Reklama

Reklama

Křižovatka osudu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři generace mužů z jedné rodiny se setkávají v restauraci rychlého občerstvení. Řeklo by se: "Normální rodina." Ale pradědeček Henry ví až příliš dobře, že slovo normální není právě na místě. Naštěstí i život plný chybných rozhodnutí se dá napravit - někdy radostí, někdy smutkem nebo odpuštěním v ten pravý okamžik. Proto Henry vymyslí zajímavý plán... Christopher Walken, Josh Lucas, Michael Caine a Jonah Bobo jsou ústřední čtveřicí tohoto road-trip filmu, který vás provede jihozápadem Spojených států. Smích, pochopení, odpuštění a usmíření. To vše naleznete na cestě, kde už příští křižovatka může být křižovatkou osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno z najpríjemnejších prekvapení roka 2004. V hlavných úlohách skvelí herci aj v najmenšej úlohe, čierny humor, hriechy minulosti, smrť s ktorou sa treba zmieriť a chyby, ktoré sa snažíme napraviť na poslednú chvíľu (plus odpúšťanie, ktoré nejaký čas trvá). Bál som sa, že sa KRIŽOVATKA OSUDU bude brať príliš vážne, ale presne zvolená dávka humoru/drámy to zachránila. Druhý raz som sa bál, že tvorcovia na konci zakopli, keď Josh Lucas vykročil k autu. Ale hneď sa vrátil. Ste už pripravení, alebo ešte stojíte na schodisku? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady príjemných filmov s vďačnou témou zo života, ktorá však opäť nesklame. V príbehu, v ktorom si herci nemusia nič dokazovať a o to lepšie sa na nich pozerá. Téma, ktorá vyzdvihuje a drží v príbehu životné a rodinné priority, a možno si za pár dní nebudete vedieť spomenúť na príbeh, no budete si pamätať, že počas jeho sledovania vás zahrial pri srdci, pohladil dušu a zútulnil sledovanie. K tomu tragická komickosť, ktorá filmu pridáva na atmosfére. A záver, ktorý ste už videli neraz, ale vidieť ho znova nikoho nepobúri. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podařené černohumorné pojednání o smrti, zpopelnění, rozptylu a plnění posledních přání, ať už jsou jakákoliv. Křižovatka osudu má štěstí na fantastické herecké obsazení a poutavý příběh, který se sleduje velice příjemně a ubíhá zrovna tak, jako americká krajina okolo toho prastarého VW (tj. rychle a s pohodou). Čtyři čisté. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch příjemnějších a kvalitnějších road movie, s výborným Christopherem Walkenem v čele. Ale zase nic, co by mě vyloženě zvedlo ze židle. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

79 % - Jestliže v tomto dramatu něco opravdu výrazně vyniká do nadprůměru, pak je to výkon Christophera Walkena, který bývalého feťáka, vracejícího se „na místo činu“, zahrál naprosto brilantně. Se „synem“ Joshem Lucasem vytváří výborně působící dvojici protikladů, které se vzájemně odpuzují i přitahují. A filmový matador Michael Caine? Přestože nemá prostor více než dvacet minut, také on se zhostil svého partu s velkou grácií. Samotný příběh ne že by byl tak úplně originální, ale díky zmíněným hereckým výkonům a svižnému scénáři se na Křižovatku osudu velmi dobře kouká. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 2004 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Špeciálna veľká cena poroty (spolu s filmom "Kan che ren de qi yue"), Najlepší herec (Christopher Walken, spolu s Wei Fan vo filme "Ken che ren de qi yue") ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

dalsi z rady kvalitnych road-trip filmov, a tento filmovy zaner mam aj dost rad. Juhozapad USA potesi oko a pohladi divakovu dusu. Na hercov ako Christopher Walken /Max Zorin z Vyhlidky na Vrazdu ...../, Michaela Caine-a atd sa vyborne pozera. K tomu sa poriesi aj par ludskych emocii. 76 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic převratnýho v tom příběhu nehledejte, herecký výkony moc nehodnoťte a třeba to pak přežijete v pohodě. Má-li vám to zůstat v paměti, dělejte si během filmu poznámky a pak si to nechte někam vytetovat, protože mě to okamžitě po shlédnutí z hlavy mizí. Není to komedie, není to rodinnej film, je to trochu road movie s trochu dojemným koncem. Je to film, u kterýho se možná místama pousmějete, ale nesmějete se. Je to film, na kterej se dá vzít holka do kina. Je to celkem sračka. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

"And when my life is over, remember when we were together, we were alone and I was singing this song for you." Christopher Walken a scéna ve které Leon Russell zpívá tuto píseň jsou dva důvody proč by se měl tenhle film vidět ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Pomalý a ničím dramatický film navonok, no dráma odohrávajúca sa skôr v mysli hlavného hrdinu. Jasne, za týždeň umrie deda, otec aj syn už mohol rovno... ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, po celou dobu jsem se hodně bavil... :) Skvělý, zábavný příběh, výborné herecké výkony - zvláště oblíbený Christopher Walken se mi hodně zamlouval. :) Doufám že hodnocení tohoto filmu půjde časem nahoru, protože v modrých číslech si nezaslouží být. :) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jízda po KFC, jedna stříbrná lžíce a několik zpopelněných nebožtíků v malém pohodovém filmu o trpkých věcech, kterému dominují čtyři mužské herecké generace.Počínaje pradědou Michaelem Cainem a konče benjamínkem Jonahem Bobou. Nejsympatičtější role Joshe Lucase. Nemluvě o tom, že Christophera Walkena jsme viděli opět tančit ... Bohužel děj samotný ale ničím nevyniká ani nevybočuje, byť je klasické schéma rodinného dramatu o odpuštění a smíření řízlé nezávislou road movie... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Pribeh o generaci ctyr muzu a jejich setkani, ktere je nasledovano smutnou udalosti, jez da podnet k vyletu do jizni casti USA s prubeznym objasnovanim minulosti a zivotnich kroku. Sympaticke drama s neohranou tematikou netradicnich zivotnich udelu s civilnimi vykony vsech hercu, kteri jsou vyborni at uz se jedna o starsi generaci ci prekvapive i zastupce te mladsi. 75% ()

Reklama

Reklama