Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 036)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Diametrálne odlišné pokračovanie, ktoré síce prvý diel neignoruje ale už odlišným castingom dáva zabudnúť na Ang Leeho verziu. Nie je to presne Hulk akého som som si predstavoval a veľká škoda scenára, ktorý je príliš plochý, skratkovitý a plný žánrových klišé, ale napriek tomu sa nejedná o žiadny omyl. Aj navzdory slabšej charakterizácii postáv je puto medzi Brucom a Betty stále hmatateľné, Tim Roth dostatočne diabolský a Leterrier minimálne v akcii dokazuje, že je preborník a adrenalín do žíl diváka pumpuje v pravidelných dávkach. Plnohodnotná komiksová adaptácia sa síce nekoná ale čo sa týka zábavnosti, vlastne nemám čo vytknúť. 70% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Agroaaaaaaaaaaaaaah!!! Príbeh jedného z najstarších komixových hrdinov, ktorý tu už pred 5 rokmi bol, sa vracia. V čom je iný? povedal by som, že nový Hulk je kompaktnejší, ako jeho predchodca od Anga Leeho. Nie je tak naťahovaný, celý nevydarený experiment a následné premieňanie sa na zeleného obra pri vzrušení a hneve je tu ukázané v začiatočných minútach filmu. V predošlom Hulkovi to trvalo skoro polovicu celej minutáže. Netvrdím však, že to je zle, práve to bolo na predošlom filme zaujímavé, psychológia postáv, všemožné zábavky s prekrývaním viacerých obrazov v jednom (ako v komixoch) a aj zaujímavé efekty. Aj napriek tomu všetkému bol predchodca skôr kontroverzným zážitkom - nevydarený záporák, rozhádzaný dej a častá nuda. Ako sa s týmto všetkým vysporiadal režisér Louis Leterrier? natočil to lepšie? Rozpočet bol veru štedrý, ale nejak som ho na produkte nepostrehol. Efekty sú počas celého filmu priemerné, až v posledných minútach vo finálnom súboji badať, že to nejaký ten peniaz predsa len stálo. Vyvrcholenie a Hulkov záporák stoja za vzhliadnutie, i keď by ma potešilo podstatne viac, keby sa Blonsky ( Tim Roth zahral záporáka veľmi dobre) začal na monštrum premienať skôr. Inak je celý film len takou neslanou polievkou...Edward Norton hrá dobre, no na Hulka sa mi nejak nehodí, Eric Bana bol rozhodne lepší výber (aj napriek tomu však Norton naláka k filmu veľa divákov vďaka jeho obľúbenosti - rozhodne dobrý strategický ťah). Keď si však zhrniem celý zážitok z filmu a všetky aspekty, vychádza mi lepší priemer. Nebol som z filmu sklamaný (veď som ani nič veľké neočakával) ale ani ma nejak výrazne neprekvapil. Iron Man bol lepší a hravejší. Neuveriteľný Hulk nie je natočený zle, no chýba mu vtip, hravosť a viac zapamätateľných scén.....60% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Chytrí mužíci marvelovskí sa znovu do projektu so zelenou obludou pustili, komerčne sa s tým vyhrajkali a ich show komiksovská akčnú mašinériu zanechala.... že Hulk s anjelskými očami nezaúčinkuje, keď mu spoločnosť robí oslnivá hviezda hollywoodska? Priznávam, na obrov ,,transformátorských" to nemá, ale ako komiks je to na zahryznutie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nebyl daleko od pravdy, ale bohužel jeho Hulk přišel v době, která ještě nepočítala s machrovacím MCU. The Incredible Hulk nové generace je poslední podobou klasického mýtu o krásce a zvířeti, o Frankensteinově monstru, Netvoru z Černé laguny, Swamp Thingovi a dalších. S potěšením nicméně kvituji, že herecky Hulk nabízí velmi slušné herecké kreace Edwarda Nortona a Liv Tyler, ačkoli celek by se dal považovat jen za snaživou - a zpětně i jen za řadovou marvelovku. Romance Bruce a Betty je skutečně životná a jejich sdílená intimita velmi realistická. MCU ztrátou této dvojice přišlo o hodně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně jiné, než minulý Hulk. Přesto to na něj vlastně slušně navazuje a i když mám Nortona rád, nezbavil jsem se pocitu, že mi tam ten Eric Bana chybí. To mi nicméně nezabránilo v tom, abych si užil vynikající akční scény a především pak lahůdkového Tima Rotha - toho člověka je škoda pro každou roli, která nemá v popisu práce šílené chování. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Kevin Feige přiznal, že struktura filmu je inspirována filmy s Godzillou. Tři čtvrtiny filmu se vypořádává armáda s monstrem, kdy poté na scénu přichází větší monstrum, proti kterému se dříve válčící strany spojí, aby jej porazily. (Kubaaa97)
  • Tim Roth vzal roli Emila Blonskyho, protože byl fanouškem televizního seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977) a také proto, aby potěšil své syny, kteří jsou rovněž komiksovými fanoušky. (Kubaaa97)
  • Při pátrání po Bannerovi (Edward Norton) používá armáda vybavení od organizace S.H.I.E.L.D., která hraje velkou roli v dalších marvelovkách. Loga organizace si lze všimnout na monitorech počítačů. (S.W.A.T)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama