Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec sedmiletého chlapce změní zaměstnání, odchází do hutí. Citlivý hoch, milující horské prostředí, se ve městě necítí dobře: obtížně se seznamuje s novými kamarády, poznává nové hry, učí se orientovat v dosud nepoznaných životních situacích. Autoři příběh zasadili do počátku 50. let, velebí zprůmyslňování dosud zaostalých končin a zcela pomíjejí společenské kontexty. Vznikla jednoduchá idylická, alibistická vyprávěnka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Poetický príbeh malého chlapca, ktorého rodina sa presťahovala za prácou do mesta. Musí sa vyrovnávať s neznámym prostredím a novými priateľmi. Napriek tomu, že sa odohráva počas industrializácie v 50-tych rokoch, snímok sa venuje predovšetkým deťom, minimalizuje budovateľský aspekt ( zbytočná scéna v továrni je jediná ), má nádhernú kameru a pútavé vykreslenie detského sveta. Tretí komentár. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh chlapce, který si dlouho zvyká na přechod z vesnice do města...díky své upřímnosti, milému vystupování si však postupně získává přátelství ostatních dětí a láska je zvířatům vítězí i v tvrdých podmínkách ve městě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Lyrický film pre deti so zvieratkami a cirkusom Europa. Ústredná melódia veľmi pekná, ale opakuje sa v obmenách až príliš často. –––– Vieš, čo robí chlap, keď má strach? – Fajčí! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak především dávám dvacet za hezkou nosnou melodii. Dále pak za podání celého, nebo snad lépe řečeno celých příběhů. Bylo nevtíravé a nenudilo. Celý film se nese spíše v dětském duchu, ale i dospělý si v něm najde to své. ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čistý příběh s lyrickými pasážemi o mezidětských vztazích, přátelství a citu ke zvířatům. Jednoduché, prosté, přesto s pevnou vypravěcí stavbou. ()

Reklama

Reklama