Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

kverula

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že hlavní roli dostal takový třasořitka? Jeho karate jsem nevěřila ani ve svých dvanácti. Ale co, když budou dávat Karate Kid v televizi, stejně se ráda podívám. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

V komentáři možná budou spoilery, ale myslím že každý ví, jak to dopadne... K filmu Karate Kid jsem se dostala přes neustálé reference z How I Met Your Mother - za což se nestydím, protože (možná bohudík, možná bohužel) nejsem dítě osmdesátých let. Film se i přes svůj název karate věnuje docela málo. Ale bylo to pěkné pokoukání. Průběh filmu dobrý, ale konec mi přišel už dost zrychlený - celý turnaj, finální souboj, závěrečné "uznání" od hlavního záporáka a vědoucný triumfální výraz pana Miyagiho - to vše asi v patnácti minutách. Myslím si, že se z toho dalo vytřískat o něco víc, ale už je to skoro třicet let natočené, tak se to asi těžko změní ;) Každopádně si to asi zařadím mezi osmdesátkové klasiky... ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

i když jsem ročník 90. je to pro mě klasika kterou jsem od mala s nadšením sledoval. Jestřábí techniku alá lítací pantofel zkoušel ve škole na spolužácích a chtěl se samozřejmě učit i to karate! ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Klasika mládí. Strašně tomu pomáhá postava Miagiho, jak ji zahrál Pat Morita, to Jackie Chan takové charisma rozhodně nemá. Taky je hrozně vidět, že Ralph Macchio ve skutečnosti neměl s karate co dočinění. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Nemal som to rád ani ako dieťa a momentálne si neviem predstaviť aby som si to pustil znova. Nudný detský film. Ak to niekto zbožňoval a z nostalgiou na Karate kid spomína, to úplne chápem, každý máme takéto filmy. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Tohle byla pro mě naprostá bomba. Prostředí Kalifornie 80. let. Tohle je prostě můj vkus. Do toho ještě ta hudba a byl jsem v ráji. Děj taky pecka. Místy mi to malinko připomínalo Rockyho. Jsem naprosto spokojen. Líbilo se mi to více než remake z roku 2010. Za mě skvělý film, který doporučuji. 8/10 ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné, jako děcko to bylo fajn vidět. Film poplatný své době.  Možná pohádkové, ale stále koukatelné. A trochu té nostalgie nasát 80´ ()

xcomex 

všechny recenze uživatele

...v letech 80. toho bylo hodne natoceneho na styl prave Karate Kida a jemu podobnych (viz treba dalsi dili KK)...osobne ale musim rict, ze tohle je jedine na co se dokazu divat a to i docela s chuti (pravda ze tak maximalne jednou za 5let = )...dejme tomu klasika mezi neklasickymi snimky -alespon pro mne... ()

LooX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nezapomenutelných filmů mého ,,90´s dětství".Těžko byte někdy v třiadevadesátém potkali školáka,který by neznal a neviděl Karate Kid. ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama