Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle divný filmy o divnejch lidech rád. Ta holka je úplně mimo mísu stejně jako všecky její kámošky. Ale scénárista, kterej jí vložil do huby všecky ty věty by měl dostat metál. Cesta k nalezení cesty životem nemusí být vždycky zrovna trnitá a taky každý osobní drama nemusí zvenčí jako drama vůbec vypadat. Tahler komedie je lehoučká jako pírko a pro spoustu lidí bude asi úplně blbá. Já jsem si v ní ty pitoreskní postavičky vychutnal. 80% ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo, ani se mi nechtělo věřit, že to má tolik procent?! Přijedu ze silvestrovské chaty, úplně vyřízený s velkou kocovinou, nedokážu ani promluvit, ale tento film mě k tomu donutil zařvat si OMG!! Film o kámoškách ze školy - jedna má v hlavě jak po vykradení, druhá je namyšlená zbohatlice a třetí je asi slepá, protože s tím klukem co chodí, je teda pěkný "vopruz". Film tak akorát pro blondýnky a to návod jak být ještě více praštěná! Hvězdička je jen za Paula Rudda, protože hrál v Přátelích, kde se mi moc líbil a neměl bych to srdce dát odpad. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Minimum kvalitních teenagerských komedií ze střední se v mých očích rozrůstá o další kousek a jsem docela mile a upřímně překvapen. Místní hodnocení tomu asi nenapovídá, ale Clueless je opravdu slušným a dobře natočeným kousek. Svěží scénář s úměrnou stopáží vás nezačne nudit, postavy jsou zábavné, přestože nehláškují a nevtipkují v každé scéně. Velmi spokojený jsem byl i s výkonem hlavní herečky, což je v tomto sub-žánru také něco těžko hledatelného. A nečekaně má film i celkem hloubku, nepůsobí jako hloupá rom-com, ale spíše generační výpověď. Je o praštěném hledání si své cesty do života a sebe. A ač to někoho překvapí, tak jako mě, tohle mi prostě sedlo. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Ráno zapnu televizi ke snídani a v nějakém filmu začíná hrát kapela tóny připomínající Ska. Co to? Po chvíli bezpečně rozeznávám Mighty Mighty Bosstones a jejich song Someday I Suppose http://www.youtube.com/watch?v=gmOmAuhAQbE . Začínám zjišťovat co že je to za film a rok 1995 vše vysvětluje, vydržel jsem zhruba půlhodiny, protože víc Ska se bohužel už neobjevilo. Jedna hvězda je za MMB a druhá za mladého Paula Rudda, kterého jsem nikdy v ničem dřívějším hrát neviděl. Zbytek je taková ta "teenage" omáčka, kterou moc nemusím. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Fakt nemám rád tyhle nesatiricky míněné filmy o nafoukaných fiflenách, které všechno vědí, znají, všude byly a jenž se všem pletou do života, nedá se s nimi mluvit ani minutu, protože by vám udělaly díru do hlavy velikosti Jupitera, jak ony jsou úžasné a všichni ostatní blbí. Však to znáte. Tenhle snímek víckrát vážně vidět nemusím... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)
  • Kapela, která hraje na párty, je bostonská skupina Mighty Mighty Bosstones. (ČSFD)

Reklama

Reklama