Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě za dobrodružstvím

(seriál)

Obsahy(1)

Po velmi úspěšné sérii WILLY FOG NA CESTĚ KOLEM SVĚTA (1981) přišli tvůrci s pokračováním, které je rovněž inspirováno romány Julese Vernea a to sice "Cesta do středu Země" a "20 000 mil pod mořem". V roce 1995 se oběma částem dostalo samostatného filmového zpracování (berg.12)

Recenze (22)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

To jsou ty pokračování, prostě už to není ono-to kouzlo jedničky to prostě už nemá-ať už se jedná o novou titulní píseň, jiné dabéry, i řekl bych podstatně horší animaci. Dětem to však zbytečně nehaním, těm se to určitě líbí-stejně tak jako nám dnešním dospělým před dlouhými léty jednička vysílaná ještě v Magionu a ve Veze. A to považte v době uvedení této druhé části mě bylo pouhopouhých 14. let, ale nikdy předtím ani potom-tedy až do této chvíle jsem to neviděl..Takže dnes s odstupem času mám už prostě jiný názor. Postavy i počet jednotlivých částí sice zůstal stejný a to jako v jedničce, i když tady jej přesně řečeno nahradily dva Verneovské příběhy v jednom a sice "Cesta do středu Země" a "20000 mil pod mořem". Z nichž ten druhý je o kapánek lepší.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eh... tak dlouhý časový odstup od původní Cesty kolem světa za 80 dní, a ono to vypadá hůř?! Barvy jsou strašlivě tvrdé, animace bídná, ale to nejhorší je splácanina, která se tu vydává za děj. Nemá smysl s tím ztrácet čas... 50%, maximálně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání vzhledem k původní sérii. Od prvních minut je jasné, že se bude pořád zpívat, opakovat tytéž dialogy a ochraňovat Romy. Když jde dolů animace i dabing, hrozí menší ostuda, kterou zachraňuje jen nostalgie. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Druhá řada klasického seriálu trošku zůstává za očekáváním, přesto se stále jedná o nadprůměrnou odpolední pohádku. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Další pokračování příběhů Willyho Foga a jeho přátel. Na původního Willyho Foga a jeho cestu kolem světa to samozřejmě nemá. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vše se oproti původní sérii zhoršilo: hudba, animace, dabing, scénář. Věta "Jedním z těch tří otvorů se dostaneme do středu Země" zazní v jednom díle asi dvacetkrát. Zbytečně natahované. Nedokoukal jsem. "Zas Willy Fog je tady, ví si vždy se vším rady, na cestu se chystá..." (262.) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Už ne tak povedené pokračování, přesto jsem se rád podíval na své oblíbené hrdiny znovu. Písnička je taky slabší a nejvíc zamrzí změna dabéra Barnabáše v průběhu serie z J. Brudera na L. Potměšila, ač se snaží sebevíc, nedokáže se předchůdci vyrovnat.... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu mám poněkud zvláštní vztah. Ač mě zrovna moc nenadchl a působí jako velmi slabé pokračování úspěšné cesty kolem světa, musím při hodnocení vzít v potaz i jistou dávku nostalgie. Druhou řadu Foga jsem totiž poznal už v roce 1996 na STV, tj. o dva roky dřív, než seriál uvedla do vysílání ČT. Tehdy to pro mě bylo něco nového a nečekaného. O existenci druhé řady Foga jsem tenkrát věděl možná jako jediný na území ČR a většinu dílů jsem měl i nahraných od příbuzných z Hurbanova. Tehdy to byla vzácnost, která se k českým divákům dosud nedostala a proto jsem ani nebral na zřetel nízkou kvalitu seriálu. Navíc, se slovenským dabingem to zas až tak hrozné nebylo. O to hůř jsem si pak po dvou letech zvykal na dabing český. Zvlášť, když v roli Barnabáše od 9. dílu skvělého pana Brudera nahradil výrazně horší Potměšil. Teprve pak mi postupně docházely nedostatky, kterých v seriálu nebylo zrovna málo. Nicméně ty první dva roky jsem toto o poznání infantilnější a komerčnější pokračování Willyho Foga docela hltal, proto to mírně nadprůměrné hodnocení. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po takových letech si už za Boha nevzpomenu, v čem byl tento seriál odlišný od původní Cesty kolem světa, přesto se mi na něj vzpomíná hezky a dokážu si představit, že zrovna takovýto formát krátkometrážních pohádek pouštím jednou svým dětem. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Pokračování Cesty kolem světa z chudáka Willyho udělalo naprostého blbce. Jaký gentleman to na cestě kolem světa býval! ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Pravda. Tento Willy Fog už není takový zážitek jako při původní sérii. Ale myslím, že děckám to až tak vadit nebude, alespoň ne těm, co to uvidí prvně. Nicméně já "už teď" dávám jen dvě hvězdy. [3/1O] ()

spacylemon odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jste jen mohli? ...geniální Cesta kolem světa má tedy následovníka, který není ničím jiným než extrahovanou demencí... si to představte - normálně uprostřed dílu (ne na začátku ani na konci) začnou zničeho nic Barnabáš a Chico zpívat tu úvodní písničku, přitom tancovat po pokoji a točit se kolem smetáku... je to k smíchu nebo pláči? A to se navíc opakuje skoro každý díl! ...kurva, kurva, kurva. Proboha, proč? Tenhle seriál je prostě mrdka... Jak jste jen mohli! ()

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně odfláklý a podivně animovaný. Ale aspoň občas furt slušně záživný, jen mě tontokrát neuvěřitelně štval Čiko. ()

Reklama

Reklama