Reklama

Reklama

Všechno je relativní

(seriál)
  • USA It's All Relative
všechny plakáty
USA, (2003–2004), 8 h 4 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Jerry Workman

Hrají:

Lenny Clarke, Harriet Sansom Harris, Reid Scott, Maggie Lawson, Christopher Sieber, John Benjamin Hickey, Paige Moss, Ed Quinn, Tad Hilgenbrink, Heather Charles, Darby Stanchfield, Kevin P. Farley (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Liz a Bobby, hrdinové amerického sitcomu Všechno je relativní, jsou novodobí Romeo a Julie. Jejich rodiče nevytahují ostré zbraně, vládnou však smrtícím humorem a nevraživostí, která se vždy jen na chvíli otupí, aby mohla vzápětí vypuknout a zažehnout další velký konflikt. Zdá se, že jejich děti uniknou těmto malicherným předpojatostem a hluboko zakořeněným předsudkům, ale aby mohly žít klidný život, musí jakýmkoliv způsobem sblížit či dokonce spřátelit své blízké. Liz se nadarmo nejmenuje Stoddard-Banksová, vždyť jeden z jejích rodičů, kteří jí společně celý život vychovávali, se jmenuje Philip Stoddard a druhý Simon Banks. Oba otcové jsou nadmíru kultivovaní, vzdělaní, s vysokým smyslem pro harmonii a krásu a Liz zahrnuli hlubokou láskou, pohodou a drahým vzděláním. Tuto skutečnost, a to si nezastírejme, pro život nejdůležitější, ovšem zcela přehlíží rodiče Bobbyho. Nad vším převažuje malicherný problém shody pohlaví Liziných rodičů. Mace a Audrey pocházejí z irské katolické rodiny a celý život se dřou v pubu, aby řádně vychovali svého syna a dceru Maddy. Mace nechodí pro slovo daleko a odmítá překročit schémata, která mu vytýčilo vychování a víra. Je mu zcela cizí výtvarné umění, řeč barev a dekoru, kterými se obklopují Philip a Simon, nedokáže ocenit jejich laskavost a toleranci. Má svou pravdu, kterou jen pepří ostrými výrazy a nešetří nikoho. Oba otcové by leccos unesli a přehlédli, ale Bobby má přece jen jiné vzdělání než Liz, a jeho obzory nejsou tak vzdálené, jako ty, na které bude jednou chtít dohlédnout jejich dcera studující na drahé univerzitě. I oni mají své pochybnosti. Ale i toto je... To, že vůbec na nic neexistuje jediný správný pohled, nám připomene dvaadvacetidílný americký sitcom Všechno je relativní. Při jeho sledování se dá velmi lehce zapomenout na to, že některá témata jsou pro mnohé lidi ještě i v současné době tabu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

geklon 

všechny recenze uživatele

Pohled do sitcomového vztahu mezi Liz, studentky Harvardu, vychovávanou dvěma klasickými, bohatými homosexuály a Bobbym, irským katolíkem, jehož rodiče jsou typičtí irští majitelé baru. Všechno pěkně postaru, klasické devadesátkové klišé, v podobě opakování trapných vtípků a pitomého pitvoření se. Hlavní hrdiny jsem si celkem oblíbil. Určitě příjemná ztráta času. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Bobby a Liz se zasnoubí.Nic podivného.Kluk má rodiče, kteří vedou hospodu a potřeštěnou sestru.Také nic podivného. Holka má tatínka a ... tatínka.Jsou to gayové a ty Bobbyho rodiče tak moc v lásce nemaj.A pomyšlení na obou stranách že se z nich stane rodina je děsí.To by byl zhruba ve zkratce obsah nového sitcomu, který však ČT prozíravě dala na páteční pozdní večerní hodinu, kdy si normální lidi chtějí odpočinout nebo flámovat.Důvod neznám.O sexu se tu mluví ale nic co byste neslyšeli v Přátelích.Nejsprostší nadávkou je tu " teplý" a "doprdele".Ale nejspíš to bude právě proto, že si to dělá srandu z "teplejch".Omyl ,dělá si to srandu i z buranů, ze sexu ale hlavně z toho že ty "teplí" bereme(a nejen u nás) jako něco z planety Mars.Takže, když vydržíte, nebo si naštelujete video, myslím že se dobře pobavíte.Alespoň z rozhovorů Simona a Phillipa.A ještě něco: Tohle byla rada.Má rada! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Téma bylo využito beze zbytku, řekl bych, a nízké hodnocení nechápu. Copak je pro vás ještě dneska seriál o homosexuálech tolik šokující, že nejste schopni rozpoznat dobrý vtip? O těch totiž tenhle seriál je, o dobrých vtipech, které hezky přirozeně samy a nenuceně vyplynou z rozdílů mezi rodiči vidláky a rodiči gayi. Stylizace jednotlivých postav je samozřejmě patřičně vyostřená (Phillip je tedy opravdu zženštilý... a Mace je zase ignorant jak poleno...), ale tak to má ve správném sitcomu být. Tohle je správný sitcom, škoda, že neměl čas se naplno projevit... ()

made1 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, kterému by bylo slušilo pokračování, protože měl moc pěkně našlápnuto. Takovou dvojku tatíků bych taky brala, protože s nimi za zády se holka neztratí. ()

Jiří K. odpad!

všechny recenze uživatele

Tristní jako všechny televizní (převážně U.S.) sitcomy, premisa z které vycházím, když slyším ten frenetický umělý smích. Je mi na blití z té dnešní popkultury. ()

Lenka0064 

všechny recenze uživatele

Hrůza!!! Horší už je snad jen Troškův Kameňák. Trapné neoriginální vtipy v každém "nečekaném" záběru... pokud chcete koukat s otevřenou pusou, nevěřícně kroutit hlavou a dokola opakovat: "To nemyslí vážně!" - doporučuji ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Já to miluju... Miluju Simona, miluju jejich ironii a cynismus... obojí rodiče jsou prostě boží... škoda, že to má jen jednu sérii... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo. Jako když zkřížíte Frasiera a Ženatý se závazky. Že to nejde? To si pište, že jde. moc povedený sitcom, který si střílí úplně ze všeho. Z páru zženštilých intelektuálně naladěných homosexuálních otců, a to se všemi klišé, která daná situace nabízí (např. jeden z nich byl v mládí členem chlapecké skupiny typu Backstreet Boys), ale též z megaburanství hlavy druhé rodiny, jenž má rád pivo, baseball a další chlapské věci. Přestřelky plné jedovatých vtipných hlášek létají ze strany na stranu a člověk se může skvěle bavit. ()

Reklama

Reklama