Reklama

Reklama

Souboj Titánů

  • Velká Británie Clash of the Titans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka, jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (819)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s bohy, kterým se většina režisérů vyhýbá. Mytologie, Perseus, triky... Vše s trochou nostalgického úsměvu a potěchy pro všechny, kteří Souboj Titánů jako děti milovaly a když vyrostly, stále se mu nedokáží smát, jako ta příští generace... Dobře odvedená práce plná dobrodružství. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů mého dětství, který se ve své době téměř nevyndával z videa. Atmosféra a hlavně scéna kdy za sloupem čeká Perseus na Medůzu je jedna z nejnapínavějších co jsem kdy viděl. Člověk si tak dneska říká, kdyby tak šly dodatečně ještě vylepšit triky .... Jinak samozřejmě neskutečná pecka. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se u nás film promítal poprvé, to byl přímo megahit, na který stály před kinem fronty. Triky nám tehdy připadaly dokonalé tak, že už ani dokonalejší být nemohly a samotný dobrodružný příběh uchvátil snad každého. Skoro do historie vešla hláška : "Vypusťe Krakena". Ale dnes je jiná doba, místo dějově podobných filmů se točí podobné seriály (Xena, Hercules), které už mají i digitální efekty, a Souboj Titánů dnes zaujme jen filmové nadšence, nebo sentimentální blázny, jako jsem já. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V detstve patril tento fantasy snímok medzi moje najobľúbenejšie. "Súboj Titanov" som vtedy sledoval s úžasom. Doslova som ho žral. Staré grécke povesti a ich hrdinovia ma fascinovali. Dnes už ma to ani zďaleka nedokáže tak očariť. Už sa naň proste nedokážem pozerať očami mladého chalaniska, čo baží po dobrodružstve. Teraz už tam vidím kopec nedostatkov, ktoré mi výrazne kazia divácky pôžitok. Zub času zožuval moju nevinnú detskú fantáziu a poriadne sa zakusol i do tohto filmu. Trocha mi je to aj ľúto, ale taký je život. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velmi křehké vztahy božských vládců Olympu a nezaměnitelný trikový styl Raye Harryhausena nám jsou průvodci dvěma hodinami půvabů antické mytologie a i když už to člověk viděl x-krát, ta mrška nostalgie ho stejně k obrazovce zase přivábí. Trošku mě mrzí stařeckými vrtochy způsobená bezohlednost dvojce Zeus, Poseidón, kteří než by si vybrali nějakou lokální stvůru, tak raději vláčí Krakena do Řecka až z daleké Skandinávie.. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (35)

  • Podle legendy se po setnutí hlavy Medúzy z jejího krku zrodil okřídlený kůň Pegas a obr Chrýsáór. (HellFire)
  • Podle mytologie by měl být ve filmu tříhlavý Kerberos, a ne dvouhlavý Dioskilos. Když se ptali Raye Harryhausena, proč nepoužil tříhlavého psa, tak odpověděl, že pookénková animace tří hlav by byla časově mnohem náročnější. (c.tucker)
  • Pôvodne sa plánovalo, že Perseus (Harry Hamlin) usekne Medúze hlavu svojim štítom. (rador)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

09.08.2007

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures to s remakem fantasy klasiky Souboj Titánů myslí smrtelně vážně. Koncem června Lawrence Kasdan (Dobyvatelé ztracené archy, Impérium vrací… (více)

Z Bradavic na Olymp

Z Bradavic na Olymp

22.04.2007

Už z toho pomalu začíná být trapná fráze, ale úspěch 300: Bitvy u Thermopyl opravdu změnil Hollywood. Najednou se s velkým hřmotem vynořují všechny projekty, které jen vzdáleně souvisí se starověkým… (více)

Reklama

Reklama