Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dobre no... Ako decko som to žral.. Miyagi san bol týpek ale dneska to už ani z nostalgie nemusím... Za to, to však uznávam viac ako remake s Chanom... To je vrcholná kravina ktorá už teraz zapadla prachom. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož sem se konečně dopracoval k seriálu Cobra Kai a hodně mě baví,rozhodnul sem si po možná třiceti letech zopakovat i to co patřilo k mému dětství a viděl sem naposledy ještě na VHS.Karate Kid je veskrze typický osmdesátkový film - nenáročný,naivní a svým způsobem roztomilý.Nicméně s notnou dávkou nostalgie mi připomněl,že jsem v té době měl mnohem raději Karate Tigera a pokud bych měl teď možnost se na něj podívat dnes,nejspíš by tomu tak bylo i nadále...60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá neomrzí ani v despelosti. Detstve som bol nadšený, teraz už iba z nostalgie dávam štyri hviezdy. 7/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dnes nekritická vzpomínka na dětství, jestřábí kop, Elizabeth Shue a natírání plotu. V dětství dokonalý filmový zážitek. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý Daniel (Ralph Maccio) se se svojí matkou stěhuje z New Jersey do Kalifornie. Zde se mu podaří hnedka první den šlápnout na kuří oko místnímu gangu mladých nabušených karatistů, kteří mu ukazují, že nikdy neměl opouštět Jersey (nojo když někam přijdete a kápovi místního gangu přeberete holku, co se pak lze divit). Od takřka jisté smrti jej ale zachrání místní instalatér, postarší japonec (pardon, Okinawan) Miyagy (Pat Morita). S gangem uzavřou příměří, že se spolu setkají při regulérním souboji na místním šampionátu v Karate. A tak musí Miyagy naučit Daniela vše, aby dokázal šampionát alespoň přežít... Nezapomenutelný film našeho mládí, kdy všichni chtěli být jako Daniel-san (karatistické kroužky byly narvané, a všichni postupně zjišťovali, že film je jenom ... film). Nezapomenutelná výuka starého mistra (natřít, nabrousit, navoskovat) - dokonalé. Z dnešního pohledu (odstupu dvacítky let) sice film ztrácí na kvalitě, nicméně, z nostalgie 3*... ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama