Reklama

Reklama

Young-ju Joo je problematická lhářka, která kvůli podvodům skončí ve vězení. Díky vypočítavému a vychytralému výstupu si zcela získá porotu pro udělování podmínek a dostává novou šanci zapadnout do světa bez mříží. Sebemenší přestupek by však pro ni znamenal okamžitý návrat do věznice, kde by si musela odpykat druhou polovinu trestu. Po všech čertech vypečená kriminálnice se dozvídá, že se její setra bude vdávat, takže na svatbu předčasně pojede osudovým vlakem, kde se nešťastným nedorozuměním seznamuje z úspěšným lékárníkem Hee-chul Choinem, který je na cestě za svou přítelkyní a hodlá ji požádat o ruku rodinným prstenem. Avšak na stanici mu prsten kapesní zloděj nenápadně ukradne a před Young-ju stojí důležité rozhodnutí, jak se v téhle situaci zachovat. Zamilovaný lékárník (který je momentálně na WC) by se mohl domnívat, že jeho veledůležitý prsten ukradla právě ona. Naše hlavní hrdinka neponechá nic náhodě a po vystoupení z vlaku dohání a následně krade zpátky zlodějovi „malý kroužek důvěry". Nevědomě však nechá svojí neméně důležitou tašku ve právě rozjíždícím se vlaku. Young-ju nemá jinou možnost, než navštívit Hee-chula a vyměnit prsten za svou tašku. Nic není tak jednoduché, jak se zdá a bývalá kriminálnice se začne topit ve svých lžích, které přerostou v jedno velké nedorozumění. Podaří se Young-ju najít svou tašku a vrátit prsten? Dostane se včas na sestřinu svatbu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zápletka so zámenou osôb je jednou z najvďačnejších a diváckych najobľúbenejších príbehových peripetií. Platilo to už za čias Shakespearea a platí to aj dnes. A keď sa k tomu navyše pridá aj juhokójeský cit, hravosť a zručnosť pre žáner romantickej komédie, je veľká šanca, že ako divák nebudte sklamaní. Ja som určite nebol. I keď je pravda, že na to, aby ste si daný typ filmu zo spomínaného teritória čo najviac užili, musíte mať v sebe empatiu voči juhokórejskému ponímaniu daného žánrového konštruktu. Som rád, že medzi takých ľudí patrím a vždy si s radosťou tieto dielka vychutnám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lhaní je intenzivní hra myšlenek." A Young-ju lže prvoligově, ale domů bych ji přesto nechtěl. To takový Hee-chul nelže vůbec a doma bych ho taky nechtěl. ˇJá jsem prostě tak nějak nenašel ty správné sympatie k oběma (ne)zamilovaným, ale to neznamená, že bych uznale nepokýval hlavou nad vylhanými historkami, neocenil apetit Papričkového kluka a neužíval si každou "tatínkovu" facku. A nevadí mi ani předvídatelnost romantické komedie, ale přeci jen jsem očekával, že Korejci tradičně vytáhnou z klobouku kupu svěžích žánrových nápadů. To se tentokrát nestalo, takže jsem zaznamenal více méně průměrnou zábavu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ha-neul Kim mě opětovně posadila na zadek a definitivně se stává mojí nejoblíbenější asijskou herečkou. Její grimasy a mrknutí jsou jedinečné!!! Film je skvělá romantika, ale komediální stránka je ještě silnější. Celou druhou polovinu filmu jsem se už třepala na rozuzlení a obávala se, toho co přijde. Jsem maximálně nadšená...5*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Typický scénář - lhářka lže, ale není špatná v hloubi duše. Nalže se někomu do baráku, tam ji všichni začnou mít rádi a i ten, který chtěl o ruku požádat jinou. Zvláštní. Začnete mít rádi člověka, který lže a rozhodně vám neusnadňuje život jen proto, že udělá pár věcí… odhodíte holku, kterou jste chtěli požádat o ruku a kterou znáte déle. No, tak jo, ok, vaše láska nebyla tak žhavá. Začátek mě vůbec nevzal, naopak dost nudil, naštěstí u středu a hlavně za ním to začalo být lepší, dokonce i něco pobavilo, hrála lepší hudba. No a konec byl jasný. Všechno se přizná, všechno se odpustí, ale slečna přesto odchází, aby… ale no tak, že spoileruju? Vždyť je to klišé film, komu není jasné, jak to skončí ve chvíli, co se ti dva potkávají ve vlaku? Slabé 3*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Sledování tohoto milého snímku bylo podporováno vydatnou konzumací soju, tak mých pět hvězdiček nelze brát vážně :-) Zamilovat se do lhářky první kategorie? To je snad ta nejsnadnější věc na světě, když má tvář a charisma Kim Ha-neul... Soju mělo mohutné účinky, tudíž jsem i u banálních komediálních situací řval smíchy a u romantických se mi po tváři koulely slzy jak hráchy :-) Objektivně vzato, Too Beautiful to Lie by si zasloužila čtyři hvězdy, ale za Kim Ha-neul, pro kterou mám mimochodem velkou slabost, papričkový festival (miluju papričky :-)) a hutnou porci pohody, rád jednu hvězdičku přidám. Však po sérii depresívních snímku mi typická jihokorejská romantická komedie přišla velmi k duhu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zápletka s záměnou osob jak vystřižená z nějaký levný americký romantiky tady funguje fakt neuvěřitelně dokonale, kdy Dong-won Kang je tak akorát ňoumovitej, že nepůsobí jako naprostej pablb a ještě je celkem sympaťák a Kim Ha-neul je opět neskutečně milá, že jí člověk prostě musí fandit, i kdyby stokrát nechtěl a to i když hraje takovou drsnější bývalou vězenkyni. Jinak samozřejmě neni si třeba něco namlouvat, skončí to tak, jak každej čeká, ale o to tady přece jde v první řadě a zbytečně to překombinovávat by neprospělo tomuhle jinak děsně pohodovýmu a zábavnýmu filmu ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá juhokórejská komédia s romantickými prvkami. Má dosť dobrý príbeh o podvodníčke, pre ktorú sa klamstvá a podvody staly každodennou súčasťou života, na čo je aj patrične hrdá a je v tom najlepšia, no aj tak práve trávi čas vo väzení. Po prepustení na podmienku už nechce prekročiť hranice zákona a keď je pri ceste vlakom svedkom toho, ako je jej spolucestujúci okradnutý o prsteň, získa ho späť a chce mu ho vrátiť, aby z toho náhodou nebola obvinená ona, ale po zoznámení s jeho rodinou je omylom považovaná za jeho snúbenku, do čoho sa nechtiac čím ďalej viac zamotáva, ale keďže po svojom falošnom snúbencovi chce pomoc s nájdením tašky, rozhodne využiť všetky svoje schopnosti a nadanie, aby mu urobila zo života peklo. Ale spoločne strávené chvíle ich postupne zbližujú. Spracovanie je na tom dobre, síce zápletka ako celok nie je práve najuveriteľnejšia, ale je zaujímavo podaná, prvá polovica sa nesie čisto v komediálnom duchu a na toto sa výborne pozerá, hlavne na hlavnú hrdinku, ktorá sa do toho stále viac zamotáva a chce sa z toho dostať, druhá polovica je už o niečo slabšia, ale našťastie len o trochu, ubudne humoru, už to získa takú civilnejšiu formu a postupne začnú pribúdať romantické prvky, čo ale nepôsobí moc uveriteľne, ich postupné zbližovanie nepôsobí ani zďaleka tak, aby som im veril lásku, ale filmu to ani moc neprekáža, takže sa na to dá až do konca celkom dobre pozerať. Humoru je tu dosť, síce nejakých výraznejšie vtipných situácií je len pár, ale je správne dávkovaný a hlavne tú prvú polovicu, navyše sa to celé nesie v takej zábavnej atmosfére, takže to dokáže stále udržať aspoň mierny úsmev a to mi vyhovuje. Herecké obsadenie je celkom dobré, ale mohlo byť aj lepšie. Kim Ha-Neul je ako vždy skvelá a toto je ešte jedna z jej najlepších úloh, takže s ňou nemám najmenší problém, ale sklamal ma Gang Dong-Won, ako jej nový partner proti svojej vôli, ktorý sa síce väčšinu času dá zniesť, ale niekedy veľmi nepríjemne prehráva, takže dosť vadí. A spokojný som so zvyšnými postavami, hlavne s mladíkovou rodinou. Réžia a technická stránka sú príjemný žánrový nadpriemer, takže úplne ideálne. V rámci žánru sa určite nejedná o nič výnimočná, ale je to príjemná oddychovka bez slabých miest, kde by som menil iba postavu mladíka. 75% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná a uvolněná komedie. I do této komedie se postupně vetře romantická linka, která ještě vylepší už tak vynikající dojem z tohoto svěžího dílka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo sa plížim do vlastnej izby?..." Kórejská romantická komédia mi vždy dobre padne. V ich podaní je aj 100x videné vždy vtipné i originálne. Kórejci majú radi smiech aj slzy a na ich filmoch to je vidieť. Komédia o tom aké vysoké sebavedomie treba mať, aby ste vedeli dôveryhodne klamať boduje nielen ako komédia, ale v závere podľa očakávania aj ako romantika. Páčila sa mi súťaž o papričkového muža, kde zaznela výborná kórejská pieseň, podľa ohlasu publika asi nejaký domáci hit, ale aj výborný hudobný doprovod a tanec. Veľmi vtipná bola i príprava na túto súťaž a je vidno, že Kórejci majú nakukané i holywoodske filmy. "Ahoj som Tom Cruise...Ahoj som Brad Pitt...Ha,ha, háá...V rámci žánru romantická komédia dávam plný počet. Takto sa to má robiť. 90%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá a hlavně milá komedie! První polovina čistě komediální, humor víceméně situační (jako bych sledoval dlouhý sitcom), prvoplánový, ale hodně podařený, hodně jsem se zasmál; druhá půlka je už sladší, ačkoliv ne přeslazená. Zápletka je sice trochu ohraná, ale doporučuju, zasmějete se. Někdy si ho musím pustit znovu. 85% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nechci tomuto filmu nijak křivdit, jsou to lepší 3 hvězdičky. Co mi v něm však nesedělo - jak se mohla postava Hee-chula tak jednoduše zamilovat do prohnané lhářky, která mu téměř celý film jen dělá ze života peklo? Zábavy mohlo být také o něco více - několik vtipných scén, kterým jsem se zasmála, a pak akorát občasné srandovní obličeje hlavního protagonisty. Nebylo to rozhodně špatné, ale prostě mě to nechytlo a asi jsem od toho taky čekala o něco víc. ~(3,1)~ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to jako kouzlo když do fádního života ospalého jelimana vtrhne energií nabité tornádo v podobě svérázné krásky. A houby v tu chvíli záleží na tom, že je to prolhaná podvodnice propuštěná na podmínku. Zejména proto, že je schopná nakopnout k životu nejen onoho jelimana, ale také mě jako diváka. A navíc téměř dvě hodiny bavit svými trhlými nápady. To vše v milé komedii nabité nejen humorem, ale také romantikou a překvapivě i dojemnými momenty, kde vše, dokonce i ty nejbanální zápletky a nejohranější podzápletky fungují na výtečnou. A navíc dokonalá Kim Ha-neul jako třešnička, vlastně paprička. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Chvílemi přitažené za vlasy, chvílemi naopak, chvílemi na vrcholu trapnosti, za minutu zcela jinak, stokrát jsem nad Young-ju Joo "zlomil hůl", poté stačí jeden její úsměv a vše je zase úplně jinak. Zvláštní, ale i zázračný film... - 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhově zajímavé, herecky příjemné, ale na poměry romantiky jihokorejské produkce přeci jen slabší a méně zábavné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá situačná komédia o zámene identít. Všetky tie situácie, ktoré si vymyslí prefíkaná čerstvo prepustená väzenkyňa na chudáka, ktorého náhodou stretne sú neskutočne zábavné a pred celou rodinou je nonstop za parchanta on. Už dojímavý úvod v base nádherne zhodí všetky podobne dojímavé scény. Tak vtipná ako v tomto filme snáď nikdy inokedy Ha-neul Kim nebola. A sympaťák Dong-won Kang (som jediný komu strašne pripomína Daniela Wu?) je tu už za snáď klasického smoliara, ktorý musí znášať všetky klamstvá. Neviem čím to je, že v kórejských komédiách vždycky s chlapmi ženy takto manipulujú. Ale našťastie to je väčšinou vtipné. Nakoniec dôjde k tradičnému polepšeniu a dokonalému romantickému happyendu. Pobavia aj viaceré vtipné vedľajšie postavičky. Najmä babička pre ktorú sú už všetci mŕtvy. Nemám filmu čo vytnúť a aj po rokoch som sa skvele pobavil. Film síce neprináša nič nové ale mantinely svojho žánru napĺňa dokonale. 8/10. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zábavné a ujeté komedie Korea prostě umí, tady vymyslela i zajímavou zápletku jak to celé narafičit a o vtipné scénky není nouze (rodinka povedená :-)), i nějaké ty emoce v závěru nechybí, ale celkově to stále na úplně pozitivní dojem nestačí. Mnohé scénky vycházejí na prázdno, úplné finále by si zasloužilo něco originálnějšího, zkrátka postádám tu nějaké to koření navíc abych neskončil jen u váhání mezi 3* a 4* což je typické pro filmy jež dokázaly zaujmout, ale zároveň postrádají nějakou tu přidanou hodnotu co mne přiměje k tomu vyššímu hodnocení. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, v hlavní roli Ha-neul Kim. Zajímavá zápletka a ještě zajímavější vyvrcholení. Hezká romantika, né však zdaleka dokonalá. A zábavy by tam mohlo být taky více. Nicméně kvalitní podívaná. ()

Reklama

Reklama