Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh tohoto dětského filmu vznikal v dobách, kdy děvčata prostě některé sporty provozovat nemohla. Titulní hrdinka Ivana vynikala v kopané, zastínila i malé sportovce, dosud hrající jen na plácku mezi domy, dokonce o ni projevil zájem opravdový trenér. Jenže v ryze "klukovském" sportu není pro Ivanu místo. Aby mohla zaskočit za zraněného hráče, nechá se ostříhat a trenér ji považuje za kluka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Já tu hru, v níž dvacet pánů běhá po trávníku a dva na ně koukají, každý ze své samoty, moc ráda nemám. Asi hlavně proto, že záleží na libovůli sudího, jak dlouhou nechá tu partičku pánů udusávat trávník. Ale tady byla ta kopaná taková milá a celkem sympatická hra. Já jsem dokonce i fandila družstvu, za něž hráli sourozenci Petrů. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nu, nostalgický večer nevyšel, spletl jsem si to s jiným filmem. Tento mne minul. Naštěstí. No, prostě, něco se panu Pinkavovi povedlo, např. Kopretiny, něco se totálně nepodařilo. Tohle je právě ten případ. Film, kde nikdo nehraje, dokonce ani mnou silně opovrhovaný fotbal. Dospělí to flákají, ani ten vztek neumí zahrát, o dětech ani nemluvě. Děj, tedy pokud se tomu tak dá říci je stupidní až hanba. Prostě to není ke koukání a asi ani pro ty, kterým to bylo určeno. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné je, že to netrpí zásadním nešvarem pozdějších filmů z Gottwaldova, což byl otřesný moravský přízvuk dětských herců. Tady se mluví česky, což je fajn. Krom toho to má překvapivě příjemnou nostalgickou atmosféru. Jenže to je tak všechno, protože jinak to má úplně debilní děj a celý je to vo fotbale, takže pro mě docela nuda. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Vytvořit věty, jak se podařilo distributorovi v jeho oficiálním textu je umění. Ne menší umění je fotbal. A Ivaně to jde. Závěrečná scéna, kdy dělá na stole úkoly a pod stolem si čutá s kopačákem, je dokonce skoro dojemná. Film jsem viděl dvakrát: jednou s pětiletým Vašíkem, který měl už za sebou jeden neúspěšný fotbalový trénink, kde zjistil, že to není jen o přátelském nahrávání si a střílení na branku. Podruhé s osmiletou Anettkou, ta už měla větší pojem, ta by to na Ivanu mohla dopracovat. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ivanu nikdy příliš nebavilo vozit panenky v kočárku, převlékat je ani jim vařit v dětské kuchynce. Daleko raději se honila na plácku za kulatým nesmyslem se svým bratrem Igorem a jeho partou. Kluci však dostali nabídku hrát na skutečném hřišti a tam ani pro skvěle driblující holky místo není. Proto přicházejí na řadu nůžky, chlapecký účes, osvěžení fotbalové hantýrky a na pažit může vyběhnout nový ostrostřelec Ivan. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Zlín a Vsetín. (dyfur)

Reklama

Reklama