Reklama

Reklama

Šimocuma monogatari

  • Japonsko 下妻物語 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Momoko je slaďoučká lolita vyžívající se v krajkových šatečkách a dekadenci rokoka. Koupit si vytoužený outfit ale něco stojí, a tak Momoko prodává oblečení značky Versach, které zbylo v domě z gangsterských dnů jejího otce. Pro oblečení si na vyšperkovaném mopedu přispěchá přidrzlá Ichiko a zvláštní, vynucené přátelství může začít. Momoko, zakládající si na své samostatnosti, je Ichiko zpočátku na obtíž, cesta k vysněné výšivce na motorkářském kabátě, ale obě dívky stmelí dohromady… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavou je půvabná Momoko, co má své vlastní názory na svět a především slušnou zásobu rozkošných šatů a její největší zálibou je mimo nakupování ve stylovém obchodě tvoření vlastního oděvu. Ta se seznamuje se svým opakem, drsnou Ičiko, zdráhající se projevit své city, pro niž je motorka celým životem. Nemají na sebe nejlepší názor, ale když se jejich síly spojí, mohou to dotáhnout daleko. Film vlastně není o ničem, odehrává se v roztomilém šíleném a vtipném stylu. Vizuální stránka je úchvatná, všude plno barviček, něžných krajek a také dobré hudby v kontrastu se surovostí a divokostí života motorkářského gangu, který se řídí zásadou, že ženy nikdy nesmí brečet na veřejnosti. Děj hraje až druhou roli. A to je právě to, co mi tam chybělo. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na sladký moc nejsem a volánky a kraječky mne baví asi stejně jako to vyšívání a tak ani docela přesně nevím proč jsem si tenhle snímek tak užil. Značnou měrou se na tom určitě podílela roztomiloučká Kyoko Fukada a její rafinovaně diblíkovitá stylizace, ale celý příběh a způsob jeho vyprávění je originální kombinací absurdit, ztřeštěného humoru a popkulturních narážek (pro nejaponce možná nepříliš srozumitelných, ale o to zajímavějších) a věřím že většinu diváků dozajista pobaví. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Příjemný a zajímavě pojatý film o podivném přátelství mezi roztomilou lolitou a yankeeovskou drsňačkou. Už delší dobu jsem tento Nakashimův film chtěla vidět a teď, když jsem ho konečně zhlédla, musím říct, že mi dokázal vykouzlit úsměv na rtech. Anna Tsuchiya byla v roli yankee Ichigo skutečně povedená a s Kyouko Fukadou tvořily dobrou dvojku. Škoda je jen to, že i když jsem se u filmu bavila, nezasáhl mě nijak hlouběji, jako se mi to stalo u Kiraware Matsuko no Isshô, což je jiný film Tetsuyi Nakashimy. Přes tento nedostatek jsem však více než spokojená a dobrou náladu z tohoto filmu mi asi jen tak něco nepokazí. ~(4,2)~ ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Film je bohužel plný odkazů na japonské reálie, takže napoprvé si jej vychutnají na 100% pouze znalci Japonska. My ostatní se podíváme na domovské stránky filmu, kde jsou popsány všechny odkazy a to formou snadno přístupnou :) a pustíme si film ještě jednou. Důležitou součástí filmu je vynikající hudba Yoko Kanno a výběr písní, které zazněly ve filmu. Soundtrack by si fanda neměl nechat utéct. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Kam ty japonci na ty nápady chodí? Příběh o netradičním přátelství dvou dívek, z nichž jedna, Momoko, chodí v krajkových šatech a miluje rokoko, zatímco druhá, Ichiko, jezdí s motorkářským gangem a dokonce i plive!, je napěchován takovou spoustou krásných nápadů a neuvěřitelných vtipů, až to mozek pomalu není schopen pobrat. Nádhera, jaká se často nevidí, která je dle mého názoru o třídu zábavnější než zde často zmiňovaná Amélie. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama