Reklama

Reklama

M. Butterfly

  • USA M. Butterfly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zvláštny príbeh lásky medzi francúzskym diplomatom a čínskou opernou divou v období kultúrnej revolúcie v Číne. René Gallimard pracuje na francúzskom veľvyslanectve v Pekingu. Jedného dňa sa zúčastní operného predstavenia pre diplomatov a na prvý pohľad sa zamiluje do Song Liling, predstaviteľky Madame Butterfly v slávnej Pucciniho opere. Medzi speváčkou a diplomatom sa vyvinie milenecký vzťah, ktorý je založený na Francúzových ireálnych snoch a predstavách o pokornej ázijskej žene. Song svojho milenca skutočne zbožňuje a prejavuje mu oddanosť na tisíc rafinovaných spôsobov. Zároveň si ho však drží od tela, odôvodňujúc to svojou ázijskou hanblivosťou. A hoci Renému porodí dieťa, nikdy mu nedovolí uvidieť ju nahú. Song má na to dobrý dôvod. Dokáže fantáziu svojho milenca držať pri živote tak dlho, až kým mu kruté politické okolnosti neodhalia skutočnú pravdu o jej láske. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Fenomenálne dielo a Cronenbergov nie najlepší, no určite najemocionálnejší a najpocitovejší film. Jeremy Irons hral počas celej jeho kariéry lepšie snáď len v Dead Ringers a John Lone predvádza niečo, čo som doteraz odmietal veriť, že je vôbec možné. Z črtov tváre je pomerne jasne poznať, že ide o muža, no dokázal okolo seba vytvoriť akúsi auru, ktorou disponujú len tie najosudovejšie femme fatale. Klobúk dole pred jeho herectvom. 10 / 10 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

az netradicne iny cronenberg. kam zmizla vsetka brutalita, nasilnost, neskryvana erotika? tieto ingrediencie mam v jeho podani najradsej, no madam butterfly ma aj tak velmi milo prekvapila. viacero pozitiv. za prve krasny hudobny motiv howarda shora, za druhe vzdy vyborny jeremy irons, za tretie chytlavy pribeh okoreneny zaujimavym, necakanym zaverom. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Spoiler (pro pidlovoký): Že je madame ve skutečnosti monsieur, to je jasný snad každýmu kromě hlavního hrdiny. Asi jsem necitelná, ale tahle slátanina pro mě byla tak nestravitelně přeslazená a nudná, jako Moucha nechutná. Možná by se měl Cronenberg radši držet svého kopyta a nepouštět se do romantických dramat... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Jeremyho Ironse po roce opět přišla Posedlost a jak pak to asi může dopadnout, když je tak špatný analytik.. Cronenberg na své poměry nezvykle konvenčně a s nádechem vznešenosti, ale od návratu do Paříže se to začne ve svých zkratkách rozpadat. Škoda absence prostoru pro dopady románku na diplomatovo manželství i toho teatrálního konce, který zahrál Pucciniho noty na úkor skutečnosti. Pokud to bude možné, doporučuji se vyhnout českému dabingu, který to Langošovým tréninkem na budoucí role poměrně zprasil.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vytříbené, vznešené, ovšem místy také trochu zdlouhavé drama pohrávající si jak s hlavní postavou, tak se samotným divákem. Zprvu jasně se jevící téma lásky se postupně stáčí nečekanými směry, film nabere zvláštních rozměrů a vyobrazuje odvrácenou stranu lidskosti tak, jak ji Cronenberg umí nejlépe. Výkony obou hlavních postav jsou skvělé, a proto není divu, že vzájemné předávání si role paní Butterfly skvěle funguje až je to vlastně hrozivé. Závěr všemu nasadí korunu... 7/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Námět je inspirován skutečným životním příběhem francouzského diplomata Bernarda Boursicota a zpěváka pekingské opery Shi Pei Pu. (alonsanfan)

Reklama

Reklama