Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 036)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem nebo dokonce znalcem komiksové předlohy, takže hodnotím jen svůj osobní zážitek jaký jsem z filmu postřehl. O tom, že Edward Norton je skvělý herec nikoho přesvědčovat nemusí a roli Hulka zvládl parádně (i když Robert Downey jr. jakožto Iron Man mi přišel více charismatický). Tim Roth je jako záporák vynikající a nemalou měrou přispěl k výsledné kvalitě filmu. Ovšem za 150 miliónů dolarů jsem čekal větší názeř než mi přichystal "Kurýr" Louis Leterrier. Když vezmu v potaz co za tutéž částku vykouzlil Bay v Transformers, tak tohle mi přijde jen jako laciná odnož. Navíc Hulk na mě působil až moc "počítačově". Příběh také obehraný, ale ono toho u podobné tématiky moc originálního vymyslet nelze........ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z antické tragédie prokládané akcí Marvel sešel o pár schodů dolů. A zůstal stát v rozporuplném mezipatře. Pět let po více než rozpačitě přijaté Leeho vizi se není čemu divit, když na ni máme zapomenout už v samém úvodu. Já ji můžu vidět třeba stokrát, ale vzdávám se, protože vím, že jsem v jasné menšině. Leterrier se ale tak moc těší na dříve upozaděné Hulk-smash, že mu hloubka postav nebo traumatické vsuvky moc neříkají a brazilský úvod dokonce otravuje. Co se týče ústředních charakterů a jejich představitelů, musím se také trochu mračit, protože Betty není tentokrát nic jiného než pohledný katalyzátor Bannerových emocí a Nortonovo herecké pojetí titulního hrdiny zavání občas až zarážející zkratkovitostí. Tak proč nakonec tak vysoké hodnocení? Protože jakákoli akční scéna je výbušnou, efektní podívanou, která bere dech a Blonsky aka Abomination se směle zařazuje do galerie v budoucnu proklínaných marvelovských záporáků, ke kterým mám ale pravidelně slabost. Rozhodující faktor pro čtvrtou hvězdu je ten, že tahle verze Hulka funguje jen a pouze jako vnadidlo na Avengers. Ano, Iron Man, Thor i Captain America jsou o třídu či dvě lepší a Bruce tak zůstává malým zeleným vzadu, ale z příliš nenápadné superhrdinské mezihry časem dozrál alespoň do příjemné jednohubky. 70% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler velmi silně konkuruje Katie Holmes v Batman Begins...ta holka si snad místo honoráře vyžádala hodně kvalitní skero, jinak si to nedokážu vysvětlit...jo a pro ty, co čekají Hulk Smash námrd, tak vás zklamu, jediná pořádná smashárna se děje asi v polovině filmu...závěrečná 5ti minutovka nestojí za moc a scénář je celkem dost hloupý a nelogický. Uvažoval jsem o nižším hodnocení, ale nakonec...to dopadlo tak jak to dopadlo. Asi pořád doufám, že režisérský sestřih bude o fous lepší, nicméně původní The Hulk zůstal nepřekonán...možná i ty triky v něm byly o úroveň výš :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Nově to asi Mega film bude, ale celkově vzato, to je jen nadprůměrná komiksová předělávka, která ale dokáže docela slušně zabavit a to zejména když Edward Norton zezelná a povyroste o dva metry na každou stranu, jelikož akce, i když trikově to zrovna neoslňuje, je moc pěkně a svinžně natočená a když ještě Hulk na konci udělá Smash, tak sem byl nadšenej jak malý děcko. Navíc Roth v záporný roli je kvalitní protivník a finále hustě destruktivní Jinak na konci se ještě rýsuje zajímavá komiksová spolupráce do dalšího dílu ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V úvodní části filmu si můžeme všimnout na jednom z dokumentů jména Richard „Rick“ Jones. Odkazuje na postavu, která byla v komiksech dlouholetým parťákem Hulka. (Kubaaa97)
  • Postava Stanleyho Liebera (Paul Soles), majitele obchodu s pizzou, je přímou poctou komiksovému scenáristovi a vydavateli Stanovi Leemu, jehož rodné jméno je Stanley Martin Lieber. (Kubaaa97)
  • Během pronásledování Hulka (Edward Norton) v továrně má Emil Blonsky (Tim Roth) německý plně automatický samopal Heckler & Koch MP5A3. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama