Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný italský houslista Bussoti, zdrcený smrtí své mladé ženy, smíchá její krev s lakem na housle a vytvoří tak nástroj se zázračným zvukem. Každý, kdo propadne jejich kouzlu, zažije okamžiky velké slávy, ale neštěstí a smrt, zakleté do zvuku houslí, si vždy vyberou svou daň. Film Francoise Girarda, Krvavé housle, sleduje v průběhu třech století a na území několika kontinentů, tragické osudy bývalých majitelů těchto unikátních houslí, o které bojují různí zájemci na velké dražbě hudebních nástrojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z tématu dalo vytřískat více, ale jakási roztříštěnost příběhu (různé lokace a období) jednoho mistrovského nástroje nepřeje souvislé vyprávěnce, a tak na dramatičnosti přidává pouze výborný sled střihů jednak kartářky předpovídající budoucnost a druhak koupěchtivých lidí na aukci. Těm (SPOILER!) nakonec stejně vypálí rybník Samuel L. Jackson, který v této roli vypadá obzvláště povedeně. Jak to asi s tímto v pořadí šestým majitelem dopadne? Hudba výtečná, po právu oscar. Nejlepší hudební nápad je podle mě ve scéně, když chlapec vychovávaný mnichy přijíždí do Vídně (záběr na kočár) - vše ostatní jsou jen variace na již slyšené - od Bacha až po Paganniniho. To ale na kvalitě neubírá! Film je film, ale soundtrack mi zůstane na disku... ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Těžce zkoušený italský génius vytvoří vzácný instrument, který si z ruky do ruky předávají celé generace umělců. Každý vlastník předá nástroji kus své duše, obohatí jejich historii svým příběhem. Z houslí se tak stává něco víc než jen hudební nástroj, jsou ikonou. No a pak přijde hádejtekdo a šlohne je. Myslel jsem si, že to nebude americkej film... :)). Tam by to neprošlo holywoodskou cenzurou. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem našla tenhle film mezi horory. Je to docela zajímavý film, ale horor to tedy není. I přes pár obtížnějších míst (Čínština bez překladu), a i přes to, že jsem nepochopila co přesně se to na konci stalo, mne tenhle film docela bavil. Je pravda, že je místy zdlouhavý. Ale zajímavě tajemné téma+skvělá hudba+pestrý a složitý styl vyprávění nějak udržel moji pozornost. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Leporelo příběhů roztažené přes několik staletí a několik kontinentů, přičemž spojující nitkou je jeden mistrovský nástroj. Pokud máte rádi historii a klasickou hudbu, tak si to opravdu nenechte ujít - děj příjemně meandruje, plynule proplouvá mezi jednotlivými pasážemi, celkovou kompozici doplňuje procítěný soundtrack a vyvážené herecké výkony, vše uzavírá elegantní coda. Naprostá spokojenost. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho moc necekal, o to vice jsem byl prijemne prekvapeny. Ne kazda povidka je stejne dobra, prostrihy z aukcni site jsou vsak velmi zajimave. Myslim, ze se jedna o celkem originalni film, ktery zaujme scenarem a hudbou (tu asi oceni jen lide znalejsi, ja v tom fidlani nic oscaroveho nezaznamenal), spatna neni kamera, herecke vykony prumerne. Nenudil jsem se. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad vo filme je Campo Tures, ktorý sa nachádza na severe Talianska, blízko hraníc s Rakúskom, asi 70 kilometrov severovýchodne od mesta Bolzano. (hollci)

Reklama

Reklama