Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I vztahy mezi socialisticky vychovanou technickou inteligencí mohou být napjaté. Dva ústřední hrdinové, stavební inženýři, se liší svou mravní vyspělostí i zodpovědností v práci. Jeden je svědomitý, druhý naopak lehkomyslný - a dokonce svede přítelovu ženu. Vše se zauzlí, když na staveništi tunelu dojde k tragickému závalu. Film varuje před zbytečným šturmováním bez ohledu na bezpečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

zette 

všechny recenze uživatele

Predevsim rana tvorba Jana Lacka mi je sympaticka, Skaly a ludia nejsou vyjimkou. Opet vyborny namet, zde doplneno i o dobre herecke vykony, dialogy a slusne zpracovani. Jsem vdecny CSfilmu, ze takove filmy dava do sveho vysilani. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, takový skoro-noir těžkého průmyslu/prostředí stavebních inženýrů s českým Kirkem Douglasem Robertem Vrchotou a uvěřitelnou femme fatale Valentinou Thielovou. Formálně je to téměř nenapadnutelné, kamera Vladimíra Ješiny je velmi dobrá, stejně jako agresivní Zelenkova hudba. Příběh a zejména vývoj zápletky po smrti jednoho z hlavních představitelů je ovšem tak neskutečně prvoplánový a unyle podávaný, že je těžké udržet pozornost i přes výše zmíněné klady a zaujme až překvapivě patetický (v dobrém) závěr. Dá se předpokládat, že po výtečné uvolněné komedii Štastie príde v nedelu se jedná o jakési lehké "vykoupení" režiséra Lacka ve formě zpracování ideologicky vhodného a "poučného" námětu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo plnokrvný film zaoberajúci sa prehnaným šturmovaním pri plnení socialistických plánov, kde bolo vždy 100 % málo. Príbeh dvoch rovín rozpráva o zodpovednosti, poctivosti a vine. Robert Vrchota a obe hlavné ženské postavy ( Hilda Augustovičová a Valentina Thielová ) podali skvelý výkon. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Svižný film z rannej produkcie komédiografa Lacka. Tentokrát vstúpil do drámy, stavil na chlapácky príbeh zo stavby dvoch inžinierov, kde sa miesi poctivosť a precíznosť na jednej strane verzus ľahkovážnosť a frajerina na druhej. Ako to u dvoch rivalov býva, ide aj o ženu. Film má výborných hercov, Durdíka s Vrchotom, ktorí sa predbiehajú v tom ako si scény berú pre seba. V strede snímky prichádza nečakaný zlom a ďalší vývoj či zápletka už nie sú natoľko pútavé a záver je povinná jazda. Poteší aj srandovný dědek profesor v podaní Prokoša. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Dramatický film o vine a zodpovednosti. Tretí film režiséra Jána Lacka, ktorý sa teraz zameral na sfilmovanie problémov inžinierov a robotníkov pri hĺbení tunelu. Ten, kto má rád filmy o tvrdých chlapoch a ťažkej práci, si príde na svoje. Mimochodom ma zaujalo, ako Bedřich Prokoš rozpráva pekne čisto po slovensky, čo je u českých hercov zriedkavé. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v Bratislava, Harrachove a Žďakove. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama