Reklama

Reklama

Šumný Zlín

(TV film)

Obsahy(1)

Kampak já se vypravím? Kampak já se vypravím? Které město oslavím? Kam vyrazím, už vím! Navštívíme Baťův Zlín…
Toulavý architekt David Vávra tentokrát zavede diváky do Zlína – „města zeleně“. V dokumentu jsou zachyceny počátky světoznámé obuvnické firmy sahající až do roku 1894. Nechybí ani vila Tomáše Bati projektovaná Janem Kotěrou, evangelický kostel Vladimíra Karfíka, Liškova vila a samozřejmě správní budova firmy Baťa – takzvaná „jedenadvacítka“ – svého času nejvyšší budova v Československu. (ČSFD)

(více)

Recenze (11)

woody 

všechny recenze uživatele

Moje rodné město! Už jenom z toho důvodu že pro mně Vávra objevil trosky Liškovy vily, která vypadá skutečně strašně ale z architektonického hlediska je to skvost.Je smutné co se stalo s domovem jednoho z největších českých géniů hudby :-( ... Upozorňuji, že "21" je už opravená za nekolik stovek milionů korun, ovšem se zbytkem arealu Svitu je to stále žalostné( i když se z toho plánoval vybudovat skanzen :-) ). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Woodym, že objevení Liškovy úžasné vily v troskách je trochu smutné, na druhou stranu však velice zajímavé. Zlín je z architektonického hlediska velice sympatický a "výtah s kanceláří ředitěle" v baťově budově mě hodně pobavil. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Abych nedal 5* když sem tu doma. K doplnění - rozvoj města pokračuje poměrné rychle, areál svitu se pomalu ale jistě mění na obchodní centrum. A co je nejlepší, že stále se páni plánovatelé drží jakštakš hesla: "Zlín město zeleně" Díky zato. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Som sa nechal oklamať. Teraz mi to došlo, že to 90% hodnotenie je prehnané až až. Pochopitelne domáci dávaju 4*, alebo 5* a tym pádom je to moc nadhodnotené. Mne osobne sa spôsob moderovania moc nelúbil a prišiel mi neprofesionálny. Dal by som 2*, ale vzhladom k tomu, že si odpustili v tomto diely politické invektívi tak dám 3*. Donutil akože ako bývali disident by sa pri tomto ináč vyjašil. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Zlín. [9/1O] ()

Jancll 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s M.E.J.L.O.U, je to nádherné město. Ale možná jen proto, že jsem se v něm narodil a prožil věci podruhé neprožitelné. A celý cyklus "šumných měst" je velmi povedený. ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument ze Zlína, avšak mě trochu zamrzelo, že opomenuli např. Otrokovice-Baťov atd. Dávám 5 hvězdiček ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Možná z nostalgie, protože z Gottwaldova pocházím.To, že je to opravdu hezké a jedinečné město jsem ale zjistil až sxhaletým odstupem, co tam nežiju.Rád se sem vracím nejen kvůli funkcionalismu:) ()

Reklama

Reklama