Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

Denny 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů věnovaných karate, i když s nepopiratelným vlivem jiného režisérova filmu - Rocky. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Strasna kravina! Vhodne pre sikanovane decka. Na filme som nasiel 2 svetlé body. Dedkova drezúra a záverečná súťaž v karate. inač nuda k ukúsaniu ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Natírání plotu a leštění aut jako nejspolehlivější nácvik bojového umění? Neodvratitelný útok v podobě jednoho kopu?... dnes již úsměvné a naivní ...ale dříve? Film, na který se kdejaký klučina třásl, když měl být v televizi ... holt doba byla jiná...:-D Kdekdo hned po vyslovení názvu ví, co to je vlastně za film ... vlastně je to svým způsobem legenda... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se na film po letech podívat. Už to není takové. Ale stačily by kvalitnější bojové scény a přidal bych. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

I po těch desetiletích co jsem to neviděl, je to stále velmi dobré! Legendární obsazení (jména Macchio a Morita asi nikdy nezapomenu), je to velmi slušně napsané a má to fantastickou Contiho hudbu. Film mého mládí, který má ale stále co nabídnout. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Dětský Rocky s karate místo boxu. Jelikož jsem na tom nevyrůstal, tak to zpětně nedokážu zcela ocenit, ale koukat se na to dá. Především však můžeme být Karate Kidovi vděční za vznik božího Cobra Kai. 6/10 ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Ve své době mého mládí velice zamímavý film pro mládež, prostě klasika která se v té době točila a uměla oslovit a vyhecovat mládež :). ()

patushik 

všechny recenze uživatele

Film na kterém jsem vyrůstal a který mi vždy dodal sílu a chuť někoho hned jít zbouchat:). Bohužel jsem ale nechodil k Myagiumu do učení, tak to vždycky dopadlo špatně. Čistý 4* ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Možná, kdybych Karate Kida viděla někdy v devadesátkách, dojem by byl lepší. Dnes mám ale pocit, že kromě mistra Miyagiho film nemá co jiného nabídnout. A český dabing je opravdu něco tragického. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomínám, jestli jsem tento film viděl i v dobách jeho největší popularity. Pokud ano, už tehdy asi nijak zvlášť velký dojem neudělal a proto dnes pro mě nemá ani žádnou sentimentální hodnotu. A český dabing dojem jen snižuje. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný pan Myagi, nezapomenutelné "natři vosk, rozetři vosk" a nezapomenutelný úder jestřába. To vše v tomhle klasickém osmdesátkovém béčku, na které už si dnes moc netroufám, ale kde se zároveň pod tři jít prostě nedá. S dalšími díly už to tak slavné nebylo. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

První film o karate, který udělal díru do světa. První díl této tetralogie se mi velice zamlouvá, ať už jde o zpracování, nebo o téma bojových umění (a především karate), které je mi velice blízké. Sice jsem se nenarodil v době, kdy tato mánie propukla, přesto jsem neměl problém si snímek plnými doušky vychutnat. Přesto mi ve filmu něco chybělo, možná to bylo málo trénování, málo soubojů, a nějaký výraznější soundtrack... Pořád mi ale uniká podstata zdejšího srovnávání s Italským Hřebcem. Pat Morita v roli karate učitele exceluje, Ralph Macchio je snesitelný hlavní protagonista, a Elisabeth Shue je jeho velice sympatická přítelkyně. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Naneseme vosk, rozetřeme vosk, Daniel-san :-) Ani jako dospívajícímu smradovi mi to nepřišlo bůhvíjak akční nebo zábavné, projekce v dospělosti jen potvrdila. Filmů na podobné téma byly mraky a byly i povedenější, Karate Kid patří k těm druhým - 45 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ten legendární čapí kop jsem si pamatoval trochu vznešeněji teda. Nějaká epická disco hudba, zpomalený záběr, barvy aury kolem hlavních nepřátel, mystický hlas mrtvých bojovníků. Však to znáte :-) Z celého Karate Kid je nejzajímavější, že Ralph Macchio, kterému je 23, vypadá na 16. A ta holka na 25. Jako pár pak vypadají strašně legračně. A ještě legračněji vypadá měření sil mezi namakaným Zabkou a tintítkem Macchiem. Minimálně karate, příběh plný klišé, a ani postavy nejsou nějak extra sympatický. O neuvěřitelně přepálený stopáži ani nemluvím. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu hodnocení dvěma hvězdami z roku 2008, patrně jsem se tehdy snažil vzpomenout, jestli se mi to v dětství líbilo. Jenže poté, co jsem byl nedávno unešen novým seriálem Cobra Kai, musel jsem se na původní film podívat znovu a je vtipné, že díky seriálu se zpětně film zdá plný kultovních scén. Jelikož jsem film strašně dlouho neviděl, opravil jsem si i pár nesprávných domněnek... Třeba jsem si dlouho mylně myslel, že Daniel se ve filmu učil karate úplně od začátku, ale není to pravda - základy karate se sám učil ještě předtím, než potkal Myagiho. Také jsem si mylně myslel, že poturnajová konfrontace Kreese a Myagiho je v prvním filmu - ani to není pravda, ve skutečnosti tak začíná film druhý. Pokud jste také nadšeni soudobým seriálem a chystáte se oživit si paměť původními filmy, doporučuji tak jako já nevolit dabing, ale raději originální znění s titulky. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím. Miyagi, Danny La Ruso, Zabka v nejlepších letech a tak málo hodnocení? No ano. Nikdy jsem nebyl fanda této série, hrozně mne Danny vytáčel a nebavil. Celé mne to hrozně nudilo a přišlo mi to blbý, ale tak, že se mi to ničím nelíbilo. Tahle série není má oblíbená, ale ano Cobra Kai je jiný kafé. Taky proto, že to není hlavně o La Rusovi. ()

joeko13 

všechny recenze uživatele

Opätovné vzhliadnutí, po pozretí seriálu Cobra Kai, dáva tomu iný, o nostalgiu vylepšený, rozmer. Je to takých 3,5. ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama