Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

aniabo 

všechny recenze uživatele

Fakt, že svoje late 00's kolekce založili Alexander Wang, Miu Miu nebo Prada na outfitech a trendech Clueless v podstatě říká, v čem je ten film nadčasový, a není to kinematografie. Je to módní bible. Je to nejdebilnější a zároveň nejlepší role Alicii Silverstone. Je to stoprocentní naplnění žánru teen komedie s překvapivě pokročilou sebereflexí, která se objevuje v teen filmech až po roku 2000 ("Would you call me selfish?" "No, not to your face."). A krom totálních kultovek je Clueless plný bambilionu dalších vtipných a naprosto zbytečných věciček. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70%....Daddy:I'd like to see you have a little direction. Cher: I have direction! Josh: Yeah, towards the mall. Satirická parodie na Beverly Hills 90210, přiznaná vykrádačka Emmy, svěží ironie z namalovaných úst kalifornské Barbie, který má víc na hlavě než v hlavě- a jako mašlička na šatech Calvina Kleina-dokonalý soundtrack. Zářivá Alicia Silverstone, fešácký Paul Rudd a rozčepýřená Brittany Murphy v době, kdy frčel MarkyMark a vysoce vyčesané účesy. 83% pozitivních recenzí na RottenTomatoes. Zaslouženě. A teď mě omluvte, musím si jít učesat vlasy a zkolaudovat šatník:) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží odreagovačka. Ráno v sobotu jsem se vzbudil, naladilt televizi a vykoukl tam na mě totálně neznámý film Bezmocná. Blbost to byla, co si budu nalhávat, ale zasmál jsem se u něj jako u málo čeho. Nejlepší byl ten fotr tý bloncky. Neskutečnej rapl. Nejenom ale díky jemu to bylo tak pohodový. Prostě 92 minut, které přesně potřebuju po tejdnu práce při sobotním dopoledni. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Voľná a veľmi podarená adaptácia románu Emma od Jane Austen, ktorá vtipne prenáša dej do prostredia strednej školy v Beverly Hills koncom 20. storočia. Je to veľmi zábavné a trefné satirické nahliadnutie do sveta dospievajúcej mládeže hlavne z bohatej vrstvy, ktorému vládne povrchnosť, móda a kde tá najdôležitejšia vec na svete je mať perfektne zladený outfit. Je to svet, vykreslený milo prehnaným spôsobom, s množstvom popkultúrnych odkazov, v ktorom postavy, ako tragické obete módy, trávia svoj voľný čas prevažne nákupmi v luxusných obchodoch. Alicia Silverstone je vo svojej role, na prvý pohľad hlúpej blondínky, ale v konečnom dôsledku vôbec nie hlúpej, absolútne dokonalá a neodolateľná. Niekomu by mohol tento film pripadať banálny a povrchný, ale ja tvrdím: "As if!" Je to len šikovné klamanie telom. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborný teenagerský film, po jehož shlédnutí jsem fakt ráda, že nejsem puberťák v Americe v devadesátých letech, to jejich vyjadřování bylo hrozný :D Bavilo mě porovnávat, v čem jsou podobnosti s předlohou, Emmou od Jane Austen. Paul Rudd je jako vždy roztomilý, ten chlap snad nestárne, vypadá pořád stejně jako tehdy. PS: "Oficiální text distributora" je teda příšerný, kdo to psal? To nemá s tímhle filmem společnýho naprosto nic. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Cher a Josh sledují epizodu ze seriálu Beavis and Butt-Head (1993) jménem The Great Cornholio. (ČSFD)
  • Režisérka Amy Heckerling si ve filmu zahrála družičku na svatbě slečny Geistové. Je také jedna z žen, které chytají kytici od nevěsty. (ČSFD)
  • Oba filmy, které Christian a Cher sledují na videu - Někdo to rád horké (1959) a Spartakus (1960), jsou narážkou na Christianovu sexuální orientaci. V prvním z nich se setkáme s muži převlečenými za ženy. Druhý obsahuje scénu, kdy se jeden muž snaží svést druhého. Dalším náznakem je i kniha, kterou Christian čte - Junky od Williama Burroughse, který byl homosexuál. (ČSFD)

Reklama

Reklama