Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Věhlasný lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain, kterého zradil jeho dlouholetý partner, námezní stopař Bruce McNabb, se rozhodl vzdát se již navždy vzrušujícího života v lůně panenské Afriky a vrátit se do Anglie. Tam léta žije u prarodičů jeho dospívající syn Harry a Allan Quatermain by ho rád dostal zpět do své péče. Quatermainovo citové pouto k Africe je ale tak velké, že se rozhodne ještě jednou se na černý kontinent vrátit. Tentokrát ale přijímá poněkud jinou nabídku než předešlé. Krásná Elizabeth Matilandová chce totiž najít a zachránit v Africe svého otce, profesora oxfordské univerzity, jehož unesl jeden z domorodých kmenů. Hodlá ho vyměnit za drahocennou mapu, kterou jí otec ještě před svým uvězněním stačil poslat. Po vzácném svitku, jenž vede k legendárnímu pokladu nepředstavitelné krásy a hodnoty, plnému dimantů, zlata a smaragdů, ovšem touží nejen domorodý africký král Umbopa, který vězní Elizabetina otce, ale také skupinka Rusů v čele s McNabbem. Ta začne Quatermaina, Elizabeth a jejich přátele tajně sledovat a v honbě za bohatstvím je rozhodnuta zabít kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Včetně Allana Quatermaina, terče McNabbovy osobní pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

xaver 

všechny recenze uživatele

Špatně podaná slátanina ve stylu Indiana Jonese, na kerého ale zdaleka nemá. Rádoby velkofilm, teda televizní velkofilm, ale hodně podprůměrný. Těch slaboduchých námětů o mapkách z poklady již bylo tolik, že se už málokomu povede v tomto směru natočit něco objevného, co zajume diváka a neurazí jeho inteligenci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice nepovedené. Je-li dobrodružný film, v jehož předloze se neustále něco děje, tak nudný a prázdný, je něco špatně. Tvůrci se chtěli vydat jinou cestou než ti, kteří Doly krále Šalamouna zfilmovali naposledy (moje guilty pleasure s Richardem Chamberlainem), ale pohořeli jak mohli. Příšerně dlouhý snímek může zaujmout snad jen africkou přírodou, která ovšem také není bůhvíjak pamětihodně zaznamenána. Libovolný dokument od National geographic je o 100% lepší. I co se týče děje. Ta hvězda je pro Roye Marsdena. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Quatermain. Jeden veľký a chlpatý pán stojí za vami a niečo by vám rád-“ – „Slečna, ďakujem vám za informáciu. Ale cítim ho.“ Toto cca trojhodinové televízne dobrodružstvo zo všetkého najviac dopláca na mizerný rozpočet, ktorý sa prejavil v prekvapivo nezaujímavej africkej výprave, biednych akčných scénach a na tom, čo si tvorcovia predstavia pod pojmom „masová scéna“. Inak to ale nie je zase až také zlé, Patrick Swayze ako slávny ovdovený dobrodruh Allan Quartermain je dobrý a atmosféra exotického dobrodružstva sa s troškou snahy snáď tiež kde-tu nájde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda jen za předčasně zesnulého Patricka Swayzeho, jinak je to klišé až na půdu, roztahané na skoro tři hodiny, kde by stačila tak hodinka a něco, s nudným příběhem a předvídatelným, ach tak těžce předvídatelným zakončením. Navíc s minimem triků, skoro žádnou pořádnou akcí, zato pustými dialogy o ničem. Ani výprava se moc nezadařila. ()

lumtr 

všechny recenze uživatele

Já si nemyslím, že by film byl až tak špatný. Ale musíme brát dva faktory. Jednak je to pouze televizní film a druhak je to z produkce Hallmarku. Pokud beru v potaz tyhle dvě věci, mohl bych dát klidně i čtyři hvězdy, protože Hallmark se na své poměry opravdu vytáhnul. Co mě ale fakt vadilo, je skutečně špatný scénář a dvě, nebo tři zjevné nelogičnosti. Resume-koukat se na to dalo, takže za tři. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Muž, se kterým Quatermain (Patrick Swayze) na konci filmu bojuje, je běloch digitálně obarvený na černo. (Terva)
  • Slovo Nomolos v jazyce Zule neexistuje. Je to jen Solomon pozpátku. (Terva)
  • Na záver filmu po bitke hlavnej postavy s členom kmeňu, keď sa šamanka pýta nového náčelníka kmeňu, či sa k nim môže pridať, môžeme v pozadí vidieť 2 PET fľaše. (čas 2:35:00) (Marshall420)

Reklama

Reklama