Reklama

Reklama

Válečná místnost

(festivalový název)
  • USA The War Room (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

War Room neboli Válečná místnost byl název centra prezidentské kampaně Billa Clintona v arkansaském Little Rocku. I když je pro filmaře nebo novináře obecně obvykle zcela nemožné proniknout do takových míst, dokumentaristům D. A. Pennebakerovi a Chris Hegedusové se povedlo získat částečný vstup a natočili tam 35 hodin materiálu. Film se soustřeďuje na dva muže, kteří vedli Clintonovu loď od začátku až do konce. Byli to James Carville, prudký a charizmatický cajun, který vedl kampaň s jižanským šarmem a neochabující vášní, a George Stephanopoulos, duchaplný a pohledný učenec, který s klidem a jistotou neustále mobilizoval své podřízené. The War Room je přesvědčivý a poučný dobrodružný příběh o dvou pozoruhodných mužích a jejich monumentálním úsilí, odhodlanosti a drzosti, které jsou nutné k tomu, aby někdo vedl a vyhrál politickou kampaň v moderní době. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí americké volební mašinérie je víc než zajímavý. Aneb, kdo bude prezidentem, není ani v nejmenším v rukou voličů. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Vsadím sa, že drvivú väčšinu ľudí by tento dokument nudil. Ale pre fanúšikov politiky je to nadštandartné nahliadnutie pod pokrývku. V tom čase priam nevídané. The War Room totiž zachytáva štáb Billa Clintona pred jeho historickým víťazstvom v prezidentských voľbách 1992. Je to nielen preto veľmi cenný dokument, cenný je aj tým ako zachytil neobvyklý team stratégov, ktorí tieto voľby de facto vyhrali. Dosť ťažká angličtina a obsahom iba pre fajnšmekrov, no jedná sa o (doslova) dokumentárny snímok s pridanou hodnotou. Film bol nominovaný na Oscara v roku 1994. ()

Reklama

Reklama