově jich bylo strašně málo na to, aby to ve mně vyvolalo nějaké silnější emoce. Ještě tak možná ta finální jízda výtahem:-) Ale jinak se ta francouzština stejně moc hezky poslouchá. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Využití Creep v "Rikšovi" je tak o třídu výš, přesto scéna s Creep je ve filmu Yvana Attala ta úplně nejlepší. Mohlo to být fajn drama, nebýt toho směšného kuchyňskéhon štengrování. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádný sladkobolný doják, ale poctivé, reálné drama s komediálními prvky. Pozornost je věnována třem kamarádům, dvou ženáčům a jednomu svobodu si užívajícím a manželce jednoho z nich. Charlotte Gainsbourg září jako citlivá, nežná, zasněná duše, která miluje svého muže, ale představuje si sebe jako hrdinku milostného vzplanutí. Její manžel však místo snů jde rovnou na věc. Nejkrásnější scéna - když Charlotte poslouchá hudbu ve Virgine na Champs Elysées a vedle ní se objeví fešný cizinec v podání Johnny Deppa. Radiohead a jejich písnička Creep byla tou nejlepší volbou, ostatně hudba prostupující celým dějem výborně dotváří silný příběh. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Výborné drama přesně tak, jak ho mám ráda. Charlotte se mi líbila už v několika filmech před tím a tady byla taky dokonalá. Má vážně něco do sebe. A Johnny Depp, který tam hrál tak malou roli, mi krásně do děje zapadal. Ani mi ve finále nevadilo, že je film francouzsky a se slovenskýma titulkama. 75%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Příjemně reálné romantické drama s lehkou příměsí komedie, a hromadou režijní invence. Zpočátku mě příběh Yvana Attala mátl, protože skoky časem, nebo do snového světa nejsou nijak odlišeny. Naopak, úmyslná návaznost nesouvisejících scén dává pocítit rychle plynoucí roky, respektive lehkost s jakou může život nabrat jiný směr. Film jsem si původně stáhl kvůli Charlotte Gainsbourg, a ta pochopitelně nezklamala. Její obyčejné, ale přirozené herectví je perfektní. Stačí pár pohledů, občas úsměv a atmosféra je na světě. Pan režisér si střihl roli jejího manžela, a možná i díky tomu že spolu v reálu žijí vytvořili fungující chemii. Sympatická jednohubka s výbornou hudbou, a tajemným Deppem. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzský film – s lehkostí a neokázalostí o věcech a vztazích ne úplně jednoduchých. Už dlouho mi sledování filmu tak rychle neuteklo. Každopádně za Charlotte a její Gabrielu, za Radiohead (a taky Velvet Underground!), za některé neobyčejně dobře odpozorované scény (hovory mezi trojicí kamarádů, setkání v restauraci, scéna na terase před novým domem) nebo praštěné rituály (Vincentovy přepadovky v koupelně nebo polévání vodou – získávají při opakování v různých souvislostech svůj hlubší význam) no a taky za scény s Johnnym D., ale v mém případě za tu první, v prodejně s hudbou, trefně podbarvenou Creep od Radiohead. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ještě mi zdaleka není čtyřicet, ale vším, čím si tady prochází čtyřicátníci, dokáži bez problému pochopit. Myslím, že filmu se tyto zásadní životní nálady podařilo bezvadně zaznamenat, nejsou zde vynášeny ukvapené soudy a situace smutné mají zde stejnou váhu jako ty veselé. Vyloženě skvělé jsou scény Gainsbourgové a Deppa. Závěrečné výtahové dějství potom bezezbytku naplňuje pocity z dospělé pohádky, kdy žádný konec nemůže být dostatečně otevřený... 85% ()

barcisz 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film objevila přes YouTuBe,konkrétně scénu s J.Deppem v hudebninách a díky Radohead's Creep,věděla jsem,že bude stát za to. Konečně se mi podařilo sehnat titulky a mohla jsem se na to vrhnout. Charlotte jako Gabrielle zde hraje typicky krásně a zasněně,což filmu dodává romantický kouzlo,do kterého se prolínají komediální prvky (scény,kdy Vincent vyleká Gabrielle,nebo scéna,kdy rozpoutají bitvu). U mě to má slušné 4* ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Tento film by som videl ako taký výstrižok z každodenného diania francúzskeho muža v strednom veku. Veľmi pekne napísané, dobre obsadené a aj zahrané. Dennodenné hádky, klamstvá, sľuby, ale aj láska, výchova a bláznovstvá. Tá chuť zabaliť si všetky veci a vypadnúť zo starého života niekam mimo, kamkoľvek... Na celý film sa fakt príjemne pozeralo a dalo sa pri ňom aj pobaviť a aj zamyslieť. A ako bonus - cameo Deppa, predstavujúce túžbu ženy. ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

To byla snad nejdelší zfilmovaná jízda výtahem v dějinách filmu :-) A hlavně byla s Johnnym, až do oblak. ()

josmart 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film o vztazích, který stojí za podívání už kvůli nadstandardně výborné hudbě a dvěma scénám s Johnnym Deppem. ()

nikhaj 

všechny recenze uživatele

Tak toto už hej :D radiohead Johny creep Depp to predsa len dal viac než 4 minúty vo filme vďaka čomu dám lepšie hodnotenie. Stojí zato si pozrieť film ktorý prejde do záhady... Pretože celý film je furt len o ja ju milujem a ona mňa mám milenku ona mi je verná a nevadí jej to a furt dookola a furt. Našťastie je tam Happy end. Užite si to po francuzacky ()

Reklama

Reklama