Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Min Ji-won trpí ztrátou paměti a vídá podivné věci, postavy a neznámou dívku. Dívky v jejím okolí začínají za velmi podivných okolností umírat. Postupně však Min Ji-won zjišťuje, že s těmito dívkami kdysi kamarádila a postava, kterou vídá ve svých vizích, je Han Su-in, které se stalo něco velmi zlého. Min Ji-won se postupně navracejí její vzpomínky a odhaluje tak děsivou pravdu, která ji spojuje s mrtvými kamarádkami. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně tahle duchařina přišla ve všech ohledech velmi solidní. Slušný příběh s poměrně povedenou a překvapivou pointou (byť nutno říct, že na dlouhovlasé východní duchařiny expert nejsem, spíš je teprve začínám dokoukávat, takže pro horrorfanoušky orientované na Asii ta pointa příliš překvapivá být nemusí, nevím), řemeslo velmi na úrovni, i ten duch si celkem získal můj respekt. Palec nahoru, povedený korejský duchařský kousek, byť žádný výbuch originality samozřejmě divák čekat nemůže. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dead friend je horor, kterému jsem příliš ze začátku nedůvěřoval, ale o to víc mě na konci potěšil. Je stylem i příběhem trochu podobný duchařině Shutter. Jediné co tento film sráží nesmírně dolů, je otřesný scénář a ta hromada hororových klišé ala (holka s dlouhými vlasy vylézající z louže, duchové na fotkách, zapalovač v temné místnosti atd. atd.). Závěr mě mile překvapil, jen je škoda, že se tu mezi komentáři nenašel někdo, kdo by tu pointu trochu lépe dovysvětlil. Já jsem to úplně nepobral, protože ty korejky mi přišly všechny stejné. :-D Kdyby byl ten závěr srozumitelnější, tak dám 4 hvězdičky, takhle zůstanu u třech, tak či onak jsem rád, že jsem se nedíval zbytečně na nějakou kravinu. 65% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Ryeong je tradiční korejská duchařina ve stylu japonského Ringu. Středoškolačce Min Ji-won se stalo před rokem něco strašného a od té doby trpí amnézií. Postupně se začne rozpomínat na svoji minulost a nic příjemného to pro ni nebude. Dlouhovlasý duch na sebe nenechá dlouho čekat... Jak vidno, nějakou originalitu v tomto filmu nelze hledat. Opakuje všechna klišé asijských duchařských horrorů, až se z něho kouří a žánru duchařin znalého diváka stěží něčím překvapí. Ale víte co? Mně je to naprosto fuk! U Ryeongu jsem se hodně bavil a dokonce se i bál, a o to jde u horrorů především. Solidní audiovizuální zpracování, napínavá atmosféra, děsivý duch (až na jednu scénu, ve které duch děsivosti pozbyl), několik slušných lekaček, sympatičtí herci v čele s příjemnou Kim Ha-neul... Ryeong se mi prostě líbil, a že se v jeho případě vlastně jedná jen o další variaci na Nakatův Ringu, mě nechalo úplně chladným. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady dlouhovlasych ducharin. Na to, ze se v asijskych horrorech posledni dobou hledaji nove napady trochu hure uz jsem si zvyknul. Ale tenhle film je tak zoufale neoriginalni az z toho boli oci. Stylizace ducha do Sadako je opravdu silna, vcetne "divneho" oka, a vrcholi to v zaveru, ktery si pujcuje opravdu vic, nez je zdravo. Pribeh je nudny a silne predvidatelny, prakticky bez zajimavych momentu. Co je vsak nejsmutnejsi - to co obdobne filmy "dela" vubec nefuguje. Cele je to postaveno na tech nejlevnejsich lekackach a strachu z nich budete mit asi stejne, jako kdyz vam doma nahle vypnou proud. Atmosfera se nekona. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Originalita vyobrazenia ázijskej duchariny ostane v tomto období pravdepodobne už iba utópiou (dokonca vrcholná scéna filmu porušovaním toku obrazu jasne čerpá aj z amerického remaku Kruhu), kde správne rozuzlenie pointy "napozerané oči" odhadnú už v úvodnej tretine. Znova tak ostáva iba slušne budovaná atmosféra produkjúca zopár vydarených ľakačiek. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama