Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Věhlasný lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain, kterého zradil jeho dlouholetý partner, námezní stopař Bruce McNabb, se rozhodl vzdát se již navždy vzrušujícího života v lůně panenské Afriky a vrátit se do Anglie. Tam léta žije u prarodičů jeho dospívající syn Harry a Allan Quatermain by ho rád dostal zpět do své péče. Quatermainovo citové pouto k Africe je ale tak velké, že se rozhodne ještě jednou se na černý kontinent vrátit. Tentokrát ale přijímá poněkud jinou nabídku než předešlé. Krásná Elizabeth Matilandová chce totiž najít a zachránit v Africe svého otce, profesora oxfordské univerzity, jehož unesl jeden z domorodých kmenů. Hodlá ho vyměnit za drahocennou mapu, kterou jí otec ještě před svým uvězněním stačil poslat. Po vzácném svitku, jenž vede k legendárnímu pokladu nepředstavitelné krásy a hodnoty, plnému dimantů, zlata a smaragdů, ovšem touží nejen domorodý africký král Umbopa, který vězní Elizabetina otce, ale také skupinka Rusů v čele s McNabbem. Ta začne Quatermaina, Elizabeth a jejich přátele tajně sledovat a v honbě za bohatstvím je rozhodnuta zabít kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Včetně Allana Quatermaina, terče McNabbovy osobní pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si dal do vyhledávače Doly krále Šaloumana vylezlo jich na mě tolik, že bych moh dát každýmu číňovi na světě jinej. Pro výběr toho správnýho dolu jsem použil ryze holčíčí metodu a vybral jsem si toho nejdelšího. Musím se přiznat, že z tý dýlky jsem měl až strach, ale nakonec se do mě vešel celej a ještě mě to bylo příjemný. Pravda, kdyby film uměl s tou svou dýlkou lépe pracovat užil bych si jistě více. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková ta vyšší ambice nemající sériová televizní produkce s celkem pěkným vizuálním koloritem africké přírody, leč dějem tak prvoplánovým, že scénáristé snad ani za takovéhle podceňování diváků neměli dostat zaplaceno. Laciná televizní exotika na nedělní odpoledne... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Quatermain. Jeden veľký a chlpatý pán stojí za vami a niečo by vám rád-“ – „Slečna, ďakujem vám za informáciu. Ale cítim ho.“ Toto cca trojhodinové televízne dobrodružstvo zo všetkého najviac dopláca na mizerný rozpočet, ktorý sa prejavil v prekvapivo nezaujímavej africkej výprave, biednych akčných scénach a na tom, čo si tvorcovia predstavia pod pojmom „masová scéna“. Inak to ale nie je zase až také zlé, Patrick Swayze ako slávny ovdovený dobrodruh Allan Quartermain je dobrý a atmosféra exotického dobrodružstva sa s troškou snahy snáď tiež kde-tu nájde. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

O dost horší, jak starší Doly krále Šalamouna. Před sledováním tohoto skvostu jsem měl na výběr, buď jít sekat trávu, nebo se dokoukat na tohle. Takže je jasný, že jsem se dokoukal na tohle, protože venku bylo 35 stupňů ve stínu a já neměl žádnou vodu. Nejhorší na tomhle snímku mi přišli herci. Ať už ti černoši, nebo ti bílí. Ta ženská neuměla vůbec hrát, připomínala mi vyžilou pornoherečku a zloduši byli prostě zlí. Dobrodružná pohádka pro děti, ale ne pro uvažujícího člověka. Navíc některý proslovy postav byly dost úsměvný, hlavně té šamanky a náčelníka a otce té ženské. To jsem nedůvěrou málem nedokázal přinutit oči, aby mi slezly z vrchu hlavy. Pak taky spousta nelogičností děje, jako když se snažíte uniknout pronásledovatelům, že se zbavíte koní. Nebovůbec projevy postav. No nic, jen další zbytečnej projekt na nedělní letní dopoledne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice nepovedené. Je-li dobrodružný film, v jehož předloze se neustále něco děje, tak nudný a prázdný, je něco špatně. Tvůrci se chtěli vydat jinou cestou než ti, kteří Doly krále Šalamouna zfilmovali naposledy (moje guilty pleasure s Richardem Chamberlainem), ale pohořeli jak mohli. Příšerně dlouhý snímek může zaujmout snad jen africkou přírodou, která ovšem také není bůhvíjak pamětihodně zaznamenána. Libovolný dokument od National geographic je o 100% lepší. I co se týče děje. Ta hvězda je pro Roye Marsdena. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutecne nudna 3 hodinova televizni ptakovina celej ten dej je k uzoufani akcni sceny nebo spis to torzo co tu je nestoji za nic a ten hlavni zaporak byl k uzoufani trapnej Indiana Jones nikdy nemel a nema konkurenci a i kdyz je Allan Quarermain knizni postavou se stejnymy moznostmi nechapu proc filmy o nem jsou tak hrozny ucast Swayzeho mne neprekvapuje protoze tato kdysi hvezda se pred svym odchodem do hereckeho nebe objevila v takovych hnusarnach ze by si zaslouzil jit spis do pekla ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Doly jsou taková televizní dobrodružná záležitost vhodná spíše pro menší děti. Je to škoda, výpravné to docela je a nějaký ten lepší rozpočet film určitě měl. V hlavní roli tu hraje Patrick Swayze a Baby mu tu zahrála Alison Doody. Musím říci, že bych s ní chvilku Afrikou také bloumal :-). Film se odehrává v době, kterou já mám moc rád. Době, která statečným bílým mužům nabízela nepřebernou míru dobrodružství v neprobádané Africe ať už při loveckých výpravách, či objevitelských expedicích zabarvujících bílá místa na světových mapách. Byla to doba, kdy lidožrouti ještě nehráli v reklamách na Pribiňáčka, kdy si s gustem (někdy i Gustu)  nebo nějakou tu expedici opekli na klacku uprostřed vesnice. A není to tak dávno, bavíme se o době tak před 120 - 150 lety!  Film je mixem dobrodružné road movie v rámci záchranné mise a také něco na hodně laciný způsob Indiana Jonese. Herecky to ušlo, Patrick v tom klobouku vypadal docela obstojně, Alison bych také nabídl namazání odřenin na vnitřní straně lýtka  :-), Afrika byla dechberoucí a místy se natáčelo opravdu v nádherných lokacích. Slušný byl i soundtrack. Co ale drhlo byl až naivní scénář, prapodivné kapslíkové přestřelky a vůbec všechny ty dramatické zápletky se zvířaty. Dávám tedy jen za dva sloní kly.  * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasický príklad zúfalého utopenca. Pár zaujímavých, dobrodružných alebo zábavných momentov je utopených v obrovskej stopáži nudnej vaty. Každých 20 minút som sa musel prefackať, aby som neupadol do hladiny alfa. A to nehovorím o slabšej výprave, ktorej by sa dalo všeličo vytknúť. Mám rád filmy v štýle Indiana Jones alebo Quatermain, tejto nude sa však do budúcna veľmi rád vyhnem. 35/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Televízna haluška, ktorej plagát vie navodiť dobrodružnejšiu atmosféru ako celý film. Postavy konajú ako šialenci a každý po každom strieľa... Patrick je starý a jeho bitkárske finále vyznieva dosť hlúpo... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl. Klasická cesta za pokladem. Obdivuji ty kdo se na tak dlouhou cestu vydali a dokončili jí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda jen za předčasně zesnulého Patricka Swayzeho, jinak je to klišé až na půdu, roztahané na skoro tři hodiny, kde by stačila tak hodinka a něco, s nudným příběhem a předvídatelným, ach tak těžce předvídatelným zakončením. Navíc s minimem triků, skoro žádnou pořádnou akcí, zato pustými dialogy o ničem. Ani výprava se moc nezadařila. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takový dobrodružný film musí mít skvělé téma a přesvědčivé herce jinak to nebude stát za moc což tady je příklad normální podívané. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty toho normálně moc nenamluvíš, co ?!" Nekonečně dlouhý a neuvěřitelně nudný film, u něhož se snad ani nedalo čekat, že by ho na svých zádech utáhl nevýrazný, budu věřit, že ne vinou vlastní herecké impotence, Patrick Swayze, který se zřejmě snažil dotáhnout svůj smutný psí pohled á la Nicolase Cage k dokonalosti.. [ Dabing 5/10 ] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný snímek z produkce Hallmark, z nádhernou přírodou, pěknou hudbou a lákadlem se jménem Patrick Swayze. Dobrodružství Allana Quatermana podle novely Ridera Haggarda nás zavede ( kam jinam, když se jedná o Quatermana ) do Afriky a jejího rozlehlého a nezmapovaného území. CITÁT - Bohové tě velmi dobře znají Quatermane. A na rozdíl od tebe znají tvůj osud..... Osudy lidí z výpravy do srdce Afriky se na papíře určitě zdají dobrodružnější, leč televizní natáčení nevyužilo všech možností. Scény jsou jednoduché a nepropracované. Špatné kamerové záběry a střih udělají ze snímku jen televizní inscenaci. Podprůměrný snímek, který ale není zas tak stupidní, aby se nedal dokoukat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj smutné, koľko skvelých námetov už televízia svojimi spracovaniami zhovadila. Toto je jedno z nich. Nudné, lacno vyzerajúce a nevýrazné. Odporúčam radšej dvojicu filmov s Richardom Chamberlainom, kde je zábavy a dobrodružstva určite viac ako v tejto neokázalej malinovke. ()

Reklama

Reklama