Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka o karate. Zároveň i můj první film, který mě zasvětil do tohoto bojového umění. Velice mě to bavilo. Dokonce jsem přemýšlel, že se přihlásím do nějakého kurzu, kde se učí karate, ale nakonec jsem neměl tolik odvahy. Příjemný starý pán, který učí bojovat mladíka. Je to klasika a i proto ji hodnotím nadprůměrně. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Návrat kvôli Cobra Kai neľutujem. Jednoduché, ale veľmi, veľmi príjemné. A že to funguje dodnes, tak som dokonca pridal hviezdičku. Osemdesiatky v ich najčistejšej podobe. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to príjemný návrat do 80 rokov. Všetko tam fungovalo. Atmosféra, hudba, cheesy vzťahy, skrátka všetko. Veci, ktoré by mi v súčasnosti pri filme vadili som si tu vôbec nevšímal. Je to fajn film. Taký ku ktorému sa oplatí vracať. Jediné, čo ho drží v tých priemerných vodách je lineárnosť a neschopnosť vytvoriť zaujímavý druhý plán. Je to prvoplánové - podobne ako prvý Rocky, ale nemá to takú tú špinavosť a náznak existenčnej drámy, ktorý by to vyšvihol o triedu vyššie. Remake s Jackie Chanom, je v tomto smere omnoho lepší. Aj pre aktuálnosť aj pre pútavosť. Ale to neznamená, že tento film treba ignorovať. Už len kvôli Cobra Kai nie. Kultovosť z toho určite vyžaruje. A nenudil som sa ani na sekundu. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Podařenou titulní píseň "The Moment of Truth" má nasvědomí partička Survivor, která tak ozdobila další z filmů 80. let. Píseň poté vyšla v roce 1993 na výběrovém albu "Greatest Hits 2" této skupiny. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde jste se to naučil !!" - "Od otce !!" - "Ale já myslel, že byl rybář.." - "U nás v Okinawě všichni Miyagi ovládají dvě věci.. Rybolov a karate !!" ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked som videl tuto seriu v spravnom veku a v dobe, ked bola u nas v kurze, tak ma nikdy nenadchla. Napriek tomu, ze zapletka je roztomile naivna, osemdesiatkovu atmosferu mam rad, Miyagi je zabavny, Elisabeth Shue neskutocne nadherna, tak ma to nejak nebavi. Ralph Macchio mi nie je sympaticky a ani nie je dobry herec. Cela ta jeho romanticka linia ma vôbec nebavila. Zapletka s tyranom Johnnym musela byt otrepana uz v dobe vzniku filmu. Jedine co aj po rokoch funguje su treningove sceny s Miyagim pri ktorych nezabudne ani na svoje mudra. Bitky nie su zle, ale ani nic co by ma ohurilo. Prinajlepsom je to priemerny film. Po dlhych rokoch som si ho pustil len kvôli nadchadzajucej serii Cobra Kai a pravdepodobne si to uz viackrat nepustim. 5/10. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna exkurzia do 80. rokov. Skoda ze scenar nie je o nieco domyselnejsi a originalnejsi. Ralphovi Macchiovi by som 22 netipoval ani nahodou. Vyzera o dobrych 5 rokov mladsie. 70% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, která neztrácí kouzlo ani po letech. Pěkný příběh zakončený turnajem. Souboje v dnešní době moc neobstojí, ale to mi nevadí. 80% :) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Bylo mi 8,když jsem na tom byl v kině a pamatuju si,že jsem tenkrát na tom byl 2x za sebou.Pěkný film pro děti o touze nakopat větší a silnější do prdele.Vřele doporučuji všem šikanovaným. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dětská klasika, která dneska sice donutí k úsměvu, ale patří už mezi kultovní snímky. Koho z nás občas neprudili starší kluci a nesnil o tom jak jim díky panu Miyagimu nakope koule? K úctě ke klasice 4* a 70 procent. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Další z řady mých oblíbených dětských záležistostí, která kolovala na tehdejších VHSkách od jednoho kámoše ke druhému jako na běžicím pásu a všichni jsme se snažili naučit ten slavný ptačí kop, který beru jako symbol celého snímku. Všechny herecké role mají charakter a skvěle se na ně bez jediné vyjímky kouká. Pat Morita však stojí hrdě a zaslouženě na vrcholku jich všech a domnívám se, že navždy zůstane v srdcích diváků tím starým roztomilým Miyagim, ikdyž se za svou bohužel už uzavřenou kariérou nahrál dalších rolí habaděj. Scénář není nijak složitý a každý si dokáže po pár scénách asi sám doplnit, jak to celé dopadne. Což nám, ale jako dětem přímo vyhovovalo, protože třeba takového Predátora z tétež doby, jsem správně dokázal pochopit až o několik let později. Když se ale velmi hluboce zamyslím, tak to asi není úplně spravný srovnávací příklad :D Nesmím ani zapomenout na úžasnou práci Billyho Contiho, který sepsal úžasný soundtrack a spolu s klasickými 80tkovými kapelami jako byli Survivor či Joe Esposito, se jedná přímo o atomovou nostalgickou bombu. To všechno si myslím jsou podmětné důvody, proč musím hodnotit plnou polní hvězdičkovou známkou. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

A zase si jednou nadávám, že jsem ve svém dětství zasklil nějakou klasiku. Protože Karate Kida bych jako malý kid posedlý Strážci vesmíru, Hromkočkami a Matrixem vážně miloval. A přitom to je karate film, který je prakticky bez karate. Toho se dočkáme jen na konci a popravdě jde o nejslabší část celého filmu. Hudebně podkreslená sekvence soubojů (po americku montáž) je ještě dobrá, ale finální souboj Dannyho s Johnnym stojí za prd! Jinak ale převládá nadšení. Dokonalé comming of age, jehož příběh je navíc vcelku originální a i tam, kde na první pohled sleduje šablonu, se většinou nebojí vyhnout se té nejvyšlapanější cestičce. Ano, je to naivní a zjednodušující, ale je to film pro děti. Nebýt toho slabého finále, nebál bych se napálit plný počet. PS: Nějak nepobírám, že z celé dětské trojice je suverénně nejstarší Ralph Macchio. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Původní verze Karate Kid, byla asi nejlepší, ze všech dalších dílů a remakeů. Od samotného příběhu, až třeba po hudbu od Ace of base :-) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát jinak, než plné hodnocení. Jeden z nejlepších filmů mého dospívání. Měl jsem dokonce hudební kapelu Mijagi band. Prostě klasika. Pat Morita je machr! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nedalo mi to a po novém remaku jsem si pustil originál, abych mohl porovnat obě verze. A nestává se často, aby byla předělávka lepší než origoš. Toto je jeden z těch případů. Zde se děj odehrává v Kalifornii a hlavní hrdina je běloch, poněkud dospělejší. Tehdy to moždá byl hit, dnes se to ale nemůže rovnat s podobnými bojovými filmy. Můj názor. Ty boje mi tam přišly strašně pomalé a obyčejné a hlavní hrdina Ralph Macchio mi přišel místy hoodně vystrašenej. Byly tam i sekvence, které se do písmene přenesly do nové vérze, hlavně co se týče namluvených pasáži. Ale abych jen nekritizoval, třeba pan Miyagi na mě působil velmy sympaticky, navíc dobrá 80s hudba. A protože je to klasika, dám průměr, ale ta nová verze je skutečně o poznání lepší. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

kto hovori ze nikdy neskusal "capy skok", skusa sa v nom zdokonalit dodnes. vynikajuci pat morita, ktory exceluje v kazdej scene a dobra rocky-ovska atmosfera. romanticka linka ma viac menej nechala chladnym (i ked ako mlade ucho som to v amfiku zral), ale vynikajuci zaverecny turnaj to viac nez dost vynahradzuje... ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama