Reklama

Reklama

Oko 2

  • Hongkong Jian gui 2 (více)

Obsahy(1)

Joey se probere ze spánku po lécích, které ji byly dány po výplachu žaludku. Jen o vlas unikla smrti, během hlubokého spánku viděla kolem sebe duchy mrtvých lidí, kteří ji doprovázeli v jejich nejtemnějších minutách. Joey se rozhodne pro zcela nový život, kdy už nechce takovou zkušenost znovu zažít a zároveň se rozhodne ukončit svou epizodu se Samem. Avšak krátce po pro-puštění z nemocnice zjistí, že je těhotná. Nejen že je neustále ve stresu z myšlenky na potrat, ale také ji neustále trápí pocit, že ji sleduje tajemná postava. Jednou se však setkají tváří v tvář na vlakovém nástupišti... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

obitus 

všechny recenze uživatele

Skoro stejne tak dobre jako prvni dil. Ducharina, ktera je trochu jina, nez japonske vykradacky Ringu me misty opravdu dobre vystrasila a vubec nevadi, ze cela stoji jen na lacinych lekackach. Rusive pusobily pokusy Pangovcu o rychlejsi strih a nadupanejsi hudbu, predevsim v prvni casti filmu. Vysvetleni proc a jak se vse odehrava bylo uspokojive, zadna pointa v pointe jine pointy. A Shu Qi je navic naprosto sukedelicka baba.....Jsem celkem spokojen. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...dle mě je Oko II. psycho od začátku až do konce, ale... Bratři Pangovi nám podávají obdobný příběh jako v jedničce, opět je zde celá ta "duchovní" dimenze příběhu, která mi ale tentokrát přišla poněkud mdlá a špatně podaná a v některých okamžicích je příběh nechutný. Ne strašidelný nebo hutný, prostě opravdu zbytečně nechutný. Proto "jen" 80%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

No oproti prvému dielu aj vďaka repetícii námetu bez výrazného posunutia do nových rovín je to u mňa o jeden stupeň slabšie. Ľakačky miestami fungujú, miestami nie. Rovnako pomalému budovaniu hustej atmosféry neprispievajú dynamické formálne exhibície v prvej polovici filmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No s puvodnim Okem tohle nema nic moc spolecnyho, jedna se pouze o standartni ducharskej japonskej horor, kterej nicim zvlast nezaujme. Popravde receno, videl jsem ho vcera a uz si ho vybavuju jen matne. Nicmene nejaka hororova atmosfera tu moc neni, sem tam se maximalne povede naka lacina lekacka a jsou tu asi dve, tri fakt brutalni sceny a docela neprijemne vyznivajici zaver, ale jako celek to nijak zvlast strasidelny neni. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Málo napínavé, rozvleklé, plné nechutných scén zvracení a krvácení, jako obvykle skvělá mrazivá hudba (ta je snad u všech asijských hororů) a tentokrát tu máme i těhotné matky miminka. No nakonec proč ne, dívat se na to dá. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Zatímco první Oko mi připravilo několik infarktových momentů, zde mě trochu vystrašilo ledatak padající tělo před zastávkou. Problém je v podobě duchů a jejich aktivitě. Pangovci to zhoršují na několika místech klipovitým střihem, jenž se do duchařského horroru moc nehodí. Shu Qi je fakt baba non plus ultra, ale to tuhle unylou duchařinu nezachrání. Jak může někdo bez nějaké větší újmy přežít dvojnásobný pád z několikapatrové výšky?! Jak může duch zabránit smrti padající osoby, když jen stojí nehnutě opodál?! Závěr se mi moc nelíbil. Na tenhle filmeček se celkem dobře dívá, ale já jsem se těšil na pořádný nervák a rozhodně mě nepotěšilo pár záběrů jako z telenovely. Zklamání! 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horrory z ázijskej produkcie už nie sú pre mňa tak exotické ako pred pár rokmi. Zvykol som si na ich štruktúru a preto už ma nedokážu tak podmanivo zaujať. Podivne napätá atmosféra, plíživá kamera, niekoľko podarených ľakačiek, šokové nazvučenie a des naháňajúce prízraky duchov. Tak je tomu aj v tomto snímku bratov Dannyho a Oxide Pongovcov. Ale niekedy rád začriem aj do týchto vôd horrorového subžánru. "Oko 2" mi prišlo celkom vhod. V žiadnom prípade ho však neodporúčam tehotným ženám. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Stále žádný posun; jako instruktážní video příprava budoucí matky na porod možná uspokojující(těhulkám vřele doporučuji), ale z pohledu východního mysteria už výrazně slabší. Nevyváženost a hluchá místa nepřekryje pár bezduchých lekaček a zaručená moudra mnichů o víře převtělování. Bratři Pangové uhranuti hrdiny komiksů Joey přisuzují nadpozemské schopnosti, když ta se marně pokouší spáchat sebevraždu opakujícím se skokem ze střechy nemocnice, kdy její černé svědomí neúnavně vartuje nad zakrvavenou dárkyní nového, ještě nenarozeného těla. „Nedovolím Ti zemřít!“ … Kéž je to tak snadné. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pane bože, za co mě trestáš. Jednička byla tak zajímavá, ale tenhle díl má znamenat co? Hrůza, obrovsky nesmyslný scénář, nezáživný děj až je mi z toho zle. Myslím, že těch 59 % zde je strašně nadhodnocených. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Niekedy mávam pocit, že anglické titulky k ázijským filmom často zabíjajú polovicu významu dialógov, a ich český preklad zabíja polovicu druhú. Za druhé, opakujúce sa scény typu "S kým to mluvíte?", postavené len a len na tom, že hrdinka ducha vidí a nikto iný nie, sú síce otravné, no divák ich toleruje s tým, že ich berie ako "zoznamovanie" hrdinky so svojim "darom", ako akúsi predohru k duchárskemu peklu, ktoré sa ešte len rozbehne... a film zrazu skončí. Na druhej strane, párkrát dostanete príjemnú zimomriavkovú facku - a tým nemyslím obyčajné rýchle nájazdy kamery na ducha, podporené mohutným zvukovým doprovodom, ale predovšetkým tých pár vzácnych momentov, ktoré dokážu šokovať (príkladom za všetky je "Slečno, kolik je hodin?"). Ani jeden z nich sa však svojou intenzitou nevyrovná vrcholným okamihom prvého dielu (a že ich ten mal...), vďaka ktorým ma zalieval studený pot nielen počas sledovania filmu, ale aj rok po jeho zhliadnutí pri čítaní komentárov, ktoré mi konkrétne scény pripomenuli. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak nic, působivost jedničky je ta tam a zbývá jen nepříliš povedená snaha o recyklaci úspěšného námětu. Takovéhle dvojky povedených prvních dílů vždycky zamrzí. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o stejně kvalitní horor jako byla jednička. Já se jen tak něčeho neleknu, ale tenhle film mi dal zabrat. Oceňuji, že Eye 2 nevykrádá jedničku, ale jde jinou cestou. Dobrý horor. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ideální horor pro těhotné ženy. Oko 2 dějově na první díl vůbec nenavazuje. Nelze tedy přímo srovnávat. I název "Oko" je zavádějící, protože film s ním nemá nic společného. Od japonských Ringu se film liší svou atmosférou. Zatímco Ringu se vyžívá v denní všednosti, Oko 2 je klipařskou exhibicí, kde hororovou atmosféru udržují téměř výhradně lekačky (kterých je tu požehnaně). Film má více než jednu nezapomenutelnou scénu (výtah, zastávka, skok/skoky). ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než nudný první díl, ale taky žadná sláva. Možná bych dal více hvězdiček, ale odradilo mě od toho nesympatická hlavní hrdinka, která mi po pár minutách lezla neuvěřitelně na nervy svým neustálým křikem a zmateností. Ona vidí duchy všude možně i v místech kde by normální člověk nevlezl, ale hlavní hrdinka se pořád každého ptá jestli toho ducha taky nevidí. V podobných snímcích už od půlky filmů hlavní představitelka tenhle problém ani neřeší. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Wang Mun po prvním Oku už asi transplantaci rohovek nedostala, takže tentokrát sledujeme příběh mladé módní novinářky Joey, která je tak trochu nevyrovnaná, takže lítá po obchodech, kde nakupuje spoustu blbin jen aby utratila spoustu peněz a nakonec se pokusila o sebevraždu ve svém hotelovém pokoji. Duchy začne vídat hned poté, takže už nastupuje jenom schéma známé z prvního Oka, kdy občas duch bafne, občas někde stojí a hlavně čím se příběh dostává dál tím se vyskakování duchů stupňuje. Rozdíl je ale hlavně v tom, že Joey si brzo uvědomí, že jsou to duchové a taky má několikrát příležitost kouknout o co jim vlastně jde, což je docela zajímavá věc a hlavně je tato nová motivace duchů jasně odlišná od předchozího dílu. Na diváka teda čeká pár bafacích šoků za hlasitého zvuku bez nějaké snahy o něco originálnějšího, stejně jako v prvním dílu, ale kvalitou se to tolik neliší. Hlavním tahounem je tedy zajímavý těhotenský námět a pár zajímavých scén s tím spojených jako třeba útok úchyla nebo scéna ve výtahu. Většinu postav a hereckých výkonů člověk nemusí moc řešit, protože největší důraz padá na Qi Shu a ta hraje docela slušně, i když nevím jestli je to tím, že nevěděla jak to zahrát a tak byla občas zmatená, nebo jestli to bylo tím, že to zahrála tak dobře protože její postava byla celou dobu zmatená a hrozně nevyrovnaná :). Příběh postupuje přímočaře dopředu a sice se objeví občas nějaká lehčí hloupost jako chování Joey a ty skokanské kousky na konci, ale překvapivě zábavně se na to kouká a dokonce by to fungovalo i jako nevtíravý a nenásilný protipotratový film. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že Pangové dokázali přijít s něčím opravdu novým a způsob jejich reinkarnace byl hodně dobrý. Bohužel ani zde se jim nepodařilo vyvarovat nudných pasáží, které mě doslova ubíjely. Stejně jako v jedničce je první polovina horší, než ta druhá. Těch několik slabých pokusů o vylekání diváka na mě nemělo vůbec žádný účinek. Nicméně od scénky z nádraží šla jak samotná atmosféra, napětí i co se zajímavých situací týče kvalita filmu výrazně nahoru a já si ho začal konečně užívat. Nejvíce bych vyzdvihl opět hudební doprovod, který byl místy až mrazivý a herecký výkon Shu Qi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná duchařina, ve které se k mé radosti duchové zjevili hned v počátcích, takže nepříjemná atmosféra se držela od začátku do konce. Možná závěr byl až příliš krvavý vzhledem k intencím, ve kterých se film nesl, ale i tak jsem se výborně bavil. No bavil........spíš jsem se bál. Ještě že jsem na to nečuměl za tmy. :D 80% ()

Reklama

Reklama