Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Udělat dobrý skutek by mělo být pro každého z nás samozřejmostí. Ale co když se člověku do toho moc nechce? Rozumem si uvědomuje, že je důležité druhému pomoci, ale zároveň ví, že to přináší spoustu starostí. Do takové situace se dostávají i hrdinové dnešního příběhu. Rodina spisovatele Fišera (P. Pípal a D. Syslová) vyměnila kvůli zdraví syna Péti městský život za venkovský. Spisovatel občas hlídá i Péťova kamaráda Honzíka. Jenže když při autohavárii zahynou oba chlapcovi rodiče, muž jen obtížně hledá východisko ze situace. Zaveze kluka k jeho tetě (J. Obermaierová). Ta ale o něj nejeví valný zájem. Co teď s tím? Nechá chlapce napospas osudu, nebo mu podá pomocnou ruku? (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Televizní isncenace zde rozehrává velmi vážné téma, které napsal sám život. Herci byli velmi civilní a proto uvěřitelní, skoro jako sousedi z domu nebo lidé, které potkáváme na ulici. Fischer mohl být mnohem více rozpolcenější. Vzít si dítě do opatrovnictví nebo ho adoptovat, to přece nedělal každý den. Někdy je opravdu lepší, když si dítě vezmou do své péče cizí lidé. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Skutečně psychologické drama jednoho všedního, obyčejného, lidského osudu. Tato televizní inscenace mě vzala za srdce, jelikož si dokážu představit, že se v takové situaci může ocitnout kdokoliv z nás. Je snadné pohlídat cizí dítě na pár hodin, jehož rodiče si musí odskočit. Není snadné se vyrovnat se skutečností, že se již nikdy pro svého potomka vrátit nemohou a vy jste sami v sobě postaveni před rozhodnutí. Pohled na malé, vystrašené dítě, které najednou nemá kde patřit, kdy vlastní krev v podobě jeho příbuzných, ho nechce, by mě nenechalo chladnou. A po počáteční nejistotě nenechalo chladné i cizí lidi, jenž si malého sirotka zamilovali a šli za něj bojovat k soudu. Z těchto předrevolučních snímků mě filmařina a herecké výkony neskutečně baví, je to lahůdka a divácký zážitek .... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela solidní drama o něčem tak obyčejném, jako je budoucí život malého kluka. Civilní herecké výkony a přirozené dialogy přispívají k uvěřitelnosti příběhu. Ani to sžívání nové rodiny s klukem, kterého měli "jen pohlídat" a nakonec u nich zůstal, není jen harmonické, ale takové normální. P. S. Už párkrát jsem se v komentářích setkal s odsudky Pavla Pípala, kterým moc nerozumím, ale každý zkrátka má vlastní vkus. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Byla by to mnohem lepší psychologická hra, kdyby ovšem byly postavy napsány lépe. Jejich charakterizování se nepovedlo ač se tvůrci snažili seč mohli. Je totiž neuvěřitelné, aby oba manželé neustále měnili názory. Chvíli se Fischerova žena zastává myšlenky, aby chlapec zůstal a když manžel po jasně odmítavém postoji souhlasí, ona okamžitě obrací. Stejné to bylo i s Fischerem. Chvíli chlapce chtěl, chvíli tvrdil, že to není možné. Bohužel názory měnily postavy na šedesáti minutovou inscenaci neuvěřitelně rychle. Posílat do televize takto neskutečně diletantsky napsané postavy, to už chce kus odvahy. A taky to celý příběh sráží. Zvláštní byly také prostřihy na exteriéry z interiérů. Hru navíc srážel také výkon Pavla Pípala. Nebyl to špatný herec, ale já si prostě myslím, že se na tu roli nehodil. A to se pořád divil, proč se ho kluk bojí. Jeho hluboký hlas spojený s černými fousy a hromotlukovou postavou nepůsobila zrovna dojmem hodného táty. Zvláště, když s chlapcem zatřásl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Občas vám holt život přihraje situaci, kterou by nikdo nečekal. V tomto případě chlapce, který při nehodě přišel o rodiče. Nejdřív jde o hlídání na přechodnou dobu, později se vyvine vztah, který vyústí až o žádost o adopci. Co všechno k tomu vede, jaké jsou pohnutky, okolnosti a podněty- o tom je tento film. Duo Syslová-Pípal je parádní ukázkou partnerů ve středním věku. Docela zábavné, i kdyz vážné téma. 70% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama