Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Věhlasný lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain, kterého zradil jeho dlouholetý partner, námezní stopař Bruce McNabb, se rozhodl vzdát se již navždy vzrušujícího života v lůně panenské Afriky a vrátit se do Anglie. Tam léta žije u prarodičů jeho dospívající syn Harry a Allan Quatermain by ho rád dostal zpět do své péče. Quatermainovo citové pouto k Africe je ale tak velké, že se rozhodne ještě jednou se na černý kontinent vrátit. Tentokrát ale přijímá poněkud jinou nabídku než předešlé. Krásná Elizabeth Matilandová chce totiž najít a zachránit v Africe svého otce, profesora oxfordské univerzity, jehož unesl jeden z domorodých kmenů. Hodlá ho vyměnit za drahocennou mapu, kterou jí otec ještě před svým uvězněním stačil poslat. Po vzácném svitku, jenž vede k legendárnímu pokladu nepředstavitelné krásy a hodnoty, plnému dimantů, zlata a smaragdů, ovšem touží nejen domorodý africký král Umbopa, který vězní Elizabetina otce, ale také skupinka Rusů v čele s McNabbem. Ta začne Quatermaina, Elizabeth a jejich přátele tajně sledovat a v honbě za bohatstvím je rozhodnuta zabít kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Včetně Allana Quatermaina, terče McNabbovy osobní pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Želaj si čo chceš. Múdrosť je to, čo si vyberám. Šalamún zrejme volil dobre. Boyum and co. volili zle. Swayze úzke pocity blížiacej sa smrti. Predsmrtné kŕče od akcie, výpravy, dialógov. Všetci novodobí nízko rozpočtový, digitálny, tupo sa tváriaci hľadači videorozmerných filmov sú tragédiou vypĺňania času, pričom svojho času Hallmark vypĺňal svoju štruktúru nekonečnými reprízami tohto dolu. Návšteva Wieliczky má prospešnú duševnú vlastnosť, tieto doly sú zaprášené pachom amaterizmu, ktorý síce objektívne vytŕča na hladinu hnoja typu Flynn Carsen, ale už chcete dať všetko dokopy a tá vlna odpadu sa jednoducho valí príliš rýchlo a často. V dolinááách, kvitne kameň, čo Patrick dá milej, v jeho jase a nádhere mu povie áno. Gýč, kde len pozrieš, a žiaľ, pomerne nudné putovanie nejakou krajinou. Chlapi sa chcú biť, ženy byť pekné, zlí Rusi sú ešte aj pri tejto téme (!). Hallmarková produkcia si nikdy nedala záležať na veľkovýprave, príbeh teda odsýpa skôr v 3-4 lokáciách, len inak nasnímaných. Streľby sú zúfalo nepresné a dva pokusy o hlavolamy v hrobkách sú úsmevné. Jedine autor hudby si povedal, že spraví svoju robotu na 100% a hudobný motív tam celkom slušne dotvára niektoré scény. Doly kráľa Šalamúna sú čajovým odvarom nejakého emočného, búrlivého dobrodružstva. Mysľou som s Patrikom, ale ten už cíti nástup smrti no snaží sa potiahnuť film. Doly sú miestami útrpné bez sebaistoty, inokedy potiahnu na rodinný poobedný film s akou takou duchaprítomnosťou. Ak sa ale začnete viac škrabať a neposedne hýbať, je to znak pomalého tempa. Ja som si nechty predtým obviazal. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Televizní, TŘÍ HODINOVÝ (90+90) brak, který si chce hrát na Indiana Jonese, jenže Patrick Swayze je všechno, jen ne dobrý herec a už vůbec ne herec dobrodružných filmů. 2 hodiny jsem tady vyloženě protrpěl a tlačil čas kupředu. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Nebýt té délky, myslím že by na tom byl film líp. Něco mu ještě přidávají značné sympatie ke Swayzeimu, ale ani on to moc nezachrání. Z celých tří hodin si vybavuju hlavně scénu se slonem, gepardem a pak jak se bortil strop. Z toho už asi samo o sobě vyplývá, jaký to zanechává dojem. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

173 minut čekáte na ten bájný poklad, který se objeví v poslední 10 minutovce v dole, který by našel i slepej. Do té doby se jedná o zcela zbytečný děj s katastrofálním střihem. Sám král Šalamoun se musí obracet v hrobě, tedy v dole! 30% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Přestože mám rád dobrodružné filmy ala Indiana Jones, tenhle dvoudílný film se přiliš nepovedl a nezachrání ho ani účast Patricka Swayzeho. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Typická televizní produkce, se všemi neduhy. Přesto se to vidět dá. Zajímavost je účinkování Roye Marsdena, od jeho Dalglieshovského období jsem ho v ničem neviděl. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Velice zdlouhavé a ani rváč Patrick Swayze a Roy "Adam Dalgliesh" Marsden to nenarovnají. Vidět a zapomenout. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

1/10... Silne filmovo nefunkčná, vrcholne klišoidná a neskonale nudná báchorka... 1* dávam za to, že je tento film patrí do môjho milovaného žáneru a občas z neho cítiť aký-taký závan exotiky... ()

miza 

všechny recenze uživatele

Jako bych míchal logr v hrnku od kávy. Ten logr je tento film a to kafe je Indán Jones.Prostě slabý odvar. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Slaboučký film s pěknou přírodou na oddych po těžké práci, zajímavou umělohmotnější blondýnkou, kdy mozek nechce vidět amatérismus a "hru na film". ()

albiebennett odpad!

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak nedělat film a jak vykrádat jiné filmy. Uznávám, že naprosto geniální Indiana Jones, který drží žezlo dobrodružného žánru a naprosto právem, by neměl umenšovat možnosti rozvíjení se žánru. Ovšem ne tímto způsobem. Dobrý film nevznikne kopírováním a vykrádáním kultovního filmu, to je spíše metoda k zatracení. Obecně nemám rád filmy, ve kterých hraje Patrick Swayze, ale bez ohledu na to Allan Quatermain, je neskutečně nesympatická postava, která ukradla jméno Seanu Connerymu z Ligy výjimečných, který shodou okolností hrál otce Indiana Jonese a do toho se ve filmu objevila Alison Doody, která taktéž hrála v Poslední křížové výpravě a to ani nemluvím o outfitu Patricka Swayzeho, který se asi vkradl do šatníku Harrisona Forda. Zkratka film s nulovým nápadem, kde ani nic nefunguje a hlavnímu hrdinovi přejete smrt. Na filmu není nic pozitivního, co by stálo za zmínku. ()

lumtr 

všechny recenze uživatele

Já si nemyslím, že by film byl až tak špatný. Ale musíme brát dva faktory. Jednak je to pouze televizní film a druhak je to z produkce Hallmarku. Pokud beru v potaz tyhle dvě věci, mohl bych dát klidně i čtyři hvězdy, protože Hallmark se na své poměry opravdu vytáhnul. Co mě ale fakt vadilo, je skutečně špatný scénář a dvě, nebo tři zjevné nelogičnosti. Resume-koukat se na to dalo, takže za tři. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tento film je rozdělen na dvě části nevím proč to není zmíněno, první část trochu horší než druhá, akce tu moc není ale jinak sem na to koukal včera večer a dejchalo to na mě dost příjemně, je to docela oddechový relaxační film, takový klidný jednoduchý, postavy i herci sou dobří, lokace sou zajímavé, hudba je hezká, děj a příběh je taky docela dobrý, konec taky hezkej, je to docela hezký výpravný film, chápu že někomu tento film může připadat amatérsky, nudný a nepovedený, ale až na tu akci která mi chyběla je to dobrý film, původně sem chtěl dát 3 hvězdy ale druhá část to zvýšila na 4. I když je pravda že 2 část nenavazuje na tu první úplně nejlépe. Film mě krásně odreagoval a spravil náladu i přes svou jednoduchost a zdající se nízkorozpočetnost. Atmosféru to mělo výbornou. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Haggardův román jsem bohužel nečetl, ale myslím, že na TV projekt to mohlo dopadnout i daleko hůř. Bylo tam dost nelogičností (usmívám se nad přechodem pouště jen naboso), ale i pár úsměvných momentů a slušných nápadů. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá dobrodružná podívaná,zbytečně prodlužovaný scény a s mizernými efekty,přestřelky nudný a nezáživný,celkově nuda. ()

radek72 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací tohoto žánru. Děj filmu je předvídatelný, nevyhnul se mnoha klišé obvyklým ve filmech tohoto žánru. Zaujme tak maximálně africká příroda, zajímavá byla šamanka, ale to je na to, abych se chtěl na tento film znovu podívat málo. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Ešte rodokapsovitejšie než papierové rodokapsy. Bez tempa, atmosféry, emócií. Je neuveriteľné, že také čosi natočili v roku 2003. ()

Reklama

Reklama