Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je demokracia, politikom sa môže stať i vyslúžilý generál, tak prečo nie. Predvolebný tým mu tvoria starí známi priatelia a pravdaže zahraniční poradcovia, experti na predvolebný boj, dosadený konkurenčným protikandidátom. A boj sa môže začať! (andykovac)

Recenze (21)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vodka je bezpochyby skvělé pití, ale když režírujete film, tak ji pijte s rozumem, jinak by výsledek mohl skončit takhle. Dočkáme se sice některých vtipných scén, ale ten příběh je totálně… ujetý (a to je ještě mírný výraz). Zkrátka a dobře - pokud jsem dal Svérázu národního lovu v zimě za tři s tím, že jsem se sice smál, ale i nudil, tak tady musím logicky ubrat - tady jsem se smál mnohem míň. 40 %. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Já se při tomhle filmu zasmál vrchovatě, gemerál Ivolgin jde do politiky a to pěkně zostra, Kuzmič a spol. se postarají o předvolební kampaň, takže se můžete spolehnout, že bude veselo. Odrazí útoky mafiánů i tajné služby, inflitrací do vlastních řad. Je to skvělé zobrazení reality v Rusku byť s pořádným kusem nadsázky i nadhledem, některé scény z paměti rozhodně nevymizí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opět se jedná o hrozně pohodový film, ale bohužel není absolutně vtipný. Horší to už s nejvyšší pravděpodobností býti nemohlo. Frajeři jdou do politiky, ale to co tam předvádí má od humoru hodně daleko. Téměř celou stopáž jsem se nudil. Slabounká hvězdička. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kapavka není nemoc. To je zranění." Tahle série je prostě marná. Nebo jen tak specificky "národní", že nepřeveditelná a za hranicemi nesdílitelná. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

General Ivolkin(Michalic) sa zaplietol do politiky.Jeho protikandidati:komunista,mafian a tajna policia sa snazia zistit na co prisiel Kuzmitch s tajomnym elixirom a ako chce pomoct Michalicovi v kampani.Vo filme sa strtavame aj s dalsimi znamimi postavami ako je Semyonov a lyova.4ta cast o skusenych alkoholikoch je o nieco slabsia ako lov v zime...ale stale sa je na com zasmiat a ked uz nie zasmiat tak aspon pousmiat.Davam slabe 3 hviezdicky ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je tohle asi ten nejlepší díl z celé Svérázné série. Zatímco předchozí filmy byly jen takové neškodné taškařice uprostřed ruské přírody, tady se tvůrci rozhodli nahlédnout pod pokličku něčeho mnohem závažnějšího. Když se hlavní hrdinové účastnili různých lovů, vypovídalo to především o ruské kultuře a tradicích. Tento film však naprosto realisticky zobrazuje současný stav ruské politiky a celé společnosti. Samozřejmě je potřeba brát to s notnou dávkou nadsázky, ale ten základní obrázek si z toho může každý udělat sám. Je zjevné, že v Rusku je možno úplně vše a tudíž nic nebrání tomu, aby se jeden vysloužilý generál ucházel o vysokou politickou funkci. Ba co víc, volební štáb mu dělá parta jeho kamarádů, s nimiž dříve jezdíval na lov. Jeho protikandidát je samozřejmě taky pěkně vykutálený. Můžeme tak být svědky nejrůznějších podrazů, manipulací, korupce a dalších známých praktik, které jsou tradičně spojeny s každými důležitými volbami. V Rusku má zkrátka i ten nejkontroverznější kandidát volné pole působnosti a nějaké ty nekalé praktiky nikoho příliš nevzrušují. Zatímco v jiných zemích by si asi každý soudný politik řekl, že tohle už je přece jen trochu za hranou, v Rusku je to běžná praxe. Za fasádou bláznivé komedie se tak skrývá smutná pravda o tom, jaká je skutečná situace v této zemi. Tento film je významný také proto, že vznikl v době, kdy ještě v Rusku bylo možno něco takového vůbec natočit. V dnešní době by už podobný film určitě vzniknout nemohl. Mimo jiné i proto mu dávám tak vysoké hodnocení. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

83 minut a snad stovka vedlejších postav. Rusáci tenhle film pojali asi jako trafiku pro všechny své herce a každému sem napsali malý štěk. Předchozí díly o pár postavách a vždy jen malé inovaci byly vtipné i díky tomu, že se divák hned sžil s postavami. Tady k tomu není šance, tak se dá naplno vnímat ten debilní příběh, který sklouzne po povrchu nějaké zápletky. No a nezapomenutelné scény? Na začátku jsem se párkrát usmál, ale než film skončil, tak jsem je zapomněl. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Nebolo to síce už také vtipné ako prvé dva diely, ale tie absurdné situácie a chemický rozbor zázračného elixíru, kde boli šťanky mi priniesol obrovský výbuch smiechu. Za 4 je to určite. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Lov v zimě se mi ještě líbil moc, ale zde, i přesto, že jsem se místy opravdu bavil to už šlo přeci jenom dolů. Jo a nebojte i přesto, že tam pijou tzv. "modrý elixír na potenci" vodka zde má stále své místo. (vždyť ta přeci vyřeší všechno!) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Šílená rádoby-komedie s celou squadrou starých znamých lovců ze tří předchozích osobenností. Celý film je naprosto zbytečný a viditelně se snaží svézt na vlně úspěchu známé trilogie. Nejhorší je, že v této taškařici zásadně chybí vtip a to by se u komedií určitě stávat nemělo. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

To se s předchozími Svérázy nedá srovnat. Ultimátní glosátor generál se zde dostává do hlavní role a to filmu vůbec nesvědčí. Všeho je méně - humoru, nápadů a nakonec i té vodky. Snad jen počet laciných vtípků se skokově zvýšil. Tohle mi přijde jako pořádná kocovina po nádherně propitých flámech. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

...a opět parta známých brachů, která ovšem tentokrát přesedlala mimo vodky i na vybraná vína a na Kuzmičův elixír. Jak vidím na obrazovce Michaliče nebo Kuzmiče, už mi to rve bránici - ani nemusí promluvit...a pointa je u tohoto filmu také pěkná. VOT PALÍTIKA !!!! Počtvrté a stále dobře! ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. První dva díly jsou bezkonkurenční. Už Svéráz národního lovu v zimě byl slabý, toto nepřímé pokračování v sestupné tendenci pokračuje. ()

sutech666 

všechny recenze uživatele

Je to už o dosť slabšie ako lov a rybolov, navyše je to z moderného prostredia, čo mi trocha vadilo, avšak najhoršie na tom je že už nepijú ani vodku, ale nejakú modrú kvapalinu. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Poslední věta filmu: není čas, ztrácet čas zbytečnostmi! jako by mluvila z duše každému, kdo u následujících titulků lituje ztracené hodiny dvacet. ()

Lenka H. 

všechny recenze uživatele

Film je ujetý stejně jako celá série. Je však nutné sledovat film v ruštině (s titulky pro ty, co už zapomněli). Fakt jsem se pobavila. Dávám plný počet. ()

Reklama

Reklama