Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá pohádka o princezně, která prospala dlouhých sto let... Zapamatovat si jména a osudy všech pohádkových princezen je sotva možné. Ale řekne-li se princezna Růženka, není pochyb o tom, že každý hned ví, jak to s ní bylo. Je to díky tomu milému, obyčejnému jménu, nebo proto, že její příběh je tak neobvyklý a zajímavý? (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Exponáty od Madame Tussaud vběhly před kameru a snažily se, div se neroztekly. K tomu je režíroval rukou neumělou Bobek, který pohádky režíroval zřejmě rád, zato ale hrozně. Tentokrát mu k téměř dokonalé příšernosti pomohla i zcela otřesná hudba. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Dobový pokus očistit klasickou pohádku od všech nežádoucích ideologických prvků. Dopadl tak, jak dopadl... Scénář, výkony herců, kulisy, kostýmy... samá šeď a ubohost, ani stopa poetična. Marně přemýšlím, co by se na té ubohé pohádce dalo pochválit! Snad alespoň to, že je to dokonalá ukázka tvorby normalizačních let! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Toto je bohužel jen další variace na pohádkovou klasiku. Nemohla jsem si pomoct, ale princezna Evy Horké mi přišla, že by potřebovala pár facek. Já mám na její princezny alergii. Jediná osoba, která tady něco pořádně hrála, byla Simona Stašová. Za ní alespoň patří můj dík tvůrcům. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslela,že Eva Horká je naše nejdřevěnější herečka a světe div se úspěšně jí dohnal František Kreuzmann. Raději jsem bednu vypnula a pohádku dětem dohrála sama (kecám, jen proběhla myšlenka). Hvězdička za milovanou Stašovou. Jinak běs - děs ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdepak, na Vorlíčkovu pohádku o Růžence tahle televizní verze ani v nejmenším nedosahuje. Představitelka princezny se vážně vůbec nepovedla. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ještě spí a spí a spí zámek šípkový, žádný princ.... Tahle píseň tam žel nezaznělo, takže tak nějak průměr. Sympatická Růženka a obstojně vyložených sto let. Jinak ovšem spíš nudná klasika. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kdyby tato pohadka netezila z vyborneho scenare, tak nevim, jak by dopadla... Herecke vykony sotva prumerne, spatna hudba a desiva vyprava a kulisy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tragická, toporná, prostá, levná, trapná a na výsost hloupá pohádková variace na klasickou pohádku O Šípkové Růžence. Vše je zde hrozné - herci, kulisy, námět, hudba, písničky. Nic nestojí za zmínku, snad jen to, jak zcela hloupé dialogy pronášené naprosto amatérsky hrajícími herci dokážou vyloudit shovívavý úsměv diváka. A kdo vybral hlavního mužského představitele, ten snad s filmem neměl nikdy nic společného. Tak strašného herce jsem v pohádce ještě neviděl. Za jednu hvězdu Simona Stašová ve své roli zlé sudičky, jinak tvůrce nachat zkamenět! ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Stále natáčená Šípková Růženka je snad film od filmu horší. Tvůrcům chybějí nápady na vlastní scénáře a tak paběrkují na klasice. A pokud ji ještě zasadí do nemožných kulis, pomáhají si neuměle nakreslenými obrázky jako předěly a pozadím a princeznu hraje bezkrevná nemastná neslaná přenaivní Eva Horká, není už skoro co dodat. A ty dialogy. „Co jsou to pečené brambory?“, a „Ještě jsem neviděla živou ovci.“ Statické výkony, fádní herectví. Vydra a Stašová tam měli takové štěky, že už to nezachránili, ale pro ně je ta jedna *. Prosím, zvěte na svatby či křtiny všechny sudičky, ať už takové pohádky nevznikají. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kde se vzala chudak Milena v takovehle trapnosti? I kdyz bych rad (a proti studiovym pohadkam netrpim zadnym predsudkem) tak me nenapada nic, co by se zde dalo chvalit, a nebo, co by me dokonce primelo podivat se nekdy znovu. 2- ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Už u nás vzniklad řada pohádek a dost z nich bylo rozhodně povedenějších, než O spící princezně, šápkových růžích a uražené víle. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi, abych své pojednání začal z jiného konce. Nedávno jsem viděl film "Věčně mladá" z roku 2015, který pojednává o slečně, která přestala stárnout. No a poté, co jsem viděl tuto pohádku mi došla ta spojitost. Tady sice princezna usnula, ale taky přestala stárnout, stejně jako ta hrdinka z filmu. Takže mě napadlo, že uspávací kouzlo zlé sudičky Grizeldy, uvržené na princeznu Růženku a celé království je jako časová stáze z nějakého sci-fi filmu, ve které se zastaví čas. Dále mě taky došlo, že se ve spánku nestárne, což by mohlo mít i vědecký podklad, vždyť ve spánku probíhá regenerace celého organizmu a tak, jestli chcete být dlouho mladí, resp. mladé, spěte často a dlouze. ()

Reklama

Reklama