Reklama

Reklama

Příběh Brooke Ellisonové

(TV film)
  • USA The Brooke Ellison Story (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Biografické drama natočené podle skutečných událostí vypráví příběh jedenáctileté Brooke Ellisonové, která po tragické nehodě ochrnula. Rodiče svou dceru všemožně podporují a díky jejich obětavosti dívka vystuduje střední školu a je přijata na Harvard. Film natočil někdejší představitel Supermana Christopher Reeve, který sám úplně ochrnul po pádu z koně a strávil devět let na invalidním vozíku. Režisér, jenž se svým údělem velmi statečně bojoval, zemřel týden před premiérou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak takto optimistiícky to vo svete vozíčškarov nechodí často. Väčšinou platí, že rodičia sú vyčerpaní a vyhorení a vozíčkar je odkázaný sám na seba (pokiaľ má to šťastie a môže šoférovať auto) a na pomoc platených asistentov, ktorých je ako šafránu. A aby som nezabudol vzťahy v rodine narúša fakt, že postihnutý súrodenec je 1000x rodičmi preferovaný pred ostatnými a tí z toho radosť samozrejme nemajú. A manželstvo vozíčkara? Pokiaľ je nna vozíku žena, šance má mizivé, pokiaľ muž tak má vyššiu šancu, lebo ženy majú prirodzený opatrovateľský sklon. A to už nehovoriac o celom rade komplexov, pre ktoré sami vozíčkari často volia sociálnu izoláciu. Pre zdravých je tento film len ďalší z radu skutočných povzbudivých príbehov. Pre vozíčkarov, často len smutnou ukážkou toho, ako si zvorali život, lebo neboli dosť dobrí bojovníci. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Koukám, že budu první slovní hodnotitel tohoto filmu, to mě velice těší. Obzvlášť když se jedná o takto pěkný snímek. Nechápu současné nízké hodnocení (53%), i když je pravda, že zatím film hodnotilo pouze 38 lidí. Nicméně mě se film velice líbil. Drama, podle skutečné události, které je dobře natočené, emoce a smutné scény nejsou nijak přehnané a výběr všech postav je určitě povedený. Nevím, co bych vytknul a myslím si, že Christopher Reeve nám tu nechal krásné životopisné drama. Škoda, že toto byl jeho poslední filmový počin. 80% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

TV Film všetkým čo k tomu patrí. Možno niektoré scény sú až neuveriteľné, ale predsa len Ch. Reeve dal dohromady veľmi silný príbeh, ktorý dokáže rozobrať na kúsky každé srdce. Herecky veľmi dobre a autenticky zahraná dráma. Ozajstná láska a obetavosť sa ukáže v najťažších chvíľach. Osobné hodnotenie: 95% (*****) ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Tak já tedy koukám že budu až druhý, co tento film okomentuje... Co k tomuto filmu napsat.. viděl jsem ho jen tak náhodně brzo ráno v televizi kdy jsem nemohl spát a ten film mě zaujal tím že byl natočen podle skutečné události... Na takové filmy jsem vždy zvědav co se z nich vyklube... No a jak film plynul, tak jsem se do něj víc a víc zažrával, což jsem ani nečekal. A od té doby co na vozíček usedla Lacey Chabert, bylo i na co koukat.. Celkově film hodnotím dost dobrými 4* ()

Reklama

Reklama