Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Tosim 

všechny recenze uživatele

...jakej suchar??? Aghatě Christie sluší omezený prostor, na kterém může -nejčastěji s pomocí Hercule Poirota- rozehrát boj s podezřelými, ďábelskými vražednými plány a šedými buňkami mozkovými. Toho všeho se dočkáme i zde. Navíc kvituji s povděkem, že mnoho adaptací těchto detektivek ozdobuje svým aristokratickým herectvím Maggie Smith! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokaždý když sleduju Hercule Poirota, tak je někde na dovolený, tu se cachtá na Nilu, tu si válí koule v Orient expresu a nebo jako právě tady, chytá lelky na krásným ostrově. Spíš než detektiva mě Hercule Poirot připomíná tlustou verzi Hanzelky se Zikmundem. Nicméně musím uznat že verzi velmi zábavnou což potvrdil i v tomto příběhu. Tyhle hrátky na vraha co vedou tvůrci s divákem, když se podaří tak je to bájo a tady se vskutku vydařily. Patrání pro vrahovi v nádherných exteriérech za doprovodu výtečných dialogů, skvělých hereckých výkonů a vynikající letně ospalé atmosféry si každej pořádnej milovník kvalitních detektivek vychutná na ex. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z výborných adaptací románu Agathy Christie. Špičkové obsazení a tradičně dokonale propracovaná zápletka s překvapivou pointou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh je ještě umocňován ladným prostředím a jednotnou stylizací, která jako by opravdovým třicátým létům z oka vypadla. Zbytečné je už upomínat na Ustinovo sžití se se slavným detektivem; Suchet může pouze suše závidět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čaj z máty peprné v osm hodin, včelí vosk na vyleštění botiček, blýskající se příbory vedle vybraných pokrmů, na nebi azzurro a procházky po malebném ostrově. Tohle válení belgických šunek může zhatit jedině vražda.. Jadranské vyšetřování mordu mezi starými brécami a navoskovanými panáky už nedisponuje vtipem a uměním vtáhnout, jako se to dařilo na egyptském parníku, a závěrečnou pěst jsem Poirotovi za to sebestředně přednesené obvinění trošku i přál. Mimochodem, kde se objeví on a Jessica Fletcher, tam lidé padají jak kuželky. Kdyby ti dva nevytáhli paty z domu, svět by byl rázem bezpečnějším místem.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba dodat? Román z roku 1941 zde poněkud trpí nedbale zvládnutou výpravou a kostýmy, což je typické. Peter Ustinov jako Poirot podruhé je vcelku sympatický. Co je skvostné, je soundtrack Cole Portera. Co je ohavné, je český dabing. Milá je Maggie Smith. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Z klasického triumvirátu Níl-Orient express-Slnko ma tento bavil najmenej.Možno až príliš dlhá expozícia by nevadila, ale ten plán my prišiel až príliš pritiahnutý za vlasy. Inak samozrejme výborná detektívka s neodolateľným Ustinovom. Veľmi silných 7/10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Téhle detektivce škodí pomalý rozjezd. Po pár minutách je jasné, kdo bude zavražděn, protože se zkrátka jedná o osobu, kterou všichni ostatní obyvatelé hotelu nenávidí, ale trvá přes hodinu než k zamordování skutečně dojde. Pak už je to Hercule Poirot, jak má být. Všichni podezřelí mají alibi, ale Belgičan záhadu samozřejmě svou skvělou myslí rozplete.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu nechybí nic. Ani Agatha Christie by mu patrně nemohla nic vyčítat. Jediný problém vězí v dokonalosti konkurence představované D. Suchetem. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že ač si při zmínce jména Poirot vždy představím Davida Sucheta, nedokázal bych si ho v titulní úloze představit v žádné z "ustinovek." I ke krásnému prostředí a dusné atmosféře (doslova) Zla pod sluncem se Sir Peter hodí perfektně a spolu s ostatními předvádí to nejlepší z britské herecké školy. Za zmínku stojí skvělý dabing Čestmíra Řandy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chýbali mi fóriky ako zo Smrti na Níle. Prípad je zdanlivo neriešiteľný, ale samozrejme Poirot na to dojde. Divák o jeho dedukciách nič nevie, všetko prezradí až na konci pri obligátnom posedeníčku v spoločnosti všetkých podozrivých. Podozriví sú samozrejme všetci, dokonca padne otázka, aké alibi má Poirot. Ale nebojte sa, žiadna zmena oproti predlohe sa nekoná. Trochu viac cynického humoru a mohlo to byť skvelé. Určite ale potešil fór hneď na začiatku, keď je Hercules predstavený ako Herkules (čítaj ako píšem). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

U detektívok nakrútených podľa predlohy Agathy Christie mi je v podstate jedno, či Poirota hrá Peter Ustinov alebo David Suchet, pretože mám veľmi rozdielny pocit pri čítaní knihy a pri sledovaní filmu. Zatiaľčo pri čítaní knihy mi pripadá odhaľovanie páchateľa zločinu napínavé a dramatické až do finálneho teatrálneho odhalenia vraha, vo filme mi to isté pripadá neprirodzené a strojené. Uvedomujem si, že problém je vo mne, ale aj tak neverím, že by som niektorému z filmových spracovaní diel Agathy Christie dal viac, než obligátne tri hviezdičky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Do 50-tej minúty strašná nuda, snáď len Arlenine kostýmy boli zaujímavé. Potom sa objaví mŕtvola, všetci majú alibi, tak ma nenapadá nič iné, len že to bol Poirot ... a motív? no však, aby mal čo vyšetrovať. Dosť srandy. Samozrejme potom začne vyšetrovanie, a poriadne komplikované, ale pre Poirota žiaden problém. A ja z toho všetkého usudzujem, že Poirot je génius a ešte aj neskutočne sebavedomý človek. Ale to preto, že pláva a poriadne spáva, to totiž veľmi prospieva šedej mozgovej kôre. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství, trošku jako přes kopírák, naštěstí ne až do konce. Náfuka Poirot s geniálním dabingem Čestmíra Řandy, nepříliš to napínavá či překvapivá detektivka na nedělní odpoledne, jako bylo dnes. Výborný dabing prý vznikl už v roce 1983. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší než filmové zpracování vraždy v Orient Expresu, přesto velice zdařilá detektivka se slavným Hercuile Poirotem. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Herkules Polaroid, se opět zachoval hambatě a zase někoho odhaloval, až všechny dočista odhalil. Takže se jedná ve své podstatě o erotický film. Nádherné exteriéry, interiéry, itinerář i Teriéři. Hodně silné 3*. ()

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama