Reklama

Reklama

VOD (1)

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 034)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Norton si to celkom užíva (jeho znudený výraz z Iluzionistu ma straší dodnes), film má väčšinou solídne tempo a záverečné "smash" ma náramne bavilo, ale... nič iné tam nie je. "Príbeh" to vlastne nemá, dialógom zúfalo chýba šťava (sem-tam dobrá hláška by fakt bodla) a Tylerka, Roth a Hurt sú načisto nezaujímaví - ako postavy i hereckými výkonmi. Tretia hviezdička je vlastne len za záverečné cameo. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Diametrálne odlišné pokračovanie, ktoré síce prvý diel neignoruje ale už odlišným castingom dáva zabudnúť na Ang Leeho verziu. Nie je to presne Hulk akého som som si predstavoval a veľká škoda scenára, ktorý je príliš plochý, skratkovitý a plný žánrových klišé, ale napriek tomu sa nejedná o žiadny omyl. Aj navzdory slabšej charakterizácii postáv je puto medzi Brucom a Betty stále hmatateľné, Tim Roth dostatočne diabolský a Leterrier minimálne v akcii dokazuje, že je preborník a adrenalín do žíl diváka pumpuje v pravidelných dávkach. Plnohodnotná komiksová adaptácia sa síce nekoná ale čo sa týka zábavnosti, vlastne nemám čo vytknúť. 70% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hulk sice dokáže naškubat čtyřtunové vojenské Hummery na kusy beztvarého plechu, avšak jeho starší klon prováděl totéž s tanky a působilo to... no... velkolepěji. Navíc spousta scén je už viditelně počítačových a ona proklamovaná dlouhatánská závěrečná bitka... sakra... vždyť já si z ní skoro nic nepamatuju... a to jsem to viděl před čtrnácti dny... ne, fakt si vzpomínám jenom matně... asi to nebylo zapamatování si hodné. Hulk 2008 působí o poznání akčněji než Hulk 2003, ale ve výsledku se mi toto přežvýkané sousto zdálo téměř bez chuti. Žádné sympatie, žádné hlášky, nic. Jo, Tim Roth byl vcelku dobrej, Edward... no, ale jo... Liv... cože, ona tam hrála??... jo, asi jo, já ani nevím, cameo Ferrigna - to bylo povinný, Robert Downey v závěru neskutečně charizmatickej,fajn. Celkově: Rozpačité. 50% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/259 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unikátne herecké obsadenie versus primitívna charakterizácia postáv na úrovni dvojrozmernej PC hry. Veľkofilmová ambicióznosť versus béčkovitá klišoidnosť. Vážne sa tváriaca gýčová obrazová štylizácia a fetišisticky priamočiara a samoúčelná militaristická akcia. Proste „completely new level of weird“, aneb zábavné guilty pleasure hodné Zlatej maliny za najhorší film roku. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Trailer obsahuje záběry arktické krajiny, které se ve filmu neobjeví. Ty pocházejí z alternativní úvodní scény, v níž se zoufalý Banner (Edward Norton) pokouší spáchat v Arktidě sebevraždu, což mu ale Hulk překazí a ještě u toho uvolní kus ledu se zamrzlým Captainem Americou. Poté, co byla z filmu arktická sebevražedná scéna s Captainem Americou vystřižena (údajně kvůli mladší generaci diváků), rozhodli se tvůrci prvního sólového snímku s Captainem Amerikou - Captain America: První Avenger (2011) - okolnosti jeho nalezení pozměnit. Superhrdinu zde tedy neobjeví ve volně plujícím kusu ledu, nýbrž v Red Skullově letounu. (IlMagnifico)
  • V komiksech Leonard Samson (Ty Burrell) získal superschopnosti díky gama záření a stal se hrdinou zvaným Doc Samson. Poprvé se objevil v sešitu „Incredible Hulk #141“ z července 1971. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama