Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný italský houslista Bussoti, zdrcený smrtí své mladé ženy, smíchá její krev s lakem na housle a vytvoří tak nástroj se zázračným zvukem. Každý, kdo propadne jejich kouzlu, zažije okamžiky velké slávy, ale neštěstí a smrt, zakleté do zvuku houslí, si vždy vyberou svou daň. Film Francoise Girarda, Krvavé housle, sleduje v průběhu třech století a na území několika kontinentů, tragické osudy bývalých majitelů těchto unikátních houslí, o které bojují různí zájemci na velké dražbě hudebních nástrojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherné obohatenie filmovej žánrovosti. Dôkaz toho, že aj "vec" môže mať svoj vlastný životný príbeh. Dokonale pútavé časti "života" husiel, najmä spôsob, akým si tvorcovia poradili s prerozprávaním celej ich histórii nadchne najviac. Nenápadne plynúce dve hodinky zabalzamujú nielen oči, no hlavne uši dostanú krásnu odmenu. Je mi jasné, že nie každý vie oceniť náročnosť tohto nástroja a mojich deväť rokov hrania na tento nástroj spravilo svoje, no už sa radšej na tú krásnu hru len pozerám a počúvam. 85%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Hudba je těsnopis emocí. Emoce, které lze popsat tak nesnadno, jsou přímo sdělovány člověku v hudbě a v tom je její síla a význam". Nádherný film, který možná není úplně pro každého a ani já jsem netušila, jakým úžasným způsobem lze lidem nastínit, jaké kouzlo a vliv může mít hudba na člověka. V povídkách ve kterých byla hra na housle (které měly tady navíc svou krvavou historii) spojená s láskou, vášní, utrpením, bolestí a jinými city, předložena Erancoisem Girardem opravdu velmi působivě prolínáním těch mnoha emocí. Díky moc jednomu nejmenovanému uživateli za tak skvělý tip s kouzelnou hudbou. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Čím je vůně pro Parfém, tím je hudba pro Krvavé housle; film by bez ní nemohl existovat. Nejen, že je to film o hudbě, ale jednotlivé scény by bez ní vyzněly plytce a nezajímavě. Hudba je tím, co jednotlivé příběhy drží pohromadě a dává vznikat působivému obrazu. Pokud bychom soudili každou dějovou linku zvlášť, museli bychom si přiznat, že nejsou nijak originální, ale přidejme k tomu mystiku houslí s lakem z krve, hudbu a S. L. Jacksona a funguje to. A funguje to hodně dobře. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama o houslích, jež přecházely z majitele na majitele a psaly tak svůj prokletý příběh. Film je rozdělen do několika povídek, které vyprávějí o osudu majitelů těchto houslí. Bylo to poetické, plné citu a romantiky. Velmi pěkný příběh. Není to profláknutá věc, ale každého určitě potěší a zaujme. Vřele doporučuji.. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost...Naprosté hudební orgie s houslemi, které v určitých částech filmu doslova mluví...Když jsem film viděla poprvé v době vzniku, tak jsem seděla jak opařená a tekly mi slzy...Zároveň se mi vryl, tak hluboko pod kůži, že si ho pamatuji už navždy...Miluju vážnou hudbu, protože povznáší duši...Za mě 100% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad vo filme je Campo Tures, ktorý sa nachádza na severe Talianska, blízko hraníc s Rakúskom, asi 70 kilometrov severovýchodne od mesta Bolzano. (hollci)

Reklama

Reklama