Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali. Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory. Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc - ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu. Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož sem se konečně dopracoval k seriálu Cobra Kai a hodně mě baví,rozhodnul sem si po možná třiceti letech zopakovat i to co patřilo k mému dětství a viděl sem naposledy ještě na VHS.Karate Kid je veskrze typický osmdesátkový film - nenáročný,naivní a svým způsobem roztomilý.Nicméně s notnou dávkou nostalgie mi připomněl,že jsem v té době měl mnohem raději Karate Tigera a pokud bych měl teď možnost se na něj podívat dnes,nejspíš by tomu tak bylo i nadále...60% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

"Když je balanc, všechno bude lepší... lekce nejen pro souboj, ale i pro život... jeď a najít balanc..." Bonsajový velmistr, starý a moudrý pan Miagi, jehož vnímání karate sahá daleko předaleko, učí mladého Danielsona domácím a zahradním pracem, na nichž mu vštěpuje základy ´prázdné dlaně´. A na závěr jestřábí technika, která uzavírá jednu z filmových klasik bojového umění 80. let. Pat Morita skvěle mentorovský. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já jsem ještě nehodnotila "Karate Kida"? Jak se to mohlo stát? Akční film pro děti, kult mého pubertálního dětství, vždycky jsem si přála být na Danielově místě :-). Ségře jsem skoro vyrazila oko papučí při imitaci kopu jeřába (nebo kýho ptáka:-)). Nemůžu jít pod čtyři hvězdičky, tenhle film se trefil do noty mé fascinaci bojovým uměním, touze po spravedlnosti a potrestání zla, nad tímhle ani dospělácký cynismus nemá moc:-). Akorát nechápu, proč se tady tenhle filmeček pro školáky srovnává s "Rockym"? Mám poměřovat večerníček "O Mašince Tomášovi" s "Ostře sledovanými vlaky"? Přece nejde dávat rovnítko mezi produkci pro děti a pro dospělé, kritéria jsou rozdílná (pravda, ne vždy, některé dospělácké filmy jsou blbé jak "Teletubbies":-)). 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked som videl tuto seriu v spravnom veku a v dobe, ked bola u nas v kurze, tak ma nikdy nenadchla. Napriek tomu, ze zapletka je roztomile naivna, osemdesiatkovu atmosferu mam rad, Miyagi je zabavny, Elisabeth Shue neskutocne nadherna, tak ma to nejak nebavi. Ralph Macchio mi nie je sympaticky a ani nie je dobry herec. Cela ta jeho romanticka linia ma vôbec nebavila. Zapletka s tyranom Johnnym musela byt otrepana uz v dobe vzniku filmu. Jedine co aj po rokoch funguje su treningove sceny s Miyagim pri ktorych nezabudne ani na svoje mudra. Bitky nie su zle, ale ani nic co by ma ohurilo. Prinajlepsom je to priemerny film. Po dlhych rokoch som si ho pustil len kvôli nadchadzajucej serii Cobra Kai a pravdepodobne si to uz viackrat nepustim. 5/10. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Jak dobře to znám. Akorát na mě neletěly holky. What happened to eye? Lucky no hurt hand. I have got to be nuts to be talking to you right now. Strike fast, strike hard, no mercy! We are quitters. Girl situation. Shes beyond cute. Heres the first lesson - how to take a fall. Tak to ještě dopadl dobře. Proto nosím čepici. Matka nikdy nic nepoznala. Just trust the picture. You are too much by self. Not good. To make honey, young bee need young flower, not old prune. Mluví jak Joda. I think you are right about facing things. I would love to see him get some of his own medicine. What goes around comes around. In Okinawaall Miyagi know two things. Fish and karate. Karate comes from China in 16th century. Called "te," hand. Karate, empty hand. You look for revenge that way, start by digging two graves. Fighting always last answer to problem. Problem bad attitude. Karate for defence only. Teacher say, student do. Now use head for something other than target. Dědek hlásí. Mercy is for the weak. The boy cant take care of his own problems? One-to-one problem, yes. Five-to-one problem, too much ask anyone. Is that whats bothering you, the odds? Wacko teacher attitude rest in fist. Stupid, but fact of life. Win, lose, no matter. You make good fight, earn respect. Then nobody bother. Tydle svině budu muset zabít. Just like grap. Absolutně si to nepamatuju, co se týče těch dvou. Musel jsem vidět nějakej jinej díl. Na druhou stranu si pamatuju záporáka. Na konci rozbije ty okýnka od auta. Týpek natíral plot. Wouldnt a fly swatter be easier? LOL. Man who catch fly with chopsticks accomplish anything. Always look eye. Přesně! Kindly remove bottle. I have got to be nuts. Balance is key. Drive a pounch. You trust quality of what you know, not quantity. You look good together. Different, but same. Hurt old man feeling. Just remember, a licence never replace eye, ear and brain. Whole life have a balance. Go find the balance. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • První scéna, která byla natočena, byl trénink na pláži. (Claude Speed)
  • Rozhodcu finálového zápasu si zahral Pat E. Johnson, expert na karate a bývalý študent Chucka Norrisa. (genetique)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama