Reklama

Reklama

Epizody(170)

Recenze uživatele Kri-kri k tomuto seriálu (28)

Dívky od vedle (1993) 

Tento dávno zapomenutý francouzský sitcom běžel roku 1995 na Premiéře. Z navazujícího seriálu Nové dívky od vedle Premiéra zakoupila jen prvních cca. 50 epizod. Dívky od vedle jsem (alespoň o prázdninách, neboť je v TV dávali kolem deváté ráno) sledoval celkem pravidelně, ale už si z toho mnoho nepamatuji. Děj se odehrával v činžáku, kde bydlelo několik partají. V jednom bytě tři dívky a ve druhém dva kluci. V přízemí byla plovárna s posilovnou, docela dobře si vybavuji toho recepčního Gérarda, jenž neustále počítal ručníky a dělal srandovní grimasy. A pak tam taky byla korpulentní nájemnice ve středních letech a ta se téměř v každém dílu pokoušela sbalit toho blonďáka. Za jednoznačně nejvtipnější a nejvýraznější postavy považuji právě Gérarda a Bellefeuilleovou, ti byli naprosto skvělí. Z ostatních rolí byl ještě docela vtipný Marc, jinak ty dívky, přestože jsou hlavní role, byly spíš jen do počtu. Charakterově všechny tři splývají, připadají mi málo výrazné, což dokazuje fakt, že když některá z nich odejde a nahradí ji jiná, divák tu změnu sotva postřehne. Ale vtipných momentů i hlášek se v seriálu najde dost, např: "Proč dejcháte do mojí ženy?! Už tak je dost tlustá!" nebo "Někdo ty ručníky snad žere! Dobře, až pojedu vlakem, ukradnu sedadlo!" Zkrátka je to milý, pohodový a vtipný seriál. Na francouzských sitcomech silně ulítávám a ani Dívky od vedle nejsou výjimkou, proto dávám zasloužených 5 * a 90%. Škoda že zrovna tento žánr je od roku 1998 na příkaz imperialistů ze zámoří v ČR nežádoucí. Zde jsou tři verze úvodní znělky s česky čtenými úvodními titulky z Premiéry. ()

Le Choix de Sabine (1994) (E122) 

Sabina, která je na pár dnů na návštěvě u dívek přivede na oběd nového přítele Jéroma. A protože se ve výtahu potkali s Marcem, namluvila mu, že Jérome patří k Magalie. Není divu, že Marc neskutečně žárlí a proto má ucho přilepené na stěně, neodradí jej ani, že Daniel čeká pracovní návštěvu. "Marcu, ta nová akce paní Pichardeauové je moc důležitá a jestli nebudu mít tu smlouvu, nebudu ti moct zaplatit tvé auto." "A k tomu všemu mě teď začneš drze vydírat!":) Sabina chce s Jéromem zůstat o samotě, jenže když se snaží Claire a Magalie vypakovat z bytu, Jérome navrhne, že půjdou do tělocvičny s nimi. Když Marc uvidí, že z učitele jógy Jéroma jsou celí pryč i Gérard a paní Bellefeuilleová, zburcuje proti němu paní Pichardeauovou i ředitelku marketingu Vencenarovou. Jaké překvapení, když se z údajného satyra vyklube manžel Vencenarové a přede všemi schytá facku. 95% ()

Guillaume (1994) (E123) 

Za Sabinou přijde manžel Guillaume a v slzách ji prosí, aby se k němu vrátila. Sabina odmítne a tak ho utěšují Claire a Magalie. Sabina se chce spustit s Marcem, jenže ten ji jako muž zklame a proto se raději vrátí ke Guillaumovi. Srandovní je Marcova čichová terapie, podle níž pozná, které potraviny jsou pro tělo vhodné a které škodlivé. A když si na Danielovi vyžádá peníze na jídlo: "Ty si nečuchneš?" "Prachy přece nesmrděj.":) Nejvtipnější je rozhovor Guillauma s děvčaty: "A Nathalie" "Ale to nic nebylo, přišla se jen zeptat, kde je její manžel." "A kde byl?" "Na chatě se Sabinou." "A to ti nevadí?" "Kdepak, Jean-Marie je nejlepší kamarád a když má žena jet na víkend, ať jede s ním. Slíbil, že mi ji v pondělí vrátí.":) A název parfému "Zvadlý kvítek":) 95% ()

Le Retour de Fanny (1994) (E124) 

Fanny se vrací z dovolené v Maroku a Marc se nemůže vynadívat, jak je opálená. Shodou okolností Daniel právě pracuje pro arabského emíra Ben-Azize a Marc v tom vycítí příležitost, jak udělat na děvčata dojem. Na večeři s emírem pozve dívky a uspořádá večírek v orientálním stylu. Dokonce do Danielova bytu v 17. patře za pomocí jeřábu dopraví i velblouda.:) Gérard mezitím vyučuje dívky břišní tanec, přidá se k nim dokonce i paní Bellefeuilleová. Když je uvidí emír, usmyslí si je koupit do svého harému a při tanci jim podstrkuje bankovky.:) Jeden z nejlepších dílů. 95% ()

Violences (1994) (E125) 

Vincent se popere se spolužákem, před Claire se snaží důvod zamlčet, ale Wendy vše vyžvaní "Popral se kvůli holce, ale já jsem to rozhodně nebyla.":) Marc se na křižovatce porval s jiným řidičem a přitom zdemoloval Danielovo auto. Danielovi to vylíčil, jako by potyčku způsobil řidič náklaďáku, ovšem paní Pichardeauová, o jejíhož manžela se jednalo vše uvede na pravou míru. Do třetice se popral i Gérard s Norbertem, který si ho dobíral kvůli Danielce, načež dostal od pana Laplace výpověď. "Prát se je rozhodně ošklivé a primitivní." "Chceš říct, že Marc je primitiv?":) V úvodní scéně se Magalie ofrňuje nad Fannyinou žemlovkou, což naprosto chápu. 95% ()

Politique fiction (1994) (E126) 

V této epizodě se Marc rozhodne kandidovat v komunálních volbách, aby mu to zvýšilo šanci sbalit Magalie. A jde na to skutečně ve velkém, po Danielovi chce na výdajích 80 000 franků na kampaň.:) A ten jeho mimořádně upřímný proslov během mítinku v tělocvičně: "Drazí přátelé, naše země je na tom špatně, vy také, ale já jsem na tom dobře.":) Vincent kandiduje do studentské rady, což zapříčiní nejvtipnější scénu dílu ohledně přeřeku elekce za erekci.:) Pobaví i telefonát Gérarda s jeho kočkou Danielkou.:) 95% ()

À fleur de peau (1994) (E127) 

Velmi vtipná epizoda, nejspíš díky tomu, že Gérard a paní Bellefeuilleová tentokrát dostali mnohem více prostoru, zatímco dívky byly poněkud upozaděny. Gérard novou kosmetiku Thierry Nosbrouka prezentuje vskutku sugestivně, ovšem výsledek nedopadne zrovna podle jeho představ, zvlášť paní Ospisová je zafačovaná jak mumie.:) I Marc perlí hláškama "Byl jsem u dermatologa, toho nejlepšího. Na receptu má tolik titulů, že ani nemá kam předepsat léky.":) 95% ()

Chat perché (1994) (E128) 

Claire je od rána roztržitá a duchem nepřítomna. Později se dívkám svěří, že je zamilovaná do indického studenta Rájamanpůra. Nakonec vyjde najevo, že onen Ind je dávným přítelem Daniela, Claire po večeři s oběma muži opět zatouží po Danielovi. Marc, třebaže píše román má depresi z nudy a spravit by to mohla jedině Magalie. Daniel se o Marcově depresi svěří paní Bellefeuilleové a ta ho běží navštívit. Během hry na honěnou skočí Georgette ze židle, ta pod ní rupne, spadne na Marca a poraní mu nohu. "Naplníme tu prázdnotu, mám sebou všechny společenské hry. Ale jestli chcete, můžeme hrát docela jiné hry, co se hrají s tím, čím nás obdařil dobrotivý Bůh." "V tom případě hrajeme Člověče, nezlob se!":)) Vtipná epizoda s dobrou zápletkou. 90% ()

Déprimes conjuguées (1994) (E130) 

Claire má depresi, prý si připadá jako starý seschlý strom, který jenom tloustne a zakrňuje. Fanny a Magalie napadne, že by to spravil Fannin kamarád Jean-Marc. V depresi je i Daniel, nedokáže totiž vymyslet reklamní návrh pro paní Pichardeauovou na rýžáky. Do třetice se v depresi utápí i Gérard, odmítá ale komukoliv sdělit důvod. Až když spatří Jean-Marca, který přišel na schůzku s děvčaty se z deprese náhle dostane. Navíc se stane hvězdou reklamních plakátů na rýžáky. V depresi byl proto, že jeho kočička Danielka trucovala kvůli nové podestýlce. "Je to lepší, Gérarde?" "Vy myslíte, že když vyjedu sedmnáct pater nahoru a pak zase dolů, bude mi líp?":) A na začátku Wendy k Vincentovi: "Já čepice nenosím, já se radši hezky učešu.":) 90% ()

Les Chiens de faïence (1994) (E146) 

Marc se po třech týdnech vrací z Peru, kam odjel pro Magalie, jenže ta se provdala za miliardáře. Charly, Marcův kamarád, který bydlel v jeho pokoji se má odstěhovat, Daniel mu ale nabídne pokoj pro hosty. Luna byla u věštkyně a ta ji předpověděla, že si má dát pozor na dvojčata, co nejsou bratři. Jakmile paní Bellefeuilleová spatří Marca, je na vážkách, zda se rozhodnout pro něj nebo pro Charlyho. Mezitím se Marc v posilovně vnucuje Luně a té dojde, že věštkyně nelhala. Marc a Charly se o Lunu poperou a Georgette si myslí, že se bijí kvůli ní.:) "Kampak jdeš?" "Do tělocvičny. Na boxerský pytel navlíknu brýle, pomažu ho pěnou a uklidním se.":) 90% ()

Récéptions (1994) (E147) 

Dva večírky a dvě životní rande se mají odehrávat týž večer v bytech chlapců a dívek. Vincent si pozval spolužáky. Podobně je na tom Charly, který si nechá svůj večírek s přáteli zafinancovat od Daniela. I když jeho hlášky nemají chybu: "Danieli, víš čím se liším od žížaly? Tím, že potřebuji společenský život.":) Marc pozval na večeři novou životní lásku (přitom ještě stačil zničit novou motorku) a stejně tak Sabina má nového chlapa. Luna: "Tak běžte na večeři k němu." Sabina: "To jo a jeho manželka nám prostře.":) Marc k Charlymu: "Tvůj večírek se přesouvá na jednatřicátý únor.":) Nakonec zapeklitou situaci vyřeší Gérard. Výborný díl plný skvělých hlášek. 95% ()

Des conseils avisés (1994) (E148) 

Vincent požádá Sabinu o radu, jak svést přítelkyni Veroniku. Vezme ji do tělocvičny, kde se vydává za staršího. Marc je rozhodnut skoncovat s dobýváním děvčat a věnovat se psaní románu, ale jakmile se od Gérarda dozví, že Vincent dobyl Veroniku díky Sabininým radám, rozhodne se i on požádat Sabinu o rady, jak svést ženu. Mimo to Sabina poradí paní Bellefeuilleové, aby se s Marcem zablokovala ve výtahu, což skutečně učiní.:) Vtipné jsou hlášky Marca ohledně Charlyho: "To snad ne, jak to, že nezabral? Taková dávka kapek na spaní. Asi má v rodině mouchu Tse-tse a protilátky.":) A nebo Georgette s Gérardem při pozorování Vincenta s Veronikou: "Připomíná mi to mých 15 let. Vám ne?" "Víte, když mi bylo patnáct, zajímaly mě šatičky a panenky.":) 90% ()

La Boum de minuit (1995) (E149) 

Vincent chce jít s kamarádkou Veronikou na večírek do půlnoci, jenže Claire je nekompromisní. Zatímco Vincent oroduje u Charlyho, aby se za něj u Claire přimluvil, Claire si zkouší vzít příklad z mateřské výchovy Gérarda a Charlyho. Když si uvědomí, že Vincent by jednou mohl být jako oni, dovolí mu na večírku do půlnoci zůstat. V této epizodě je několik vtipných scének, např. Marc s Charlym hrající karty o Claire a jejich pozdější incident s paní Pichardeauovou. A ty trefné hlášky, např. Charly o Danielovi: "Dělá jako by byl ve svým!":) Dialog Luny s Gérardem: "Takže ty když jsi byl mladší, tak ses učil zeměpis a holky ti seděly na klíně?" "No ano, já měl totiž v pokoji jenom jednu židli.":) Gérard pilující si nehty: "Děláš dobře, Claire, že jsi na Vincenta přísná. Podívej se na mě, jak jsem se povedl.":) A závěrečná hláška Sabiny nemá chybu. Claire k Danielovi: "Kdyby byl Vincent jako vy, byla bych šťastná." Sabina: "Za pět let je mu dvacet, ještě nebudu tak stará.":) 90% ()

Les Naufragés (1995) (E150) 

Hned po ránu dojde mezi Danielem a Charlym k roztržce. Charly seřve Daniela za to, že se napil z hrnku, který si Charly při nastěhování přivlastnil. Danielovi dojde trpělivost, Charlymu vylije kafe na hlavu a rozčílen odejde. Gérard pak dívkám oznámí, že Daniel se chystá odstěhovat, čehož všechny tři náležité využijí a nabídnou Danielovi, že může bydlet u nich. Aby měl svůj byt stále pod dohledem, Daniel souhlasí. Charly si do uvolněného bytu pozve dva otrapy, Lea a Maxe, jenže ti se záhy začnou nudit a příchod paní Bellefeuilleové je vypudí úplně. Přehnaná péče dívek o Daniela a Georgetty o Charlyho oba velmi brzy přinutí usmířit se. "Popcorn? Vy jíte popcorn? To není pro linii nejlepší. Představte si, jak bych asi dopadla, kdybych jedla popcorn?":) 90% ()

José (1995) (E151) 

Zatímco Luna hledá vhodný slogan pro nový jogurt a Sabina má starosti kvůli práci, Claire se svěří Gérardovi že je zamilovaná do mladého Brazilce jménem José. Charly si nechá zvětšit fotografie všech tří sousedek (samozřejmě na Danielovu fakturu), což mu má pomoct vybrat ženu jeho života. Paní Bellefeuilleová vyhlásila stávku odpadových šachet tím, že je ucpala balíkem prádla a maxi balením Cornflakes.:) Sabina oznámí Luně, že právě na ulici sbalila skvělého chlapa a jde s ním na večeři. Vzápětí Claire obdrží telefonát od Josého, že ruší jejich večeři kvůli příjezdu strýčka. Claire je překvapená, když Sabina přijde do tělocvičny právě s Josém. Poněkud slabá epizoda s málo nosným příběhem a neobsahující žádné vtipné hlášky vyjma jedné Charylho k výběru dívek: "Potřebuji jen malinké posilnění, asi deset zákusků se šlehačkou, kvůli soustředění.":) Proto dávám jen 4 * a 85%. ()

Dans le dos des copines (1995) (E152) 

Z bytu děvčat je telefonní centrála, Vincentovi volá jedna obdivovatelka za druhou. Probírá to s Lunou a poradí ji, že kluka dostane ta nejvytrvalejší. Luna si to chce ověřit v praxi tím, že sbalí Daniela. Shodou náhod se pro změnu Charly právě rozhodne dostat Lunu tím, že bude myslet pozitivně. Luna se tajně pozve na návštěvu k Danielovi, netušíc, že Charly je doma sám a tvrdě po ní vyjede, což odnese fackou. Srandovní je, jak Charly pobíhá po bytě a cpe se pikantním kuřecím stehnem a jak potom dvakrát přirazí paní Pichardeauové nos o dveře, načež ona ho ještě po tom všem utěšuje a konejší, neznaje pravý důvod jeho deprese. V momentě, kdy se Luna konečně vyjádří a pozve Daniela na večeři, vyfouknou jí ho před nosem Claire a Sabina.:) 90% ()

Entre copains (1995) (E153) 

Charly se hodlá infiltrovat k dívkám a využije k tomu Vincentovu zálibu ve videohrách. Ten zrovna touží po nejnovější herní konzoli ENIX, jenže se svým kapesným si ji nemůže dovolit. Charly po rozmluvě s Vincentem zakoupí ENIX a zapojí ho v bytě dívek, jenže Claire Charlyho i s jeho herní konzolí vyhodí. Gérard ENIX zapojí u Daniela, oba si ve hrách najdou zalíbení a přidá se k nim i Vincent. Jakmile si Charly dívkám postěžuje, že se Daniel zbláznil do her, ihned se k němu rozeběhnou, Vincenta a Gérarda vyženou a samy se pustí do hry s Danielem. V tomto dílu nejvíc pobaví paní Bellefeuilleová coby zastupující instruktorka v tělocvičně a nebo když objímajíc Charlyho prohlásí: "To byl sen, co vám budu povídat, zdálo se mi o vás.", Vincent to okomentuje: "Někdy mu tu dospělost nezávidím.":) Námět pro mě sice poněkud nezáživný, ale několik vtipných momentů se i v této epizodě najde, proto dávám slabých 5 * a 90%. ()

Une soeur comme les autres (1995) (E155) 

Claire je od rána nervózní, neboť čeká svoji o tři roky mladší sestru Karen, která se k ní sama pozvala. Charly se rozhodne uprostřed bytu hrát golf, chce tak před Claire vypadal starší. Aby se ho zbavil, dá mu Daniel peníze na deset lekcí. U výtahu se Daniel setká s neznámou blondýnkou a oba sjedou do tělocvičny. Očekávaná sestra stále nedorazila a Claire jdou na mysl všelijaké černé scénáře, do toho ji ještě otravuje Charly. Mezitím neznámá blondýna v tělocvičně nemůže spustit zrak z Daniela a snaží se o něm od Gérarda co nejvíce vyzvědět. Po chvíli na Daniela zahraje fintu se zraněnou nohou, což se ovšem nelíbí Sabině a Luně a vetřelkyni švihnou do bazénu. Mezi dívkami se strhne prudká hádka a teprve nyní vyjde najevo, že cizí žena je Karen. Charly se ještě nevzpamatoval z golfu s paní Bellefeuilleovou a už začne slintat po Karen: "Má ráda herce bez práce?":) 95% ()

Attaques passionnelles (1995) (E156) 

Do činžáku se přistěhuje Karen, mladší sestra Claire a stejně jako ostatní dívky začne svádět Daniela. Moc se jí to nedaří, zejména proto, že se kolem ní neustále motá dotěrný Charly. Toho pro změnu miluje paní Bellefeuilleová a když náhodou uslyší, jak Charly básní o Karen a hodlá ji pozvat na večeři, rozhodne se jednat. Vzhledem k tomu, že její heslo "osuška kolem tělíčka, pro muže sexy vábnička" nezabralo, zkouší na to jít fyzickou převahou a zaútočí na Karen na kolečkových bruslích, což je slušná podívaná, nasupená Georgette vypadá jak muflon.:) Vtipná je též scéna, kdy Karen před Danielem předstírá, že nemá klíče, vzápětí Claire a Luna vtáhnou Daniela dovnitř a Karen vystrčí na chodbu. 95% ()

Le Choc des titans (1995) (E157) 

Claire by ráda poslala Karen zpět k rodině do Provence a do karet jí hraje i náhlá návštěva Fanny. Ta ale ujistí Karen, že může zůstat, načež toho využije a při první příležitosti se nechá Danielem pozvat do kina. Holky to tak nenechají a protože se Fanny Charlymu líbí, obětuje se a nechá se jím pozvat do kina zrovna když má hlídat svoji malou neteř. Takhle mu ji totiž bude muset pohlídat Daniel, čímž padne kino s Karen. Plán holek se však zvrtne, Danielovi se vnutí pomocí s hlídáním příliš brzy, u něj doma zůstanou ony a on tak může odejít za Karen. Velmi vtipná epizoda, zvlášť Charly pobíhající za Fanny a v jiné scéně cucající z kojenecké lahve.:) Nebo žárlivá paní Bellefeuilleová: "Má láska bydlí hned vedle nás." "A já bydlím hned pod vámi a pletu pro vás svetr!":) 90% ()

Reklama

Reklama