Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 036)

POMO 

všechny recenze uživatele

Unikátne herecké obsadenie versus primitívna charakterizácia postáv na úrovni dvojrozmernej PC hry. Veľkofilmová ambicióznosť versus béčkovitá klišoidnosť. Vážne sa tváriaca gýčová obrazová štylizácia a fetišisticky priamočiara a samoúčelná militaristická akcia. Proste „completely new level of weird“, aneb zábavné guilty pleasure hodné Zlatej maliny za najhorší film roku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z antické tragédie prokládané akcí Marvel sešel o pár schodů dolů. A zůstal stát v rozporuplném mezipatře. Pět let po více než rozpačitě přijaté Leeho vizi se není čemu divit, když na ni máme zapomenout už v samém úvodu. Já ji můžu vidět třeba stokrát, ale vzdávám se, protože vím, že jsem v jasné menšině. Leterrier se ale tak moc těší na dříve upozaděné Hulk-smash, že mu hloubka postav nebo traumatické vsuvky moc neříkají a brazilský úvod dokonce otravuje. Co se týče ústředních charakterů a jejich představitelů, musím se také trochu mračit, protože Betty není tentokrát nic jiného než pohledný katalyzátor Bannerových emocí a Nortonovo herecké pojetí titulního hrdiny zavání občas až zarážející zkratkovitostí. Tak proč nakonec tak vysoké hodnocení? Protože jakákoli akční scéna je výbušnou, efektní podívanou, která bere dech a Blonsky aka Abomination se směle zařazuje do galerie v budoucnu proklínaných marvelovských záporáků, ke kterým mám ale pravidelně slabost. Rozhodující faktor pro čtvrtou hvězdu je ten, že tahle verze Hulka funguje jen a pouze jako vnadidlo na Avengers. Ano, Iron Man, Thor i Captain America jsou o třídu či dvě lepší a Bruce tak zůstává malým zeleným vzadu, ale z příliš nenápadné superhrdinské mezihry časem dozrál alespoň do příjemné jednohubky. 70% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Použitých 900 vizuálnych efektov, presvedčivý Edward Norton. Proste krása....................Soundtrack Craig Armstrong: 1. The Arctic ,2. Main Title ,3. Rocinha Favela ,4. A Drop of Blood ,5. The Flower ,6. Ross' Team ,7. Mr. Blue ,8. Favela Escape ,9. It Was Banner ,10. That Is The Target ,11. Bruce Goes Home ,12. Ross And Blonsky ,13. Return To Culver University ,14. The Lab ,15. Reunion ,16. The Data/The Vial ,17. They're Here ,18. Give Him Everything You've Got ,19. Bruce Can't Stay ,20. First Injection ,21. Is it safe? ,22. Hulk Theme , ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se oslovují dva různé typy diváctví a dva různé typy diváků. NEUVĚŘITELNÝ HULK je naprosto ideální oddechový letní blockbuster, kterému nechybí jak romantická linka pro ženy, v které se hodně šeptá, ale rozhodně není vyšeptalá, tak i akční bitky dvou monster s posílenými zvukovými efekty určené pro mužskou část obecenstva. Zároveň si Marvel připravuje půdu pro další komiksová dobrodružství a plánovaný crossover, takže se oslovují zasvěcení fanoušci narážkami nejen na marvelovské universum (úvodní titulkové S.H.I.E.L.D., tak i závěrečné předtitulkové cameo), ale i na hulkovská dobrdoružství let minulých (NEUVĚŘITELNÝ HULK jakoby začal tam, kde HULK před lety skončil, a hlas i malá role pro Lou Ferrigna z původního seriálu pobaví)._____ Leeho psychologická verze byla jednou z nejkomiksovějších adaptací vůbec, protože prostřednictvím důmyslného rámování a rozdělené obrazovky se nabízelo stejné čtení jako při listování strámkami komiksů. Leterrierův "restart" naproti tomu nedodává shakesparovskou hloubku zelenému monstru a záběry nekomponuje jako komiksovou stránku, ale komiksové políčko na té stránce, a tak se jeho film zdá subjektivně delší než Angova verze. Přestože se tak Leterrier - na rozdíl od Leeho - neadaptuje na schopnost mladé generace přijímat četnost informací při sledování, na diváky se nezapomíná: ať již jejich úlohu suplují dva náhodní studenti, kteří se omylem připletou do bitky v parku a vše natáčejí a glosují, nebo vojáci v závěrečné řežbě._____ Zatímco HULKA lze vnímat jako hypertextové dílo, absorbující a přetvářející komiksové vlivy, NEUVĚŘITELNÝ HULK je pojat jako intertext, ve kterém jsou patrné inspirace greengrassovskou akcí v úvodu či matrixovským "Super Burly Brawl" v závěru a celý "flick" je pak variací na Krásku a zvíře, v němž hrdina netrpí oidipáčem. Bavil jsem se. Bluntman smash! 90% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Závěrečné bojové scény se natáčely v Torontu i z toho důvodu, že tehdejší starosta David Miller je velkým fanouškem Hulka a byl velice vstřícný. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama