Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shakespearův Macbeth transformovaný do současnosti. Drama se tentokrát odehrává ve světě australských gangů v Melbourne. (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

buchli 

všechny recenze uživatele

Přesunout Macbetha ze středověkého Skotska do současné Austrálie je docela zajímavý nápad. Stejně tak Worthingtonův emo účes. Ani Shakespearovy dialogy nepůsobí u střílejících, výstřední obleky oblékajících postav nijak rušivě - asi za to může celková halucinační atmosféra filmu. Žádný skvost to sice není, ale mám slabost pro adaptace Shakespeara... a scény s čarodějnicemi byly v porovnání s ostatními Macbethy opravdu originální... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší moderný prepis Shakespeara sa mi na rozdiel od takého Romeo and Juliet vôbec nepáčil. Znova sú tu Shakespearovské dialógy vďaka ktorým film pôsobí odcudzenejšie ako keby bol bez nich a aj keby sa postavy rozprávali ako normálny ľudia nebolo by to o nič lepšie. Pár scén je fajn hlavne v úvode s tromi čarodejnicami vylupujúcimi oči zo sôch na cintoríne, potom následná prestrelka a Worthingtonova haluška na zadymenom parkete ale ďalej je to len užvanená sprostosť a keď príde k akcii je natočená neuveriteľne zle na rozdiel od tej v podstate priemernej v úvode, pričom výsledok filmu je jasný. Romper Stomper bola len náhoda. ()

Reklama

merigieren

všechny recenze uživatele

Tak nějak divně mluví, že občas nejsem schopný překladu a když se mi zadaří, tak zas vůbec nechápu jaký to má smysl, ta slova linoucí se z úst nepřirozeným tónem hlasu. Jak roboti čtoucí písmena nemající vztah k obrazu. A obraz sám mnohé nepřináší, docela nuda, když se nepochopí oč jde. Asi si seženu Macbetha a přečtu, todle hodnotit nebudu, ale 2* bych asi nedal. To že kilnul krále bych pochopil, ale proč ? ()

Patw odpad!

všechny recenze uživatele

Hru mám nastudovanou od A do Z. Možná proto tohle dílo bylo na mě moc. Moderní Macbeth který se vozí v luxusním autě, střílí pistolí a hlavně žije v luxusu v Austrálii. Nevím proč, ale kdyby tam nebyla ta starodávná Shakespearovská Angličtina nemělo by to s Mackbathem žádnou souvislost. Nevím jestli je chyba ve mě, ale knižní (hra) verze je mnohem lepší. Myslím že v jeden moment jsem i cítil jak se sám Shakespear otáčí v hrobě. Scéna kdy Mackbeth zabil Duncana (a vlastně všechny scény vražd) by tam být neměla. Ani v divadelní hře není. Shakespear se totiž obával toho že když ukáže jak dotyčná osoba vraždí, divák ztratí sympatie pro postavu... v tomhle filmu se jim to fakt povedlo - ale už v prvních minutách. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v australském Melbourne. (Cheeker)

Reklama

Reklama