Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojici filmů Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu a Zlo pod sluncem. Na každém se podílel jiný režisér a navíc tu máme dva představitele Hercula Poirota. Peter Ustinov je větší než oba jiný Poirotové (Albert Finney a David Suchet) a z toho vychází i jeho herecký projev. Pravdou ale je, že vzhledem k prostředí, slavnému obsazení i průběhu děje se mi nejvíc ze jmenované trojice líbil právě tento film. Jak už to tak ale bývá, všichni oběť znali, měli na ni pifku a mohli to udělat. Anebo vlastně nemohli. A to je právě to zajímavé na tomto filmu, alibi měli všichni. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Poirot, tentokráte mnohem povedenější. Nádherné prostředí chorvatského ostrova, pestré postavy s pestrými motivacemi, ale hlavně, Ustinov je mnohem sympatičtější Poirot, než Finney. Pointu jsem byl schopen odhalit, ale pouze v takovém předstihu, aby mi to nepokazilo zážitek z filmu, naopak byl umocněn pocitem vysoké dedukční schopnosti:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čaj z máty peprné v osm hodin, včelí vosk na vyleštění botiček, blýskající se příbory vedle vybraných pokrmů, na nebi azzurro a procházky po malebném ostrově. Tohle válení belgických šunek může zhatit jedině vražda.. Jadranské vyšetřování mordu mezi starými brécami a navoskovanými panáky už nedisponuje vtipem a uměním vtáhnout, jako se to dařilo na egyptském parníku, a závěrečnou pěst jsem Poirotovi za to sebestředně přednesené obvinění trošku i přál. Mimochodem, kde se objeví on a Jessica Fletcher, tam lidé padají jak kuželky. Kdyby ti dva nevytáhli paty z domu, svět by byl rázem bezpečnějším místem.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle Christieovky zkrátka baví a moc. Zlo pod Sluncem vrací do hry Ustinova jako Poirota a jemně to kopíruje Smrt na Nilu. Je tu opět exotické prostředí, v tomto případě středomořského ostrova, pestrá skupina lidí a jedna nesnesitelná osoba, kterou postupně všichni nenávidí a u které je jasné, že zařve. Režisér nespěchá, nechá diváky všechny dokonale poznat. A vůbec to ničemu nevadí. Překrásná výprava jako z dobrodružného filmu, živoucí postavy (starý producentský pár, tatínek s dcerou, uťáplá žena podváděná světáckým manželem, sprostý lord, potenciální mrtvola která je opravdu na vraždu), jiskřící dialogy kterým pomáhá fantastický starý dabing. K tomu ne tak slavní, ale solidní herci (Birkinová, Mason, McDowall, Smithová). Po 50 minutách přijde vražda, po hodině dvacet mají všichni neotřesitelné alibi. A pak přijde brutální půlhodinová smršť, ve které Poirot odhalí kdo, jak, proč, návdavkem k tomu vyřeší vraždu z prologu, ukradený diamant a ještě vše dokáže :) Není to na 5*, ale silné 4* ano a při absenci nějaké větší klasiky to stačí na krimi/thriller roku 1982. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklá na jiného Hercula Poirota, proto mě Peter Ustinov mile překvapil. Byl úžasný. Ta role mu sedla naprosto dokonale. Takové sžití s rolí jsem dlouho neviděla. Dokonce jsem měla pocit, že si Peter Ustinov tu roli užíval. Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Do té osoby bych to opravdu neřekla a jak se pak krásně vybarvila. No jo, tichá voda břehy mele. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)
  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama