Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Molly trpí od narození mentální poruchou, ovšem září z ní neuvěřitelná životní síla. Její starší bratr Buck ji neviděl celá léta, budoval si totiž kariéru a v jeho nabitém rozvrhu mu na nic nezbýval čas. Ovšem pouze do doby, než zavřeli ústav, ve kterém Molly pobývala. Nyní je na Buckovi, aby se o svou sestru postaral. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděli jste "Rain Mana"? Četli jste "Růži pro Algernon"? Udělejte z obojího slabý odvar a vyjde vám "Molly". Obvykle mám ráda druh filmů, které mě dojmou i rozesmějí, bohužel "Molly" se nepovedlo ani jedno, žádná z postav nedokázala zaútočit na mé city nebo alespoň bránici. Herecké výkony standardní, nebraly dech ani neznechutily (a český dabing Elizabeth Shue se mi příliš nepozdával). Děj byl zoufale předvídatelný, chybělo sebemenší překvapení... pro mě skutečně vlažná, průměrná podívaná. 49% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónov║ Jediná nevýhoda filmu, že daná téma už má niekoľko podobných spracovaní, takže tento príbeh už nemá čím prekvapiť, herecké obsadenie ale film povytiahne koľko sa dá, slušný priemer. /60%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Molly vidieť výborne rozdiel medzi hollywoodskym a európskym prístupom k závažným témam. Ale je to trochu nepresné, skôr je tu vidieť rozdiel medzi komerčnou a nezávislou tvorbou, aby som američanom nekrivdil. Nechcem si ani predstaviť, ako by s danou témou naložila rumunská nová vlna (asi by sme si pozreli detail prezliekania nohavičiek a ďalších nepríjemností, ktoré by Eckhart musel s Molly podstúpiť), na druhej strane nechcem vedieť, ako by Molly zobrazili bratia Farrellyovci. Elizabeth Shue mi do role príliš nesedí, ale na jej obhajobu treba povedať, že príroda si nevyberá a autistami môžu byť aj krásni ľudia. Ako dráma je film nevieryhodný, ako komédia celkom ujde, potešia pasáže z divadla a záchrana rakov v reštaurácii. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to nieco ako Rain Man skombinovany s filmom Awakenings. Ale ani na jeden z tychto genialnych filmov Molly nema. Tento film bohuzial neponuka prilis zaujimavy pribeh a ani spracovanie na urovni Hallmarkovskych naivnych filmov pre zeny za vela nestoji. Mna zaujalo len viacero znamych hercov, ktorí sa tu objavia, ale nepredvedu nic extra a ani kvôli nim nema cenu stracat s tymto filmom cas. 4/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Buck (Aaron Eckhart) budující si svoji vlastní kariéru se náhle z důvodu zavření ústavu musí postarat o svou mladší sestru trpící mentální poruchou (Elisabeth Shue). Dramatický lidský příběh, který rozesměje i dojme. Výkon Elisabeth Shue v roli Molly sice není D.Hoffman (Rain Man) nebo S.Penn (Jmenu ji se Sam), ale i tak velmi slušné a Aaron Eckhart, ten byl o poznání slabší. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale na Rain man to nemá.... Nicméně Elisabeth Shue, roli zahrála suprově a docela mi jí bylo na konci líto... Ale bratra (Aarona Eckharta) v té roli pečovatele obdivuju, málo kdo by tohle zvládl... ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Molly je prý autistka. A od kdy autisté projevují emoce? Už od chvíle, kdy byla Molly prezentována jako autistka jsem tušila, že ten film nebudu mít ráda. Molly nemá s autistou nic společného, až na opakování slov a celkem obstojnou paměť. Přiblížit Molly k Rain Manovi bylo chvílemi tak očividné, až to bylo trapné. Ano, Molly je sice svým způsobem roztomilá, ale popravdě mi E. Shue lezla spíše na nervy. Celkově bych Molly shrnula jako pokus o film se sociální tématikou, který se ovšem silně nepovedl. Ne každý má hold na to, natočit kvalitní snímek na toto téma. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na poslední film to nebylo úplně špatné. I když se na E. S. pořád dobře dívalo, tak nelze než souhlasit s ostatními, že do této role jí to moc nesedlo a její herecký výkon nic moc. Celé to působí spíš jako levnější televizní dílo, víckrát jsem se nasmál než dojal. Možná někdy zkusím nějaké novější filmy s ní, ale do té doby zůstanu u prověřených klasik. Sbohem. 3* ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Příběh, který nikoho neurazí, opravdu rozomilá Elisabeth Shue a poměrně zdařilé obsazení přidává filmu na hvězdičkách. Zpracování je ale plné různých klišé a uliček, kterými tvůrci unikali od lepšího provedení. Škoda. Jinak hodnotím velmi kladně! ()

Reklama

Reklama