Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

Tomes83 

všechny recenze uživatele

I když mi hlavní hrdina nepřišel jako rozený bojovník, jednoduchý ale silný příběh mě vtáhl do hry. Nutno také pochválit skvělý soundtrack! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Vyhrát, prohrát není důležitý. Dobře zápasit, máš respekt." ...Karate Kid = pro mě nestárnoucí srdcovka. “Pat Morita was a truly generous actor, a gifted comic, and an even greater friend, ... It was both my honor and privilege to have worked with him and create a bit of cinema magic together.” - Ralph Macchio ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

Kluk je šikanovaný a chce se naučit bojové umění aby se pomstil chlapcovi, který si vyskakuje. Potká Pana Miagiho, který ho začne vše učit. Nakonec se kluk pomstí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasický teenagerský sportovní příběh není o akčních soubojích, vznětlivý chlapec (nový na škole s luxusní přítelkyní) musí nejprve přijmout obrannou filosofii karate, podstoupit kuriózní trénink (leštění aut, broušení podlahy, natírání plotu) a povznést se na duchu, než uspěje v turnaji proti svému šikanovateli z až úsměvně krvelačného doja Cobra Kai. Skvělý Pat Morita (nominován na Oscara!) jeho snažení mistrovsky vede i odlehčuje, jak sype z rukávu jedno zenové životní moudro za druhým, a (nejen) úplný závěr připomene prvního Rockyho. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl z tohoto fimu paf, ale když jsem jej před nějakým časem viděl znova, musím nějaké to procento strhnout, protože mezi hvězdné kousky nepatří. Sympatický Macchio si zahrál svou životní roli podle které si ho každý pamatuje. Hudba vynikající nad ostatní hudební doprovody v žánru, dobrá režie. 75% = 4-/5 ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Těchhle sportovních kousků o underdogovi, co to nakonec všem natře, není nikdy dost a tenhle je mezi všemi klasikou. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa klasika z detstva, ktorá ma nikdy neprestane baviť. Konečne som si ju po rokoch pripomenul na Blu-ray a čudujem sa takému nízkemu hodnoteniu. Krásny film o učení karate štýlom navoskovať, rozotrieť. K tomu troška romantiky a pre mňa 5 hviezd ako vyšitých. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Danny La Russo a pán Miyagi sú ústredné postavy tohoto legendárneho filmu, ktorý ma preniesol celým mojím detstvom a vštepil mi niektoré mravné princípy, ktorých sa snažím držať aj v dospelosti. Napríklad to, že bez tvrdej práce nie sú koláče. Koniec filmu vo mne aj po toľkých rokoch vyvoláva zimomriavky. V podstate veľmi jednoduchý a priamočiary dej, ktorý má ale pevné základy na odvahe a vytrvalosti a to je to čo dnešným superhrdinom mnohokrát chýba. Vždy si rád pozriem túto starú školu. 81% ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Karate Kid je dneska už klasika stejně jako Rocky...Film je příběhem odvahy a taky o tom,že násilí všechno nevyřeší...Dal bych o jednu hvězdičku víc,ale ten závěrečnej kop alá čap mi přijde dost trapnej....Jinak dobry... ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl kluk, byl to totální kult. Každý o tom mluvil a snažil se napodobit hlavního hrdinu. Dnes je to šíleně nudná sračka, která Vás naučí, jak správně mýt okna ... :-) 20% - 1* ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good osmdesátkovej film, u kterýho mě bavila taková ta milá naivita. Ralph Macchio je sympaťák, Pat Morita fajn borec a i když choreografie soubojů nebyla kdovíco, tak jsem si to užil i přes malinko přepálenou 2hodinovou stopáž. (Netflix, orig.) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Joj, to jsem kdysi miloval, ale už tehdy mi bylo jasný, že Macchio žádné opravdové karate neumí, nicméně film je to krásný. ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama