Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale na socialistických inscenacích v poslední době hodně ulítávám. Naivita scénářů ruku v ruce s úsměvným zpracováním, to se jen tak neomrzí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOLIERS! Co k tomu dodávat? Je to blbé, ale jaksi "krásně." Nejlepší roli tam má Ljuba Krbová, kterážto už v tomto věku měla překrásné poprsí. Celý seriál se v podstatě točí kolem hloupoučkých zápletek ohledně peněz a "stěhování (se) do Prahy." Původně jsem chtěl dát hvězdičky tři, ale za "odhalení" nepocitvého a skrz na skrz zkaženého opraváře automobilů (který "nemaká" za nic jiného, než za tuzexový bony) a za totálně trapný vnitřní monolog Elišky Balzerové na maturitním večírku musím ubrat...nemůžu si pomoct...je to prostě...pitomý. Navíc nevím, jakým způsobem se u tohoto díla dělaly postsynchrony, jelikož pokaždé, když je dialog v exteriéru, vypadá to, jako kdyby ti lidé mluvili s papírovou krabicí na hlavě :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu tenhle normalizační skvost má - je zajímavé sledovat ten civilizační posun, osmnáctiletí se chovají a řeší problémy dnešních třináctiletých, první rande, první pusa, reflexe rozpadu manželství rodičů... Jinak je ale dobová mládež vzorně normalizovaná a její skutečný život je, řečeno slovy Milana Kundery, jinde. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ladislav Štaidl. Poznávacím znamením tohoto oblíbeného socialistického seriálu o dospívání, strastech, zájmech, prostě o osudech mladých maturantů, kteří pomalu dozrávají v dospělé lidi byly právě Štaidlovi nesmírně populární písně "Mží Ti do vlasů" , "Jsou dny, kdy svítá o něco dřív" a "Miluji tě". Kdybyste mě probudili ve dvě v noci a zahráli mi tyto tři písně, ihned vám řeknu z jakého jsou filmu:-)! Koukatelný to určitě bylo (především pro mou generaci) a obešlo se to i bez zbytečných ideologických keců:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všimněte si studenti, že když člověk lže, je to vidět na jeho fyziognomii." Madurídu již mám nějaké to desetiletí za sebou, hudba Ládi Štaidla mě nikdy nepřiváděla do extáze a kalhotky mé první školní lásky již dávno ztratily původní barvu, ale trocha nostalgie ve mně přesto je. Zejména ve chvílích, kdy ve třídě bylo hrobové ticho, protože nikdo nechtěl rozčílit doběla svého nejlepšího přítele - soudruha kantora. Na tohle mohou současní učitelé vzpomínat jen se slzou v oku. A abych nezapomněl, tak ten seriál je celkem o ničem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobový seriál pro mládež, který byl naivní už při svém prvním vysílání a dnes je to úsměvná záležitost, ale čistě z nostalgie dávám dvě hvězdičky. Celkový dojem: 30 %. Když nic jiného, tak tehdy nebylo ve zvyku natahovat seriálová dílka donekonečna, takže scénáristická impotence nevyplynula na povrch tak záhy. Z celého seriálu jsou asi nejhodnotnější dvě písničky rámující jednotlivé díly na začátku a na konci z díly socialistického hitmakera Ládi Štaidla. Utkvěly mi v paměti i po té neuvěřitelné době. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem nikdy neměl rád, protože mi byl hvězdář A.Navrátil jako kladný představitel zvlášť nesympatický... Brrrr a jindy kladný Čenský tady byl za rozmazleného tenisového floutka... Pokus televize konce 70. let o seriál pro teenagery (tehdy uvědomělé svazáky jak jinak)... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, příšerně ozvučený seriál (hudba přebíjí slovo a dialogům v exteriérech není vůbec rozumět) s děsivou úvodní znělkou, kterou jsem ani jednou nezvládla doposlouchat do konce. Ale na druhou stranu je to také celkem koukatelné a dle mého nejcharismatičtější český herec Jiří Bartoška je tady přesně ve věku, ve kterém bych ho jako dárek pod vánočním stromečkem rozhodně neodmítla. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál ve mně vyvolává docela protichůdné pocity. Jedna část mého já mi říká, že je to totální kravina, která by mě za normálních okolností hodně nudila. Druhé části mého já se ale tenhle seriál nějakým zvláštním způsobem líbí. A když se tyhle mé pocity skloubí dohromady, tak mi z toho vznikne, že tento seriál je nudná a strojená blbost, která mě ale dokázala zaujmout aspoň do té míry, že jsem chtěl dobrovolně vidět všechny díly a byl jsem zvědavý, jak osudy jednotlivých hrdinů dopadnou. Takže ve výsledku tenhle seriál vnímám jen jako zajímavý náhled do prostředí studentů maturitního ročníku jednoho maloměstského gymnázia v dobách socialismu. Ovšem ten náhled je podán docela odpudivou formou, která je táhlá, mnohdy nudná, a neustálé rozebírání pocitů a pohnutek některých postav je zde příliš dlouhé a mnohdy zbytečné. Do toho se zde najdou i některé odpudivé postavy (obzvlášť Hejkalka mi lezla na nervy), ale i postavy příjemné (pan Menšík, pan Bartoška, a nebo i pan Ladislav Pešek, který se ale objevuje jen v jednom díle a pouze na pár minut). Hudba od Ladislava Štaidla mi nijak nevadila, naopak se mi i docela líbila. Celkově tedy tento seriál vnímám jako hodně zvláštní, ale svým způsobem zajímavé dílo, a uděluji mu lepší dvě hvězdy. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Pro sračky tohoto typu nemám pochopení. Začíná to strašnou Štaidlovou písní a pokračuje až do prdele. A to příšerné obsazení: Bimbo Juřička, debilní Čenský, nějaká kurva a nějaká brejlatá hrůza hodně špatný Pešek, kterého dnes stíhá policie...shit ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ty tři jen a jen z nostalgie, za komunistů to patřilo k tomu lepšímu - ale viděno namátkou dnes čerstvým okem, tak je to hodně plytké. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Neuč se, život Tě naučí." Tak to napsal Čenský na písemku své spolužačky a matematik Bartoška, přezdívaný Cicvár, zuřil. Pěkná postava hvězdáře Antonína Navrátila a jeho rodičů (Jana Hlaváčová a Vladimír Menšík). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nijak zajímavé, nijak vtipné, ale spíše takové unylé příběhy studentů, kteří se chovají jako z ideologické příručky. Kromě úvodní písničky příběhově o ničem, vztah Bartošové a Navrátila poněkud neuvěřitelný, stejně jako vztah syna a otce (Navrátil a Menšík). ale díky scénám s Menšíkem alespoň něco nadprůměrného. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První z neoficiální a neformální trilogie seriálů o studující mládeži (společně s Třetí patro a Bylo nás šest). Zajímavé postavy i obsazení. Době, samozřejmě, poplatné to je, ale ne úplně podlézavě (pobavil Vlach, rozmlouvající funkcionářství své dceři). Štaidlovy písně jsou opravdu úděsné. Ta největší prdel na tomhle je to zjištění, že režim se možná změnil, ale lidi ne... Zajímavé je srovnání pohledu na maturující mládež s takřka o deset let mladším snímkem Vrať se do hrobu. Jedna jediná dekáda... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nebyt te zapletky s penezi a slusne vyvinuteho poprsi svazacky Ljuby Krbove, ani na chvili bych ten serial nebral vazne. Maximalni scenaristicka i rezijni topornost, neuveritelnost jakekoliv postavy, nechtena usmevnost nekterych hlasek. Voice-overy jednotlivych protagonistu jsou fakt k zesileni. Lada Staidl a jeho Muzikoterapie III spolehlive kandiduje do cela zebricku nejhorsich ceskych alb vsech dob. Tolik jen obecne, o neumetelstvi vsech tvurcu by se daly napsat stohy. Jestli nekdo prozil takove studium na gymplu, uprimne ho lituju. A jestli jeho nejkrasnejsi spoluzacka dosahovala kvalit Miliny, tak je politovani o to uprimnejsi. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Člověče vono v tom životě není ale vůbec nic zadarmo. Abys získal něčeho špetičku víc, musíš hned jinde vrátit něčeho plnou náruč." PS Souhlasím s Tosimem, že zvuk v exterierech je příšerný. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Jednou srágořina, navždy srágořina - čili, prudilo mne to tehdy mohutně a ani uběhlá léta na tom nic nezměnila. Slizké písně slizkého Štaidla jsou stále slizce odporné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda seriály ze školního prostředí, tady vlastně ze studentského. Neměla jsem tušení, že seriál natočil Jiří Adamec. ()

Reklama

Reklama